Може ли овесът да се консумира без накисване?

28.01.13
09:47

Прост въпрос: Може ли да не накисвам овеса , а направо да го ям прима виста ? Защото иначе ми е много гаден на вкус ...

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 28.01.13 09:52.

28.01.13
09:49

Може.

28.01.13
09:53

казано от Stoyan Petrov на 28.01.13, 09:49:

Може.

То че може , може :D Но това означава , че не е проблем за храносмилането ?

28.01.13
09:55

Любо, ти кон ли си бря?

Има хора (стомаси), на които овес в каквато и да е форма им действа разхлабително. Ако за себе си не си констатирал такъв проблем, вероятно няма и казус за храносмилането ти.

Мен ме мъчеше, че после отделях определено време да си чистя зъбите от остатъците.

28.01.13
11:15

Никога не съм го киснал, тъй като става на някаква каша! Приготвям го за секунди! Лъжица-две мед, 500 мл мляко/вода/кисело мляко и всичко е бомба!

Канела, какао или доза протеин, могат да бъдат само екстра в случая!

Мнението беше редактирано от Strelok91 на 28.01.13 11:16.

28.01.13
18:49

Не съм кон :D Поне не тялом . Иначе не се бях сещал да го ям с мед . Звучи добре ! Ще го пробвам и ако няма проблеми това ще е варианта :) Благодаря за отговорите !

Има фини овесени ядки и ясно си го пише на опаковката. Ако не го пише, значи не са фини.

Та, фините може и да не се киснат, докато другите е препоръчително. За ядене в суров вариант - става, стига да ти е кеф да ги дъвчеш така, но ще е по-добре и за зъбите ти и за стомаха ти ако са поели малко вода.

Иначе аз добавям стафиди. По 30-тина грама стафиди на 100гр. овес става супер. Цялата рецепта е 100гр. овес, 50гр. сирене, 30гр. стафиди и...вода, не мляко. Иначе чисти и на мен не ми е кеф да ги ям.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 28.01.13 19:08.

28.01.13
22:11

казано от Тихомир Велев на 28.01.13, 19:07:

Има фини овесени ядки и ясно си го пише на опаковката. Ако не го пише, значи не са фини.

Та, фините може и да не се киснат, докато другите е препоръчително. За ядене в суров вариант - става, стига да ти е кеф да ги дъвчеш така, но ще е по-добре и за зъбите ти и за стомаха ти ако са поели малко вода.

Иначе аз добавям стафиди. По 30-тина грама стафиди на 100гр. овес става супер. Цялата рецепта е 100гр. овес, 50гр. сирене, 30гр. стафиди и...вода, не мляко. Иначе чисти и на мен не ми е кеф да ги ям.

и твоят вариант е добър , но с вода е прекалено хардкор , по - скоро с мляко ще го пробвам (y)

Мнението беше редактирано от Любо съм на 28.01.13 22:12.

29.01.13
00:51

Значи само аз съм лудия,дето ги нагъва директно от опаковката,с една лъжица и чаша вода до мене - като вземат да засядат,да има с какво да ги прекарам.

29.01.13
11:40

казано от balabanov на 29.01.13, 00:51:

Значи само аз съм лудия,дето ги нагъва директно от опаковката,с една лъжица и чаша вода до мене - като вземат да засядат,да има с какво да ги прекарам.

ЕЕ това вече незнам как го правиш ! Сигурно имаш здрава челюст :D

26.05.13
21:48

тъй като съм пристрастена към сладкото си правя следното:
мед,кокосови стърготини,ядки (най-вкусно е с бадеми,но ако е криза фъстъци),мюсли и корнфлейкс се смесват в буркан.Много е вкусно.като corny, но с повече мед,затова с лъжица се яде,а не като вафла.
опитай чудесно е (въпреки, че който го види казва че е калорийна бомба- колко да е калорийна около 300-350ккал за 100г мисля че е )

30.05.13
10:58

Овеса го мятам в тигана с 1-2 яйца и става супер /по някой път слагам и масълце в тигана,не винаги /иначе с кисело мляко от вечерта си го приготвям и на сутринта го хапвам.

30.05.13
11:07

Принципно както и да го ядеш той съдържа глутен и ако има непоносимостот към глутена не е е добре да го консумираш никак, но ако нямаш няма проблем.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1