24.01.13
22:07
Време за приготвяне:
Около 10 минутки ; Ако предпочитате по-стегнал вариант слагате в хладилника и изчаквате няколко часа или до другия ден
Необходими продукти:
2 чаши лешници
1/3 чаша мед
6 с.л. какао (или рожково брашно (nlove5) )
1 щипка сол
1 ванилия
Начин на приготвяне:
Лешниците се накисват във вода за няколко часа или една вечер.Ако искате по-фин шоколад може да ги обелите, но става и без да се белят.Също предполагамр че и солта може да се изключи.Мелите всичко на колкото може по-фина паста и това е. :)
Хранителен състав:
Може да го сметнете в зависимост от това колко грама лешници и мед сте сложили. Аз лично го правих със 100 грама лешници и две пълни с.л. мед,може би е към 900 ккал всичко.Със сигурност преобладават мазнините от ядките.
Личен коментар за рецептата:
Според мен е много по-здравословен заместител на течният шоколад по магазините.Добре е за тези, които обичат да си подслаждат живота и за активно спортуващите. На вкус наистина е много близко до Нутелата. Аз като любител на сладкото от както се старая да го премахна от менюто си съм доволна от този заместник на течен шоколад. Пробвайте ! :) И да знаете, че ако стегне в хладилник има малко по-различен вкус,зависи как предпoчитате. На вид всеки път става различно, но на вкус е страшно вкуусно..(inlove)
Темата беше редактирана от Teddy на 27.01.13 16:59.
25.01.13
09:03
Лешниците сурови ли са или са печени?
25.01.13
17:27
Сурови :)
:P мляс мляс, това ако се намаже на палачинка сигурно ще е страоотно :D
Харесва ми това, че е с мед вместо захар, това наистина си е здравословно шоколадче, но интересно как ще е на вкус със мед.
Ако добавим и малко сухо мляко, дали няма да стане още по вкусно :P Колко ли ще му е трайността, ако се държи в хладилник и на стайна температура ? Даммм вече знам с какъв пълнеж ще бъдат домашните великденски кифлички, а дори и рулата. Скоро ще пробвам и аз тази рецепта, може да пробвам и със сухо мляко или кондензирано, защото ако е домашно прясно, колко ли ще му е трайността на шоколада. Все пак си мисля, че с добавено мляко сухо или не, ще стане доста по вкусно (sun)
26.01.13
19:27
Дам, със сухо мляко може да е и по-вкусно.Ако се добави прясно сигурно ще стане много течна сместта. А също меда се заменя със сироп от агаве, чувала съм че е по-вкусен, но не съм опитвала.Като цяло рецептата търпи доста промени, написала съм основата. :)
26.01.13
23:21
Страхотна рецепта, Теди :) Ще пробвам :)