Промяна на ГИ на хлябът при препичане?

27.01.13
10:17

Променя ли се гликемичният индекс на хляба при препичане?

27.01.13
10:27

ГИ е мит ! Изследванията правени за ГИ на въглехидратие храни са много прости , защото е изследвано само влиянието им върху отделянето на инсулин като са консумирани само те с никакъв друг макронутриент.

27.01.13
11:54

казано от bruskach на 27.01.13, 10:27:

ГИ е мит ! Изследванията правени за ГИ на въглехидратие храни са много прости , защото е изследвано само влиянието им върху отделянето на инсулин като са консумирани само те с никакъв друг макронутриент.

Ъ-ъ-ъ... В смисъл като са изследвали ГИ на хляба, някой оперативно е отстранил протеина и мазнините (другите макронутриенти) от него, така ли? ;) :D :D

27.01.13
12:18

Променя се- бях намери преди време и таблица с колко точно. При препичане пада, а ако хлябът е бил замразен и после препечен пада дори още. Разбира се не знам дали е мит или просто така пишеше в изследването.

Мила

27.01.13
12:23

казано от Veso Pervazov на 27.01.13, 11:54:

казано от bruskach на 27.01.13, 10:27:

Ъ-ъ-ъ... В смисъл като са изследвали ГИ на хляба, някой оперативно е отстранил протеина и мазнините (другите макронутриенти) от него, така ли? ;) :D :D

Весо, @bruskach по-скоро имаше предивд, че в изследването са използвани само въглехидратни храни, без други източници на протеин или мазнини.

27.01.13
12:58

Мила, съгласен съм с това, което казваш, но така или иначе става въпрос за опитно установяване на влиянието върху нивата на кръвната захар на хляба с въглехидратите, мазнините и протеина в него, а не само на въглехидратите, така че не е издържано твърдението на bruskach и просто се пошегувах с това ;).
Отделно си мисля, че това внимание на ГИ и това каква щяла да е промяната при препичане е прекалено голямо и незаслужено. Но за да отговоря конкретно на въпроса, променя се, да, поне според тези статии:
http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance_nutrition/seven_things_you_need_to_know_about_carbs
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17426743

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 27.01.13 13:33.

Променя се ГИ, но не виждам това какво значение има за каквото и да било?

Мила

27.01.13
13:59

Ааа, Весо, мен ГИ-то не ме интересува по никакъв начин. То остава само за тoва сега да мисля. Аз просто си помислих, че по-друг начин си разбрал поста на brusckach:))))

EP

29.01.13
10:16

казано от Ради Хаджирадев на 27.01.13, 13:33:

ГИ-то не оказва ефект върху физиката, но има ли влияние върху стабилните нива на енергия ?

казано от Evtim Petrov на 29.01.13, 10:16:

казано от Ради Хаджирадев на 27.01.13, 13:33:

ГИ-то не оказва ефект върху физиката, но има ли влияние върху стабилните нива на енергия ?

Може да има някакви минимални индивидуални разлики. В повечето случаи са пласибо, но ако при някой е усезаема, то по-добре да избере по-подходящия вариант за себе си :)

29.01.13
20:29

Аз пък по принцип ям само препечен хляб, щото не препечен е баси гадния, като тесто :(
Много често ям след тренировка препечена филия бял хляб с мед, и така преебавам ли се или не :)
Тва как го ядете тоя хляб не препечен не знам, като го препека мога да изям и по голямо количество, а за мен това е плюс !

Не се “преебаваш”. Нали все е хляб. Няма значение под каква форма е.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1