28.01.13
09:47
Прост въпрос: Може ли да не накисвам овеса , а направо да го ям прима виста ? Защото иначе ми е много гаден на вкус ...
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 28.01.13 09:52.
28.01.13
09:49
Може.
казано от Stoyan Petrov на 28.01.13, 09:49:
Може.
То че може , може :D Но това означава , че не е проблем за храносмилането ?
28.01.13
09:57
Има хора (стомаси), на които овес в каквато и да е форма им действа разхлабително. Ако за себе си не си констатирал такъв проблем, вероятно няма и казус за храносмилането ти.
Мен ме мъчеше, че после отделях определено време да си чистя зъбите от остатъците.
Никога не съм го киснал, тъй като става на някаква каша! Приготвям го за секунди! Лъжица-две мед, 500 мл мляко/вода/кисело мляко и всичко е бомба!
Канела, какао или доза протеин, могат да бъдат само екстра в случая!
Мнението беше редактирано от Strelok91 на 28.01.13 11:16.
Не съм кон :D Поне не тялом . Иначе не се бях сещал да го ям с мед . Звучи добре ! Ще го пробвам и ако няма проблеми това ще е варианта :) Благодаря за отговорите !
28.01.13
19:07
Има фини овесени ядки и ясно си го пише на опаковката. Ако не го пише, значи не са фини.
Та, фините може и да не се киснат, докато другите е препоръчително. За ядене в суров вариант - става, стига да ти е кеф да ги дъвчеш така, но ще е по-добре и за зъбите ти и за стомаха ти ако са поели малко вода.
Иначе аз добавям стафиди. По 30-тина грама стафиди на 100гр. овес става супер. Цялата рецепта е 100гр. овес, 50гр. сирене, 30гр. стафиди и...вода, не мляко. Иначе чисти и на мен не ми е кеф да ги ям.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 28.01.13 19:08.
казано от Тихомир Велев на 28.01.13, 19:07:
Има фини овесени ядки и ясно си го пише на опаковката. Ако не го пише, значи не са фини.
Та, фините може и да не се киснат, докато другите е препоръчително. За ядене в суров вариант - става, стига да ти е кеф да ги дъвчеш така, но ще е по-добре и за зъбите ти и за стомаха ти ако са поели малко вода.
Иначе аз добавям стафиди. По 30-тина грама стафиди на 100гр. овес става супер. Цялата рецепта е 100гр. овес, 50гр. сирене, 30гр. стафиди и...вода, не мляко. Иначе чисти и на мен не ми е кеф да ги ям.
и твоят вариант е добър , но с вода е прекалено хардкор , по - скоро с мляко ще го пробвам (y)
Мнението беше редактирано от Любо съм на 28.01.13 22:12.
Значи само аз съм лудия,дето ги нагъва директно от опаковката,с една лъжица и чаша вода до мене - като вземат да засядат,да има с какво да ги прекарам.
казано от balabanov на 29.01.13, 00:51:
Значи само аз съм лудия,дето ги нагъва директно от опаковката,с една лъжица и чаша вода до мене - като вземат да засядат,да има с какво да ги прекарам.
ЕЕ това вече незнам как го правиш ! Сигурно имаш здрава челюст :D
тъй като съм пристрастена към сладкото си правя следното:
мед,кокосови стърготини,ядки (най-вкусно е с бадеми,но ако е криза фъстъци),мюсли и корнфлейкс се смесват в буркан.Много е вкусно.като corny, но с повече мед,затова с лъжица се яде,а не като вафла.
опитай чудесно е (въпреки, че който го види казва че е калорийна бомба- колко да е калорийна около 300-350ккал за 100г мисля че е )
30.05.13
10:58
Овеса го мятам в тигана с 1-2 яйца и става супер /по някой път слагам и масълце в тигана,не винаги /иначе с кисело мляко от вечерта си го приготвям и на сутринта го хапвам.
30.05.13
11:07
Принципно както и да го ядеш той съдържа глутен и ако има непоносимостот към глутена не е е добре да го консумираш никак, но ако нямаш няма проблем.