29.01.13
09:39
29.Януари.2013г. Вторник Нетренировъчен ден
НОВО НАЧАЛО !
Започнах нова тема,защото ‘’Първи стъпки към едно по-красиво утре!’’ вече не съответства на начина ми на живот.От 4 месеца активно се занимавам със тренировки , правилно хранене ,промених мисленето си ,хранителните навици и дори дома си - особено кухнята, която вече е пълно отражение на мен ! :) Като дръпна чертата и погледна назад през тези 4 месеца преоткрих себе си! Вече не търся метод ,с който да отслабна и до там да се свърши с упражненията и ‘’диетите’‘..Сега харесвам ежедневието си,заобичах готвенето ,а тренировките се превърнаха в средство за изпускане на парата и един вид състезание със самата мен - до къде ще вдигна летвата - и това ме прави ПО-ЖИВА ОТ ВСЯКОГА ! Това е малка част от вътрешната промяна ,която настъпи.Външно има още по-видими резултати и това ме зарежда със самочувствие.Определено съм много доволна,когато със стари познати ,а дори и бивши гаджета се разминем на улицата и удивени се обръщат към мен :” Майко много си отслабнала ” или ” Колко добре изглеждаш,не мога да те позная ” Сега чак разбирам колко смешни са били възгледите ми ,че фигурата един вид е средство да постигаш по-лесно целите си..А всъщност тя е отражение на вътрешният баланс ,здраве и щастие.Склонна съм да мисля ,че резултатът се дължи на факта ,че съм щастлива от живота,който водя! С няколко думи - продължавам в същият дух .Искам когато стане 1 година да мога да си дам подобна равносметка и да съм дори по-доволна от сега.
Започнах деня с любимата закуска :
-Чаша кафе с мляко
-1/2 кофичка кисело мляко 1,5% с трици ,канела ,кокосови стърготини и стафиди
-Парче от протеиновият ми сладкиш намазано с био конфитюр от горски плодове без добавена захар
- 2 бр киви
Обяд:
-1 ровко яйце
-1 лъжица Катък
-1 лъжица топено сирене
-Яхния от зелен боб със заливка от кисело мляко по рецепта на Kath ( голяма фенка съм на рецептите й голяма част от менюто ми съм взаимствала от нея ! :P )
Вечеря:
-Порция от яхнията
-50 гр сирене
-100 гр кисело мляко
-евентуално 1-2 лъжици боб ако много пригладнея
-чаша чай с мед
Освен Стевия си хапвам и мед като главно слагам по 1 лъжица в чая.Чудя се дали горе долу 3 лъжици мед на ден е добре да консумирам ,като се има в предвид ,че съм в процес на чистене на мазнини?
Темата беше редактирана от Ани на 29.01.13 17:52.
29.01.13
16:18
Браво това е ключът позитивното мислене . Успех
29.01.13
16:32
Супер изказване Ани! Имам страница във фейса и искам да постна там твоите думи за новия ти начин на живот. Да покажа на хората, че всеки променил мисленето и начина си на живот от към хранене и тренировки е отговорът на доста от заобикалящите ни проблеми. Имам ли съгласието ти? Поздрави!
Radko Kochev естествено ,че имаш съгласието ми ! Щом става въпрос за мотивация се радвам ,че мога да бъда полезна! Като държа да подчертая ,че ефекта се дължи на балансирано хранене не лишения и разбира се тренировки.Хубаво е повече хора да знаят как да се грижат за себе си,като не вярват на ‘’мързеливи’’ методи за отслабване или налудничеви диети ,а всичко става с усилия ,които могат да бъдат изключително приятни ако намерят най-добрият вариант за тях ! Мерси за окуражаването ! :)
30.Януари.2013г. Сряда Тренировъчен
Днес се оспах доста и като цяло сънят ми не ми достигна.По план трябваше да стана в 7 и до 8 да съм сготвила и 10 и 30 трябваше да отида в залата.Но естествено ще изоставам с времето..Тъкмо закусих ,което значи да отида в залата най-рано 11 11 и 30…
Закуска:
-250 гр. кисело обезмаслено мляко с трици, кокос,стафиди и канела
-1 зелена ябълка
-палачинка с 2 белтъка и 1 жълтък намазана със сладко без захар
-Кафе с мляко
Напоследък нещо не пия много вода..от към чайове и кафета съм добре, но вода просто не ми се пие, трябва да се помъча поне 1,5 литра да пия..
