Push until you die.

Темата е заключена.

24.01.13
19:44

Здравейте. Реших да си направя дневник по очевидните причини - чрез съветите ви евентуално да усъвършенствам някои неща в режима си и да постигна целта си по-бързо. А именно - искам по-силно и по-издръжливо тяло, по-слабо и стегнато, отколкото е сега; да оформя леки мускули на ръцете си и да успея най-накрая да очертая и последния ред на коремните си мускули.
Висока съм 170 см, теглото ми варира между 52-53 килограма, на 15 години съм. Както вероятно можете да прецените - слаба съм, да, но...вече написах какво желая. :) Храня се здравословно от почти 2 години, може би повече, а от около една се занимавам активно със спорт (и преди съм спортувала, още от много малка, но на периоди, което не го броя), като последните шест месеца съм най-редовна. Изпробвах безброй тренировъчни режими, като някои помагаха, други не, но никога не се задържам повече от два, максимум три месеца на един, защото се отегчавам. Бих казала, че съм доста амбициозна и сериозна спрямо тялото си, въпреки че и аз правя (много) грешки. Лятото тичах всеки ден, по тридесет минути, дори на лятната си почивка намерих един фитнес в комплекса и освен плуването всеки ден прекарвах по 40-60 минути там, най-вече на кардио уредите. Прибрах се вкъщи 50 килограма, много доволна, но сега покрай Коледната ваканция малко качих... В училище съм първа смяна, съвсем скоро втора, винаги успявам да си направя нещо полезно и да си го взема с мен, а ако нямам възможност хапвам някакъв плод с кисело мляко, супа или пълнозърнест сандвич с повече зеленчуци. Въпреки всичко, което правя, реших че имам някакви пропуски, защото все още имах отпуснати части на тялото и не бях доволна. Може би няколко от тях са - не правех често силови тренировки; понякога прекалявах с въглехидратите; и понякога бях нередовна в тренировките си;
Затова сега искам промяна, мисля да натискам, колкото мога и да попълвам горните пропуски и дано до лятото да осъществя желанията си.
В момента работя с INSANITY на BeachBody и току-що свърших първата седмица от първата фаза. По принцип, преди да започна бях вкарала в седмичната си програма по 20 минутни тренировки с гири, по три или четири пъти на седмица, но понеже INSANITY предполага и такава част в програмата си, за сега ги оставих настрана.

Така, днес е почивният ми ден според INSANITY календара, ето храната ми досега:

Закуска: 1/2 контейнерче кисело мляко “Домлян”, 2% с нарязано вътре едно киви, половин банан и шепа овесени ядки със слънчогледови семена;
Втора закуска: едно контейнерче от 400мл кисело мляко, 4,5%, на Frezco и един банан; (знам, малко еднотипно със закуската)
Обяд: малка купичка домашна пилешка супа с резен пълнозърнест хляб, 2-3 резенчета сирене “Ементал”, 1/4 авокадо
Следобедна закуска: шепа орехи, бананов шейк (един банан + една чаша 1,5% прясно мляко)
Вечеря: морков, салата от една нарязана голяма зелена чушка с 1 1/2 лъжица зехтин и малко сол, две филийки пълнозърнест хляб с 1/3 авокадо, 2-3 резена “Ементал”, резен пражка шунка и една лъжица крема сирене (Reduced-Fat или Light) Philadelphia и голяма чаша зелен чай.

ПС: Какво ще ме посъветвате за сирената (Ементалът, Гаудата, Моцарелата...), трябва ли да внимавам? Знам, че са високо-калорични, а каква порция от тях е окей?

24.01.13
21:03

Много мляко ядеш. По-добре разнообразявай с пържоли, яйца и риби. И то не “малка купичка супа”, а стабилни пържоли. Мускули от супа не стават. Нито от Ементал.

