24.01.13
07:06
Здравейте.
По принцип знаем, че е добре човек да тренира например 3-4 дена и после да почива 2.
Въпросът ми е следният: През тези 3-4 тренировъчни дни по-добре ли е тренировката да е по едно и също време на деня или с подходяща подготовка за нея може да тренираме по всяко време, т.е. да не спазваме точно определени часове за тренировка? Вярно ли е това, че когато човек тренира, да кажем, от понеделник до четвъртък в 16ч, тялото му свиква и е по-добре да си спазва този “режим”?
Питам, защото при мен често се случва да тренирам сутрин и после късно следобед, а на следващия ден, да кажем, към 15ч. и така малко хаотично.
Темата беше редактирана от tsv на 24.01.13 09:05.
24.01.13
10:22
По принцип организма свиква с този интервал. А как го възприема е индивидуално. Например аз сутрин ми е тегаво да тренирам, при положение, че следобяд съм свикнал.
24.01.13
15:43
Теоритично няма значение в колко часа тренираш. На практика трябва да избереш време, в което ти, лично, най-добре функционираш. Ако се чувстваш еднакво добре когато имаш възможност да ходиш, то тренирай тогава. Ако ти е трудно, примерно, сутрин, то ходи по друго време. Не е проблем часът да варира.