Тренировката ми се състои от http://www.bb-team.org/workout/4370_sistema-za-konditsiya-ili-otslabvane-pri-dami
Като днес съм на вариант Б.Правя тази тренировка вече 4 месеца с леки корекций,но в общи линии не бързам да я сменям или претрупвам-държа да я изпълнявам спокойно и правилно.
До днес съчетавах кардио + тази тренировка като кардиото го правих преди силовите упражнения,но се поразрових във форума и смятам днес да направя само 5 мин загрявка кардио а останалите 35 мин след.Тренировките ми ставам много дълги като сложа 40 мин кардио което не е от най-монотонните (на всеки 5 мин вдигам интензивността ,а всяка седмица качвам времето с 5 мин) + силова =2 часа в залата.Препоръчват ми да разгранича ден за кардио друг ден за силова ,ноо съм ок с натоварването и смятам да ги отделя чак когато от към време на кардиото стигна 1 час.Горе долу до месец трябва да стигна това ниво на издражливост и преместя тичането в Морската градина..Мм нямам търпение да дойде лятото има толкова терени за костиф и всякакъв вид упражнения навън :)
Обяд:
-Чаша чай със мед
-2 лъжици от вчерашната манджа
-Плато ‘’Четири цвята” (150 гр сирене,100 гр извара, 1 голям домат,половин глава лук , 2 яйца ,1 зелена чушка ,къри,черен пипер и др подправки ) като съм изяла 1/2 от грамажа ,другата част за вечеря Качвам снимки на платото
Приготвих и лимонения крем отново по рецепта на Kath иии понеже съм седнала да уча смятам да си похапна малко от него + чаша кафе с мляко към 17 17 и 30 часа :P
Мнението беше редактирано от Ани на 30.01.13 16:19.
Забравих да споделя впечетленията си от днескашната тренировка.Изместих кардиото на края на тренировката, и като че ли не съм много доволна, едвам едвам се спъвах с 10 км/ч като издържах само 20 мин понеже бях смазана ,а времето прекарано в залата по принцип беше с 20 30 мин по малко...Май ще си карам по старо му - в началото на тренировката, докато не го изместя навън :) И тъй като ми направи впечетление ,че всички вземат допълнително - Магнезии, Цинк и т.н ме интересува дали го правят ,защото имат индивидуални нужди или като цяло е хубаво да се приемат и кои точно вещества е добре да се набавят допълнително? :P
30.01.13
17:24
Лично аз взимам магнезий,надявайки се да подобря тонуса,да облекча крампите и мускулните болки & някои ставни проблеми,повишаване на концентрацията...Би трябвало да помага и в борбата с целулита :D
Дори нищо да не ти “куца” , пак няма да ти навреди да го приемаш - тялото не го складира и не усвоява напълно количествата,които му подаваш,така че мисля,че за да се предозираш,ще трябва да положиш сериозни усилия.
Липсата му пък може да доведе до разни проблеми : сърцебиене,натрупване на калций в бъбреците,хронична умора,намалени слух и памет...
Такива неща си спомням от това,което съм чела.
Ще помоля по-компетентните да ме поправят,ако греша :)
Между другото,поздравления за постигнатото,за мотивацията и за позитивния дневик ! Ще го чета редовно :) .
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 30.01.13 17:25.
Мерси за изчерпателното обяснение :) Така погледнато няма да е зле и аз да започна да си го набавям.И благодаря за отговора
31.Януари.2013г. Четвъртък Нетренировъчен
Имах бурна вечер ,но последствията бяха,че се записах на Зумба! :D Сега понеделник сряда и петък ще съм на Зумба, а вторник ,четвъртък и събота на фитнес като неделя ще е за релакс :) Обичам предизвикателствата и мисля,че ще устоя на едно такова натоварване,като добавя и факта ,че съм в сесия..
Закуска:
-Чаша кафе с мляко
-1 ябълка
-1 киви
-кисело мляко 150 гр със стафиди
-1 протеинова палачинка сладка
Обяд:
-Чаша чай с мед
-Бъркани яйца с домати сирене и горчица
-150 гр задушен зелен боб и моркови
Вечеря:
-1 протеинова палачинка със сладко
-чаша чай с подсладител
-1 пълнена чушка със сирене
В момента готвя за гости всякакви вкусотии и реших първо да хапна, за да не се изкушавам..Много е трудно ,но и моята вечеря е вкусна ПЪК ! :P
Мнението беше редактирано от Ани на 31.01.13 18:49.
