Препоръчайте ми програма.

25.01.13
15:30

Здравейте, от 2 седмици почнах фитнес и имам намерението да се занимавам сериозно.Аз съм 54кг, 176 висок, 16 години.От лятото си правя почти всеки ден лицеви, ходих от време на време на лостове и имам вкъщи един дъмбел и с него се занимавах.Та както казах от 2 седмици почнах фитнес и засега правя кръгове.И от следващата седмица мисля да започна с програма.Моля ви да ми препоръчате програма за качване на маса и за добра форма разбира се :).Аз предпочитам програма с повече тренировъчни дни, но не знам това дали ми е от полза.
Благодаря предварително.

Темата беше редактирана от CreatiVe на 25.01.13 15:34.

За начало продължавай с кръговите поне още около месец, през това време разгледай форума има много информация за това как се качва маса. Не става само с тренировки, храненето е изключително важно. Относно броят на тренировките е препоръчително да е нещо от сорта на 3-4 в седмицата, за човек с твоят стаж, за да може мускулите ти да възстановяват достатъчно, но за момента по 3 кръгови на седмица са ти предостатъчно.
Поздрави!

25.01.13
18:03

Кръговите не още месец, а поне  6 месеца, или докато ти нараства лесно силата и масата от тренировките

25.01.13
20:17

Най хубавата програма която знам е 5х5 stronglifts.Качва сила,маса и то бързо и наистина успешно.Изисква 3 пъти в седмицата около 1 час което е супер нормално и за начинаещи и понякога за напраеднали.2 пъти съм правил програмата и 2та пъти оставам очарован.Първият път качих за месец маса,мерки,сила.За месец 6 сантиметра в гръдният кош,по 2 сантиметра в ръцете и по 4 в краката.Тогава почвах да тренирам фитнес вообще,но все пак това е супер добро постижение.Не хваля себе си а системата.Намери я в youtube.com и я пробвай-няма да съжаляваш.

26.01.13
00:46

Намерих я, но тя не е ли за сваляне на маса?

26.01.13
00:54

Такова нещо като сваляне на маса, едва ли някой би желал да си причини.Т’ва е като качване на мазнини.Иначе не, точно за маса е програмата и има много добри отзиви от нея из форума, препоръчвам и аз.

26.01.13
13:21

А може ли да пратите точната програма, защото намирам много варианти и не знам коя е най-добре.

29.01.13
21:49

Така, може ли да използвам тази програма на Юлиян Тодоров?Видях, че отзивите са добри.
Понеделник:

Клек 5x5 (еднаква тежест)
Лег 5x5 (еднаква тежест)
Гребане 5x5 (еднаква тежест)
Асистиращи (нисък обем трицепс и преса)

Сряда:

Клек 5x5 (с 15-20% < от понеделник) ИЛИ Преден клек 5x5
Милитъри преса от стоеж 5x5 (еднаква тежест)
Тяга 5x5 (еднаква тежест) (при тежест 2.5xБВ се правят само 3x5)
Набиране 5x5
Асистиращи (нисък обем бицепс и преса)

Петък:

Клек 5x5 (покачване на тежестта във всяка серия)
Лег 5x5 (хоризонтален или от наклон)(еднаква тежест)
Гребане 5x5 (еднаква тежест)
Асистиращи (нисък обем трицепс и преса)

Източник: Системи за сила: 5х5 http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40418#ixzz2JObV0nTR
Follow us: @bbteam on Twitter | bbteam on Facebook

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1