24.01.13
21:50

Това е ясно, не си правете грешно впечатление, хапвам си и месо, просто днес се получи по-”млечен” ден :D

25.01.13
20:11

Петък

Закуска: шепа овесени ядки с лъжичка мед и семена, с малко мляко (1.5%) + една лъжица орехи + 4 малки парченца млечен шоколад “Милка” (това е изключение, по принцип ям само високопроцентов черен шоколад и то не често);
Втора закуска: 3/4 кофичка цедено кисело мляко Olympus, 10% (не намерих по-ниския процент в магазина) и един сандвич с пълнозърнест хляб и свинско филе;
Обяд: две големи яйца, бъркани с малко зехтин, половин филийка пълнозърнест хляб и чаша 1.5% мляко;
Следобедна закуска: 2 ябълки + 1 киви + малък портокал + съвсем малко овесени ядки, попарени с вода и лъжичка мед;
Вечеря: Суши със сьомга, риба тон, авокадо, скариди и раци;

Тренировка: Cardio Power & Resistance (40 минутна)

26.01.13
23:07

Събота: Днес майка ми купи една голяма тиква, наряза я на сравнително малки порции и я изпече с малко мед и малко орехи, затова и присъства в няколко от менютата ми за деня.

Храна:

Закуска: близо половин контейнерче цедено кисело мляко Olympus 2% + няколко супени лъжици овесени ядки със семена + лъжичка мед + едно киви + един портокал + една ябълка + шепа орехи
Междинна закуска: тиква
Обяд: сандвич с две пълнозърнести филийки и свинско филе + три големи листа айсберг + лъжица леко крема сирене
Междинна закуска: ябълка + шепа овесени ядки с малко мляко и намачкана вътре тиква
Вечеря: купичка зеле + печено пилешко бутче без кожа + салата айсберг с малко зехтин

Тренировка:
Pure Cardio (около 40 минути)

29.01.13
21:53

Последните два дни нямах възможност да попълвам дневника, но храната беше на ниво, тренировките - също. :)
Днес, вторник.

Храна
Закуска: овесени ядки със семена, прясно мляко, банан и малко мед
Втора закуска: банан
Обяд: пълнозърнест сандвич с пилешка пържола на грил (без кожа) сирене, маруля и съвсем малко кетчуп + един малък портокал + няколко сушени сливи + чай с малко мед
Следобедна закуска: купичка жито с малко мед, канела и орехи
Вечеря: зеленчуци с пилешко с малко соев сос + две малки ябълки + зелена салата

Тренировка: Cardio Power & Resistance

30.01.13
20:58

Сряда

Храната ми беше -

Закуска: мюсли от овесени ядки + един банан + канела + малко мед + една ябълка
Втора закуска: сандвич с пълнозърнест хляб, свинско филе, краставички и сирене + малка ябълка и special treat-а ми за седмицата - малък (37 грама) аериран тъмен шоколад LZ
Обяд: зеленчуци с пилешко месо и малко соев сос + малко сушени сливи
Следобедна закуска: кисело мляко с банан и канела + ябълка
Вечеря: филийка пълнозърнест хляб с намачкано малко авокадо отгоре + салата от две краставици с малко зехтин и сирене + една ябълка + малко мляко 1.5%

Тренировка: Pure Cardio (40 минути) + Cardio Abs (17 минути)

04.02.13
19:56

Поздравления за добрата визия и здравословните навици, които си си изградила .
Би ли споделила впечатленията си от INSANITY? Мислех и аз да пробвам.

Иначе, ако искаш преса, силовите тренировки помагат-повишават метаболизма за по-продължително време. Гориш повече калории докато спиш ;). Кардиото го повишава рязко и рязко спада след приключване на натоварването. Разбира се, и от двете има нужда. Ако те е страх от големи мускули - трудно ще ги направиш, дори да искаш.

Мнението беше редактирано от Дани на 14.02.13 20:38.

08.02.13
11:13

Здрасти!
Изключително ще ми е интерсно да следя дневника ти. Наскоро и аз започнах с INSANITY и ми се искаше да следя някой друг “колега” :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1