1.Февруари.2013г. Тренировъчен
Месец от 2013г. се изтъркули и вече сме Февруари..времето неусетно минава и все повече осъзнавам колко е ценно и важно да не го губиш,прекарваш или убиваш ,а да го инвестираш полезно за себе си! И защото е начало на нов месец ще го започна с тренировка:
Ден А
1. 36 мин. кардио + 2 мин. развъртане на стави
2. Загряващи серии
3. Клек с дъмбели 2 х 20 клека
4. Придърпване на вертикален скрипец 4 х 10 повторения
5. Затваряне на пек-дек машина 3 х 15 повторения
6. Повдигане на коленете от стенд - 3 х 15
7. Двойна серия Чуково бицепсово сгъване с дъмбели + Пуш-преса с дъмбели - 3 х 10
8. Кик-бек с дъмбели 3 х 15
Не ми допада варианта кардиото да е след силовите ,просто предния път го пробвах и не останах доволна не беше кардио, а влачене на пътеката..(dull)
Закуска:
-Кафе с мляко
-200 гр кисело мляко с настъргана ябълка и трици
-2 кивита
-1 яйце пържено на плоча без мазнина с малко топено сирене
Обяд:
-зелен чай с мед
-салата от броколи,домати,печено сирене и червен лук[/strong]
Тренировката беше разцепваща! Много обичам като изляза от фитнеса чувството на лекота и същевременно на машина ,която може да се справи с всичко ! :D(muscle) 8-)
Вечеря:
-Чаша чай с мед ( тез чайове ме следват навсякъде :D )
-Два омлета единия с извара, другия със сладко
-Домат,зелен боб и морков - 250 гр.
Мнението беше редактирано от Ани на 01.02.13 18:32.
01.02.13
11:19
Здравей! Много добре ти върви дневника :P , продължавай така (nod)
Включих се, за да се изкажа и аз за кардиото... същото го забелязвам и при себе си. Много по-добре ми е да си го направя преди тренировка, когато съм решила да е по-дълго в ден със силова, отколкото след... Иначе когато е по-малко си го разделям 10мин преди 10мин след, може да пробваш така също :)
01.02.13
11:59
Поздравления и от мен за перфектно водения дневник.Искам и аз да изразя мнението си за кардио преди или след тренировка.Моето мнение е ,че когато съчетаваш кардио и тренировка с тежести е по -удачният вариант кардиото да е след тренировката с тежести.Това мое мнение произлиза от факта ,че когато правиш тежка тренировка с тежести (както аз се опитвам да правя) ти е необходим голям запас от енергия.След 30 40 мин кардио ,дори монотонно едва ли ще имам нужната енергия за една здрава тренировка.Това е всичко поздрави за дневника AGAIN :)
По повод кардиото днес в залата пътеките бяха заети и бях принудена да направя кардиото след силовата ,което всъщност този път ми хареса! Дори се чувствах по добре да си тегля душ докато съм загряна ,отколкото когато вече съм с по слаб пулс..Не ми харесва да е накрая ,но искам да видя дали ще е по резултатно за около месец накрая ще мога да споделя впечетления :) Мерси за включването от ваша страна и ще се радвам да чета коментарите ,препоръките и най -вече критиките ви ;)
3.Февруари.2013г. Нетренировъчен
Вчерашният ден беше много динамичен и като цяло неорганизиран...За закуска около 10-11 часа хапнах салата от краставици + гьовече и карофено пюре ии от там целия ден не съм хапнала нищо повече ,пих алкохол и се прибрах на практика днес.. (headbang)
Но като прескоча вчерашният cheat ако мога така да го нарека днес:
Закуска:
-Чай с мед и лимон
-Кафе с мляко
-ябълка,киви и мандарини на пюре смесени с кисело мляко и червена боровинка
-протеинова палачинка със сладко от моркови ( някаква тайна рецепта на една био бабичка :D )
Обяд:
-Чаша чай с мед
-150 гр. пилешко филе на грил тиган с подправки и мека горчица
-250 гр. задушени зеленчуци ( гъби,моркови,грах ,лук и доматен сок + цял белен домат)
-30 гр извара
Следобедна закуска:
-Кафе с мляко
-200гр кисело мляко със стафиди,стевия,канела и половин малка настъргана ябълка
Вечеря:
-Чаша чай с мед
-2 пуширани яйца
-задушени зеленчуци
-салата от печено сирене и домати
Мнението беше редактирано от Ани на 03.02.13 19:12.
