22.01.13
23:11
Здравейте, на 17 съм преди дни ги навърших и съм висок около 182 сантиметра. Въпросът ми е дали мога да дръпна поне до 184-5 и ако може как ?? Преди във 6 и 7 ми клас играех доста баскетбол и волейбол мисля че това помогна и въпросът ми е ако продължа да го правя дали ще има ефект ? Също така държа да подчертая че не съм пушач никога не съм пушил и се храня доста здравословно от 2-3 месеца насам. Наште не са много високи баща ми е - 177, майка ми -170 ако това има значение ?! :)
Ако имаше упражнения за височина, всички да сме по два метра. Ще дръпнеш още десетина сантиметра поне, докато окончателно не спреш да растеш. Все пак си на 17 години.
Аз от 17 да съм дръпнал макс един сантиметър, а и не само аз, ти как ги мислиш тия 10 санта, бе братле? Най-много още 2-3 ...
22.01.13
23:48
Ако ти е генетично заложено ще дръпнеш, ако не няма, както е казано по-горе ако имаше упражнения за ръст всеки щеше да е висок колкото си иска.
22.01.13
23:50
казано от Юли на 22.01.13, 23:39:
Ако имаше упражнения за височина, всички да сме по два метра. Ще дръпнеш още десетина сантиметра поне, докато окончателно не спреш да растеш. Все пак си на 17 години.
Той вече е надминал височината на баща си и отделно да порасне с още 10 сантиметра не ми се вярва(мое мнение), но винаги има изключения :)
Мнението беше редактирано от Filip Mutafov на 22.01.13 23:50.
22.01.13
23:51
един приятел в 9ти клас беше 170см... в края на 12ти клас беше 193… сега незнам не съм го виждал от 2месеца.. може да е 2метра вече :D
казано от Zlatan Ibrahimovic на 22.01.13, 23:11:
Здравейте, на 17 съм преди дни ги навърших и съм висок около 182 сантиметра. Въпросът ми е дали мога да дръпна поне до 184-5 и ако може как ??
Понеже 2 см. повече имат огромно значение?
За какво ти е недостатъчен този ръст, професионален баскетболист ли мислиш да ставаш?
Първо: не си ли чувал за буквата “Щ”
Второ: ще растеш на височина до към 20-21 години. Тогава дългите тръбести кости спират растежа си и кажи речи до там с височината, колкото толкова... Все си мисля, че аз съм спрял да раста, но една приятелка си идва от Англия на 5 6 месеца и все ми казва, че съм станал по-висок ;) А колкото до родители - има значение, но не винаги. Ръста не зависи на 100% от това какви са майка ти и баща ти. Ако се интересуваш, защо точно е така, се разрови из учебниците по Генетика. Пак давам пример с мен: и на телосложение и в коса приличам на брата на баща ми. Ебават се с мен, че той ме е правил :) Успех с растежа, макар че не знам, за кво ти е това чудо
Мнението беше редактирано от Дока на 23.01.13 01:41.