Висок прием на мляко. Опасно или полезно ?

23.01.13
18:24

Здравейте, съжелявам за глупавия въпрос, но приятелите ми са на път да ме разколебаят от хранителния ми режим включващ минимум 2 литра прясно домашно мляко вземано от човек когото познавам и знам, че се грижи добре за житовните. Та въпроса ми е възможно ли е ако продължително време пия повече от 2 литра мляко на ден да получа протеиново натравяне или някакъв друг вид хранително натравяне и въобще възможно ли е да има неблагоприятни ефекти върху здравето ми. На ден средно приемам около 150-60 гр протеин, като от мляко идва около 60-70 гр протеин  и около 300-400 гр въглехидрати, калорийте са над 4 хиляди на ВВД съм с цел покачване на тегло. Благодаря предварително за отделеното време :)!

2 литра прясно мляко не е много, при положение, че си сигурен в качеството пий смело и не се замисляй, при някой хора се появяват стомашни проблеми при завишен прием на мляко, но ако не си от тях няма от какво да се притесняваш

23.01.13
18:54

За щастие нямам тези проблеми и мерси за бързия отговор :)

23.01.13
19:18

Щом е от сигурен източник си льокай на воля. :D

MF

23.01.13
22:12

казано от Nasko на 23.01.13, 19:18:

Щом е от сигурен източник си льокай на воля. :D

В първия момент прочетох “лъскай”.

23.01.13
22:15

Хаха кой за кво си мисли :Д

24.01.13
17:28

Дет се вика - да ти имам проблема. Жена ми все ми повтаря, че ще ми излезе по-евтино да си купя крава..

24.01.13
17:42

Твоите приятели да нямат тапия от института по “broscience”? :D Когато ми се пие домашно прясно мляко, пия от 5 до 7 литра на ден, без да се напъвам, просто когато е студено го предпочитам пред бирата и водата и ми няма абсолютно нищо. :)

24.01.13
17:43

И аз обичам доста прясно мляко и нямам проблем с приема му. Спирам се на около литър, но все пак имам наполовина на твоите калории, вероятно и мерките ми са наполовина, така че 2 л не е кой знае колко много.
И да, мъж ми и той все ми придиря, че много мляко пия и се муси като се налага той да става сутрин рано да купува от краваря.

24.01.13
17:54

Малий, 5-7 литра.. ще фалирам, че аз го карам на Верея. Знам къде има хубаво домашно мляко, сравнително близо, ама от магазина ми е по-удобно за съжаление.

IS

24.01.13
18:59

Вредно е........даже много вредно - съдържа протеин,въглехидрати и мазнини в съотношение приблизително 1:1:1 . От цялата работа може да се качи мускулна маса при по-сериозни тренировки.

п.п. А,ти с тези 5-7 литра на ден направо .....не знам....

За да не пускам друга тема: Вредно ли е по 8-10 литра вода на ден? И защо ?

24.01.13
19:04

Не пия 5-7 литра всеки ден, когато ми се допие имам познат, който ми доставя когато поискам домашно(не кръщавано). Но често се случва да взема повече и уж да го изпия за 2-3 дни, а накрая го изпивам за ден. :) Лакома работа. :D

казано от Ivaylo Stefanov на 24.01.13, 18:59:

За да не пускам друга тема: Вредно ли е по 8-10 литра вода на ден? И защо ?

Натоварва бъбреците :)

IS

24.01.13
19:17

Колко пък да ги натоварва? Аз,до сега за манекенка с проблемни бъбреци не съм чувал (wasntme)
Значи,ако пия много вода ще си повредя бъбреците,така ли?

Мнението беше редактирано от Ivaylo Stefanov на 24.01.13 19:19.

Няма да ги повредиш(в краткосрочен план :) ), но нали се сещаш, че реално караш бъбреците да вършат тройно повече работа от обикновено (ако приемем 3л за някакъв средностатистически прием на вода) ? :)

От една друга тема тук във форума :

http://www.drbenkim.com/drink-too-much-water-dangerous.html

1. Ingesting more water than you need can increase your total blood volume. And since your blood volume exists within a closed system - your blood circulatory system - needlessly increasing your blood volume on a regular basis puts unnecessary burden on your heart and blood vessels.

Your kidneys must work overtime to filter excess water out of your blood circulatory system. Your kidneys are not the equivalent of a pair of plumbing pipes whereby the more water you flush through your kidneys, the cleaner they become; rather, the filtration system that exists in your kidneys is composed in part by a series of specialized capillary beds called glomeruli. Your glomeruli can get damaged by unnecessary wear and tear over time, and drowning your system with large amounts of water is one of many potential causes of said damage.

2. Putting unnecessary burden on your cardiovascular system and your kidneys by ingesting unnecessary water is a subtle process. For the average person, it is virtually impossible to know that this burden exists, as there are usually no obvious symptoms on a moment-to-moment basis. But make no mistake about it: this burden is real and can hurt your health over the long term.

+ това - нарушава се минералният баланс в тялото, най-вече на магнезий/калий :)

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 24.01.13 19:24.

24.01.13
21:04

Брат, ако пиеш системно прекалено много вода, се стига до т.н. натравяне с вода. Ако не вярваш се разрови из нета. При системното пиене на големи количества чешмяна вода (твърда, хлорирана... ), е много вероятно образуването на песъчинки или камъни в бъбреците.
2 литра мляко не е много. Много е за тези, които имат непоносимост към лактоза :D
7-8 литра на ден не е много, ако не е системно. Ако ли е, товарят се бъбреците...

24.01.13
22:28

Мерси на всички, темата я пуснах понеже имаше мой познат, който не знам точно поради каква причина му стана нещо и щеше да умре, а мойте приятели ме плашеха всеки ден, че пиел по много мляко и от това се е получило, не че им вярвам, но бях длъжен да питам по-компетентните от мен. С питане и до Рим се стига :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1