04.Февруари.2013г. Тренировъчен
Вчера се събудих с ужасно главоболие ,което прерасна в настинка..Опитах да потренирам ,но това оказа неблагоприятен ефект..Надявам се до довечера да се оправя,че тогава е първата ми Зумба тренировка.Въпреки почти 12 часовият сън още съм отпаднала с множество болки в мускулите.Най-вероятно грип ме е застигнал и ме събори въпреки опитите си да го преборя,мисля че недоспиването ми и малкото време за възстановяване са били катализатор за настинката..И въпреки ,че нямам апетит за нищо се насилих да хапна :
Закуска:
-Чаша чай с мноого лимон и мед
-Чаша кафе
-1 киви
-омлет с извара
-200 гр кисело мляко с орехи и стафиди
Обяд:
-Чаша чай с мед
-1 пуширано яйце
-150 гр задушени зеленчуци
-150 гр пилешки гърди на тиган с горчица
Вечеря:
-Чаша вино
-1 яйце
-салата Айсберг , репички, краставица,лук,2 лъжици кисело мляко,зехтин
-2 лъжици катък
Мнението беше редактирано от Ани на 05.02.13 08:58.
05.Февруари.2012г. Тренировъчен
Вчера въпреки,че бях много болна се замъкнах на тренировката по Зумба,но изглежда интереса беше голям и ни разделиха на групи като изместиха тренировката за сряда.Като цяло ми изглежда интересно ,имам карта за месец така,че ще се пораздрусам :D Днескашната тренировка смятам да е импровизирана като първата част ще я направя вкъщи (коремни ,катерачи,планкове и т.н ще си ги подбера),а над вечер ще се пробвам на вън да направя едночасово кардио ако успея ,още не съм добре..
Закуска:
-Чаша Терафлу
-Чаша чай с мед
-Чаша кафе с мляко
-2 кивита
-Сок от лимон
-1 ябълка
-370 гр кисело мляко с канела,кокос,орехи,трици и стафиди
Обяд:
-Чаша чай с мед
-200 гр салата ‘’Айсберг’’ ,200 гр моркови и грах варени без сол, лук,5 репички,2 лъжици катък,2лъжици кисело мляко с копър ии всичко това смесено с малко зехтин на една голяма вкусна салата от която много доволно се нахраних :)
-1 варено яйце
След стабилно кардио и убийствена вана е време за вечеря! (inlove)
Вечеря:
-Чаша ароматен чай с мед
-Още една доза от яката салата ала каквото хвана :)
-Половин кофичка кисело мляко
Малко ми омръзнаха тези яйца,мляко и пилешко ;/ Риба 1 път седмично задължително си хапвам ,но нещо ми убягва сякаш :D Трябва да се позамисля за някой нов бъркоч или супичка нещо такова :)
Мнението беше редактирано от Ани на 05.02.13 20:04.
06.Февруари.2013г. Тренировъчен
Събудих се отново болна със запушен нос и болки в кръста..Явно не е трябвало да тичам още въпреки ,че след кардиото се накиснах в гореща вана..(dull) Смятам днес цял ден да уча ,като се изолирам от телевизор,телефон и лап топ ии се концентрирам..Дори не ми се мисли какво да готвя за обяд..Ще се изолирам до довечера ,когато съм на Зумба :)
Закуска:
-Чаша кафе с мляко
-1 киви
-1 палачинка с мед
-200 гр кисело мляко със трици
13.Март.2013 Сряда Тренировъчен
Мина повече от месец от последният ми пост,но просто живота ми се обърна на обратно толкова внезапно,че дори нямах време да се наспя като хората от 1 месец претърпях операция,приключих 4 годишна връзка,закрих много успешно зимния семестър ии все така продължавам да тренирам и храня здравословно ! Няма да изпадам в подробности или още по-малко оправдания и обяснения какво ми се е случило,защото единственото което е от значение е сега ! И така..
