Балансиране на ненаситени мазнини в менюто

27.01.13
21:27

Прочетох известен брой теми, но така и не разбрах нещо относно мазнините и месото. Стана ми ясно, че мазнините които трябва да приемам трябва да са ненаситени (ядки, семена и т.н.) и съответно не трябва да приемам наситени мазнини (месо). Само че трябва да приемам месо заради протеините в него (опитвам се да намаля въглехидратите от менюто си). Въпросът ми е.. какво трябва да ям за да постигна някакъв “компромис” между храните, защото не мога да се лиша от протеините в месото, но пък трябва да намаля наситените мазнини. Нов съм в сайта затова моля за разбиране.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 28.01.13 08:43.

Нищо не си разбрал. Какъв е проблемът с наситените мазнини?

27.01.13
22:40

Да не би да става дума за транс мазнините!

27.01.13
23:07

Проблемът с наситените мазнини е че от тях се трупат подкожни мазнини (според прочетеното в сайта), а аз се опитвам да чистя.
Strelok трансмазнините нали са ненаситени => нямам проблем с тях

От калориен излишък се трупат подкожни мазнини. Наситените в частност нямат никаква определена вина. Отделно те са съществени за производство на хормони като тестостерона. Ако занижиш приема докато си на диета може да ти падне..тестостеронът :D

Точно с трансмазнините имаш проблем. Те са с доказана вреда и увеличават шанса за сърдечно-съдови проблеми. Трябва да ги избягваш със сигурност. Другите са ОК.

28.01.13
00:03

тва че се трупат подкожни мазнини от калорийния излишък го знаех.. значи искаш да кажеш че не трябва да наблягам на ядките а да хапвам стабилно месо ? прекалено сложна ми идва работата с тея мазнини и храната

Гледай да си набавиш мазнините и протеините за деня. Стига да смесваш храни, то ще имаш от всеки вид мазнини достатъчно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1