Ще успея ли да кача с този "режим" ?

26.01.13
19:22

Тренирам от няколко седмици и доста съм се запалил по това да кача ММ. Почти 18 г. 180 см. около 68-69 кг. До преди няколко месеца през целия си живот съм водил силно активен спортен живот. Знам, че трябва да ям много месо, ориз, картофи и т.н. Проблемът при мен е, че не живея с родителите си, нито живея сам и не мога да отделям пари да имам много стриктен режим.
Живея при баба и дядо, но хубавото е, че в 90% от случаите когато сядаме на масата има най-различни меса, често картофи, ориз, боб, леща.Реално това което мога да си позволя в момента и го правя от както съм почнал е освен това което ям за обяд вкъщи - било то месо, ориз и т.н, всеки ден към средата на деня си купувам да ям 2 пилешки шишчета + голяма порция ориз/ картофи. Тоест реалния ми “режим” изглежда нещо такова :

Доста късно ставам и липсва закуската, но...
Ставане 10:30
11:30 Обяд - Месо, ориз, яйца, картофи, боб, леща зависи какво има наготвено, като в повечето случаи когато се наям гледам да изяждам поне още половин порция за да мога да си набавя повече въглехидрати и т.н. понеже режима ми куца доста.
12:30 - 13: 00 Тренировка
14:30 Кисело мляко, ядки , банани или някои друг плод да заситя леко за след тренировката
16:00 2 пилешки шишчета или пържола + голяма порция ориз/ картофи
19:00 кисело мляко или някакви плодове
21:30-22;00 Отново като на обяд зависи какво има наготвено..

Извинявам се, че не мога да дам точни грамажи, но не ме бива в това и гледам да не ви обърквам.
Надявам се  горе долу да сте схванали за какво става въпрос и да ми отговорите дали ще успея да кача килограми с такова хранене?

Пробвай, никой не може да ти каже със сигурност дали ще качиш, но ето един съвет от мен.

Размести храненето в 16:00 с това в 14:30 и това в 19:00 го направи заедно с това в 21:30-22:00 , но нямаш нужда от толкова плодове.

Мнението беше редактирано от Димитър Иванов на 26.01.13 19:53.

Задължително закуска братле!
Закуската е най-важното ядене за деня и много диетолози твърдят, че тя трябва да бъде доста обилна, с тях съм съгласен. Започвай деня си с яйца, мляко, малко вългехидрати, поемай достатъчно количество мазнини и протеини. Причината да се отделя толкова голямо внимание на закуската е, че тъй като си спал последните няколко часа, ти не си поел хранителни вещества и вода, в следствие на което метаболизмът се е забавил.
Организмът се нуждае от всичко. След тренировка е хубаво веднага да хапеш някакъв бърз въглехидрат, може да си купиш глюкоза и да пиеш по около 60-70 грама след тренировка. Преди тренировка хапни един банан.
Вечерите и обедите може да ти са подобни- месо, картофи/ориз, салата по избор, като е хубаво да я овкусиш със зехтин, по-полезен е от олиото. Следобед може да хапваш малко месо, с въглехидрат. А преди лягане бавен въглехидрат (например мляко) и някакви фибри, овесени ядки например.
Направи ми впечатление, че тренировката ти е от 12:30 до 13:00 часа, само 30 минути ли тренираш?
Ако е така те съветвам да увеличиш времето за тренировка, поне около 50-70 минути. Раздели тренировките на няколко дни като е хубаво да имаш 2-3 дни почивка през седмицата.
Надявам се да съм ти помогнал.
Поздрави! :)

26.01.13
21:16

Старай се да имаш поне 2 часа разлика между последното хранене и тренировката!

26.01.13
23:17

Моя грешка имах предвид, че тренировката започва от 12:30 или 13:00. Иначе продължава около час и 15 минути като тренирам 4 пъти в седмицата.
Благодаря на всички за отговорите.Скоро започваме училище 1-ва смяна и ще мога всеки ден да закусвам както би трябвало да е :)

По принцип и в 12 да станеш това ти е първо ядене за деня и трябва да го възприемаш като закуска ; ) ..важни са самите хранения ,а не какво показва часовника.

27.01.13
12:55

казано от Владислав Андонов на 26.01.13, 21:15:

А преди лягане бавен въглехидрат (например мляко)

Бавноусвояем протеин трябва, прясното мляко не е подходящо за преди лягане!
Иначе бавни въглехидрати може, но протеинът си е задължителен.
Пробвай с яйца и кисело мляко или пък маслини.
Това хранене е много важно, за да качиш ММ.
Иначе съм съгласен с това- шишчетата с ориза ги сложи след тренировка :)
Най-вероятно ще качиш по тази схема, но си трябва ядене.
Поздрави и успех!

27.01.13
14:18

Ако искаш да качваш по бързо и по чисто добави животниски мазнини към яденето си.Ако се чудиш защо виж какво казва Милко Георгиев.Има го в нета.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1