Закуска:
-1 Ябълка
-1 кофичка кисело мляко 2%
-2 с.л трици
-кафе с мляко
Тренировката ми е същата днес работих за горна част с 30 мин кардио по вариант А на програмата ми
Обяд:
-Чаша чай със стевия
-Порция мой измислен буламач : Спанак със яйца сирене и кашкавал (рецепта и снимки ще добавя малко по -късно )
-50 гр кисело мляко към манджата
28.Август.2013г. Сряда Тренировъчен
Не съм писала от доооста дълго време...През тези месеци на мълчание преживях много неща ,които нарушиха баланса ми..Претърпях операция,после минах през странни емоционални сривове последвани от преяждания,тежка изпитна сесия и още куп ежедневни стресови състояния ,които ми идваха в повече или по скоро ми бяха оправдания, за да оставя всякакъв хранителен режим в историята..Тъкмо в началото на пролетта имах доста добър старт и се чувствах страхотно след 5 месечен стриктен режим,но малко по малко колелото на компромиса се завъртя и се озовах в началното положение.Обърнах се към фитнес инструктор и специалист по храненето,защото след това падане имах нужда от помощ,за да се изправя отново.С професионални насоки ,доооста силен бърнър и 6 пъти седмично тренировки влязох пак в добра форма...Но естествено и това не мина безаварийно..От претоварване и грешна техника успях да контузя сухожилие на лявото бедро и става на дясното.. xD След травмите изпаднах в срив от факта ,че не мога да тренирам дори да ходя нормално ии постепенно преяждах пак...Цяло лято се наливам с алкохол,сладко,тесто и т.н..Поне в тренировките съм постоянна въпреки травмите никога не съм прескачала тренировка.Към днешна дата съм амбицирана да започна отново и този път без да се разфокусирам от целта си.Иска ми се да тренирам 3 пъти седмично в зала и 2 или 3 други дни да тичам навън,но се чудя дали е удачно да се натоварвам толкова,след като съм излекувала напълно само левия си крак..И така без много обяснения ще се радвам на всякакви съвети относно тренировките и храненето.Наистина след тези възходи и падения съм изгубила реална преценка.Целта ми е да изчистя малко подкожни мазнини и да се стегна и се чудя дали с 3 пъти седмични тренировки ще е възможно или трябва отново да мина на 6 тренировъчни дни ,които от друга страна ме изтощават много?
Закуска:
-1 грейпфрут
-1 чаша кафе без мляко и захар
-1 чаша топла вода
-400 гр обезмаслено кисело мляко с 2 лъжици овесени ядки,канела и 1 кафена лъжица мед
Тренировка:
-30 мин кардио
-Избутване на гири (4кг) от полу-лег 4х15
-Затваряне на пек бек 10кг 3х20
-Придърпване на долен скрипец със задържане 20кг 3х15
-Горен скрипец 20кг 3х15
-Разтваряне за рамо 4кг 4х15
-Бицепсово сгъване 3х20
-Трицепсово разгъване с права ръкохватка 3х15
-Странични наклони с 20 кг 4х20
-Хипер екстензии 3х20 с 5кг
-15 мин кардио
Обяд:
-Чаша топла вода с лимон (до момента съм изпила 2литра вода)
-Плато ‘’Четири цвята” (200 гр сирене,100 гр извара, 1 голям домат,половин глава лук , 2 яйца ,1 зелена чушка ,къри,черен пипер и др подправки ) като съм изяла 1/2 от грамажа ,другата част за вечеря
Вечеря:
-Другата половина от платото
-Чаша чай с мед
Като цяло деня беше много динамичен.До 2 през нощта се разхождах в Морската градина обиколих я няколко пъти и се прибрах пеша.За целия ден съм изпила около 3 литра вода.
Мнението беше редактирано от Ани на 29.08.13 09:58.
29.Август.2013г. Четвъртък Нетренировъчен
Въпреки,че е ден за почивка на гладно направих комплекс упражнения за корем и се очертава цял ден вървене.
Закуска:
-Чаша топла вода с лимон
-400 гр кисело мляко с 2 лъжици овес,кокос,червена боровинка,канела,какао,1 настъргана зелена ябълка,1 лъжица мед ( снимки)
-1 чаша нес кафе със стевия
Обяд:
-около 15 бр суши..( малко съм в нарушение,но няма как обещала съм,ще компенсирам с движение и лека вечеря :P )
Вечеря:
-500 гр салата от домати,краставици,зелена салата,морков,пилешко роле,яйце и чеснов сос ( този сос беше малко излишен...)
Днес водата ми е малко около литар и половина + един фреш от морков след обяда.Като цяло не съм доволна от менюто си,но поне се движих доста.
Мнението беше редактирано от Ани на 29.08.13 22:09.
30.Август.2013г. Петък Тренировъчен
Закуска:
-Чаша топла вода с лимон
-Чаша кафе със Стевия
-1/2 ябълка другата половина е настъргана в/у питката
-1 овесена палачинка с извара и една овесена питка (понеже не стана на палачинка :D ) с настъргана ябълка,1 чаена лъжичка мед и няколко червени боровинки ( снимка )
Тренировка:
Днес тренирам долна част
-30 мин кардио
-4х15 клека с щанга
-4х15 сгъвания за задна част с 25кг
-3х15 разгъвания за предна част 10кг
-3х50 адуктор за вътрешна част с 25кг
-3х50 адуктор за външна с 25кг
-Коремни преси 30х30х20х20 с леки почивки
-Хипер екстензии 3х20 с 5 кг
-Странични наклони с 20кг 4х20
-10 мин кардио
Обяд:
-Чаша чай с мед
-салата от морков,краставица и печен пипер
-150 гр пъстърва на скара
Вечеря:
-чаша чай със Стевия
-300 гр задушени брокули,морков,лук и спанак,а после запечени със заливка от извара,сирене и яйце (ммм стана по-вкусно от очакваното :P )
За деня съм изпила около 3 литра вода,много чай и 2 кафета :)
Утре смятам да закрия сезона и сигурно цял ден ще съм на плажа,за това ще закуся със солидна салата,а през остатъка от деня най-вероятно ще съм на фрешове и някой друг протеинов шейк,ноо с подробности ще пиша утре. :)))
Мнението беше редактирано от Ани на 30.08.13 22:34.
30.08.13
14:42
Здравей, Ани ! Първо - прекрасен дневник ! Четейки първия ти пост, откакто си започнала да го водиш - все едно чета за себе си, когато започнах с тренировките и спазването на хранителен режим. Ако си загубила мотивация, увереност - прочети си първия пост, написан на 29 януари - сигурна съм, че ще се надъхаш сама от собствения си коментар ! Относно броят на тренировките, които да правиш седмично - ако се чувстваш претоварена от 6 тренировки седмично, започни с 3 и увеличавай постепенно - ако се претоварваш и не оставаш време на тялото да се възстановява, няма да постигнеш нищо положително. Отделно е хубаво да изчакаш да се възстановиш напълно, за да не стане някоя беля, затова наистина започни бавно и постепенно, като с времето увеличаваш натоварването според това как се чувстваш. Не е лесно, когато кривнеш от пътя (хранене,тренировки), но не е невъзможно да се върнеш, особено ако вече си минала от там 1 път! Успех и ще следя дневника ти с голямо удоволствие:)
Адриана, благодаря за хубавите думи.Наистина е трудно,да започнеш отначало,но поне вече знам кои грешки да не допускам за напред.Поуката,която си взех от периода,в който бях ‘’кривнала’’ от пътя ,е че независимо от удоволствията,които си доставяш не се ли чувстваш добре в тялото си няма как да си щастлив.И разбрах ,че истински щастлива се чувствам,именно когато тренирам и се храня балансирано!За това продължавам по-мотивирана и най-вече усмихната,а живот и здраве се надявам резултатите да не закъснеят :D
Мнението беше редактирано от Ани на 30.08.13 22:35.
31.Август. 2013г. Събота Нетренировъчен
Закуска:
-30гр телешко варено
-голяма салата от зелена салата, домат, краставица, лук, зелена пиперка, сирене, яйце, пилешка шунка
Обяд:
-200гр диня
-1 коктейл с ягодов сок лимон и ром ( леко нарушение :D )
-1 фреш морков
-1 фреш грейпфрут
Вечеря:
-100 гр от вчерашният ми бъркоч с бколулите
-20 гр сирене
-1 сварен белтък
Мнението беше редактирано от Ани на 31.08.13 19:02.
1 Септември 2013г. Неделя Нетренировъчен
Вчера имаше нещо като последен летен купон и си пийнах доста чаши вино...
Закуска:
-много чаши топла вода...
-чаша силно кафе със стевия
-фреш портокал
-400 гр кисело мляко с боровинка,канела,мед,половин ябълка,овес
Обяд:
-чаша чай с мед
-1 гювече с домати,пиперка,сирене,извара,лук,подправки и яйце
Вечерта ще потренирам корем и ще направя една дълга разходка,че от утре започват сериозните ангажименти ;/
Вечеря:
-250 гр царевица с 100 гр кашкавал
Мнението беше редактирано от Ани на 02.09.13 11:57.
2.Септември 2013г. Понеделник Тренировъчен
Закуска:
-чаша топла вода
-кафе със Стевия
-2 овесени палачинки 1 с извара и една с мед
-100 гр кисело мляко с какао и кокос
Тренировка:
-35 мин бягане
-25 мин каране на колело
-3х20 хипер екстензии с 5 кг
-4х20 странични наклони с 20 кг
Днес ми беше по принцип ден за горна част,но просто исках тренировката ми да е кардио ии се раздадох много :)
Обяд:
-чаша чай със Стевия
-Суфле от Броколи-200гр,сирене-50гр,5 белтъка и 2 жълтъка,подправки и 100 гр кашкавал ( всичко това разделено на две порции)(снимка)
Вечеря:
-Активиа (нямах избор бях на теория до 8..)
Чаша вино
Мнението беше редактирано от Ани на 02.09.13 23:10.
3 Септември 2013г. Вторник Нетренировъчен
Закуска:
-чаша топла вода
-фреш портокал
-1 киви
-400 гр кисело мляко с мед,канела,кокос,боровинка,половин настъргана ябълка,пшеничени трици
Денят е уж почивка,но по късно смятам да направя комплекс за корем ии малко дългаа разходка.
Обяд:
-чаша чай
-Пак от вчерашното суфле с гарнитура от 1 настърган морков и 1 голяма лъжица извара
Вечеря
-1 Активиа
-2 коктеила с ром, портокалов сок и ананас....
Мнението беше редактирано от Ани на 03.09.13 22:55.
4 Септември 2013 Сряда Тренировъчен
Закуска:
-Чаша топла вода с лимон
-голяма чаша фреш
-почти цяла кофичка кисело мляко с овес,мед,боровинка,канела,кокос,половин ябълка
-чаша кафе
Тренировка:
Днес тренирам долна част
-10 мин кардио (интервално)
-4х15 клека с щанга
-30 мин кардио
Напоследък забелязвам нещо като хронична умора..Ям добре,спя добре и достатъчно,но през първата половина от деня съм като зомби, искам само да лежа и съм готова да спя половин ден ако нямам ангажименти.Ставам адски трудно ,а за сутрешно кардио да не говорим-невъзможно ми е...Преди ставах в 6часа заредена и ходих на стадиона,а сега до 13часа съм още в режим мързелуване..Не знам на какво се дължи,но не се чувствам добре когато съм толкова ленива и резултатът е ,че тялото ми се събужда над вечер, когато кипя от енергия ии обикновено излизам и се изкушавам да изпия някои друг коктейл..
Обяд:
-Салата със зелена салата,100гр риба тон,1домат,1морков,1краставица,1 чушка,сирене,лук
-чаша чай
Вечеря:
-500 мл натурални сокове портокал,ананас и малко ром...
Вода:около 3 литра за деня
Днес си изчислих ОКБ-то на ново и мисля да премина на НВД.Аз по принцип горе долу си спазвам НВД режим,но вече ще калкулирам всичко като няма да си позволявам алкохол и сокове различни от фреш и то през 1вата половина от деня !
Мнението беше редактирано от Ани на 05.09.13 00:04.
5 Септември 2013г Четвъртък Нетренировъчен
Закуска:
-1 чаша толпа вода
-1 чаша кафе
-2 палачинки приготвени с 1 лъжица пшеничени трици,1лъжица овес,лъжица и половина соево обезмаслено брашно,3 белтъка и 1 жълтък,с плънка едната от 30гр кашкавал,другата половин ябълка и лъжица мед
-1 киви
Обяд
-Салата с риба тон, зелена салата, зеле, сирене, домат, морков, краставица
-чаша бяло вино
Вечеря
-50 гр кашкавал
-1 протеинов шейк
Мнението беше редактирано от Ани на 07.09.13 15:12.
6 Септември 2013 петък тренировъчен
Закуска
-чаша топла вода
-кафе
-400 безмаслено кисело мляко с червена боровинка, мед, ябълка, овес, канела
Тренировка
-10 мин бягане
-4х20 избутване на гири от полулег
-4х20 придърпване на горен скрипец 20кг
-4х20 разтваряне за рамо 4кг
-4х20 раэгъване за трицепс
-3х20 хипер екстензий с 5кг
-4х20 странични наклони с 20кг
-20 мин кардио
Обяд
-направих две порции от суфлето с броколи, като този път добавих и спанак, а вместо сирене-иэвара.Излязоха 2 порции за обяд и за вечеря.
7 Септември 2013г. Събота Нетренировъчен
Закуска:
-беше към 11 часа и включваше Салата -зелена салата ,домат,краставица,сирене,1 белтък,лук,чушка
-пилешко филе 150 гр на скара
Обяд:
-100 гр диня
-1 фреш морков
-малко кашкавал
Късна закуска 1 фреш грейпфрут с шепа белени сурови орехи
Вечеря:
-300 гр обезмаслено кисело мляко с мед и малко орехи и канела
Към 9 пощурях от глад и вкарах 2 3 лъжици мед и 2 3 резена пушено пуешко .. :))
За деня много вода и много чай!
8 Септември 2013г Неделя Полу-тренировъчен :)))
Закуска:
-1 пшеничена палачинка с извара и пушено пуешко
-200 гр диня
Тренировка:
-дълга разходка
-комплекс за корем
-1000 скока на въже
Обяд:
-Салата с пуешко (пфф 200 грама ги ям на 3 4 пъти :) ) сирене,маруля,краставица,домат,чушка,50 гр кашкавал
9 Септември 2013г. Понеделник Тренировъчен
Закуска:
-Чаша топла вода с лимон
-чаша нес с мляко
-300 гр обезмаслено кисело мляко с половин настъргана ябълка,лъжичка домашен боров мед,канела и малко сушени боровинки
-парче от сладкиша ми намазано с био конфитюр без захар ( сладкиша съдържа соево брашно за цялата тава 2 лъжици,прясно мляко,лимонена кора,канела,5 яйца,подправки,какао) Много вкусен стана :)
Тренировка:
Днес тренирам долна част
-10 мин кардио (интервално)
-4х15 клека с щанга
-30 мин кардио
Ако ми остане време ще включа и напади
Обяд:
-чаша чай с домашен боров мед
-Задушени с подправки зеленчуци:половин домат,1 зелена чушка,2 кръгчета спанак,половин глава лук,шепа броколи около 5-6 розички,малко бейби моркови
-150 гр пилешко на грил тиган с не залепващо покритие
-50 гр моцарела
-1 тънък резен кашкавал
Мнението беше редактирано от Ани на 09.09.13 14:28.
4.Октомври.2013г. Петък
Какъв месец само...След като се обърнах към ортопед заради болките в краката минах през много изследвания и за моя изненада се оказа ,че страдам от плоскостъпие ( сега нося ортопедични стелки) и от сериозна вирусна инфекция,която в последствие е станала хронична и предизвиква този артрит..В момента съм на едномесечно лечение с антибиотик и куп други странични медикаменти,а за капак съм пипнала и настинка (headbang) ..Не съм тренирала от 2 дена и се чувствам ужасно гузно,но просто съм като парцал и знам,че тренировката няма да е пълноценна..От към тренировки съм доволна, по принцип увеличих тренировъчните дни на 6 иии нямам търпение да дойде утре за поредната тренировка, да се надявам ,че до утре ще съм се оправила.Храната ми е малко проблем..В неделя преядох ии се чувствах ужасно,доо следващия ден,когато гладът се изостря ии ми се иска да погълна цяла торта.И имам апетит само за шоколад...Опитвам се да се залъжа с ядки и плодове ,ноо умирам за някакъв сладкиш.Много необичайно за мен. Общо взето съм под голям стрес и тялото ми е уморено, отпаднало с болки във всеки мускул.Сауна,масажи и медитацията не помагат особено ,но се надявам след лечението всичко да се нареди.А сега отивам да хрупам малко лешници,че апетитът ми е ОГРОМЕН ! :)
Закуска в 7:00 часа :
-чаша Колдрекс
-чаша кафе със Стевия и мляко
-и кислео мляко Елена с 2 лъжици овесени ядки,около 40гр лешници,стафиди,половин ябълка,лъжица мед,канела,кокос
Второ хапване в 10:00 часа:
-50гр лешници
-чаша чай с мед и лимон
22.Ноември.2013г. Петък
За пореден път се връщам там от където започнах.Последните няколко месеца бяха ужасни и се отразиха негативно не само на тялото,а и на психиката ми.Станах не способна да се радвам на дните си и да преследвам целите си..Започнах в изблик на отчаяние да преяждам с огромни количества храна,но това не ми доставяше наслада ,а напротив-един вид се самонаказвах..Имах нужда от нов старт и с решителни стъпки започвам да градя отново себе си.Като начало си купих крос тренажор.Реших ,че имам нужда от нов метод ,за това ще наблегна на аеробните упражнения.От няколко дни тренирам вкъщи,като тренировката ми се състои от 20 мин. HIIT,който ме изморява ужасно ,последван от 40-45 мин кардио на тренажора (това е сутрин на гладно).Вечер преди лягане правя още 30 мин кардио и упражнения за корем. Горе-долу 6 пъти седмично се старая да се придържам към този режим.Малко съм обезкуражена,понеже натрупаните килограми са доста и тялото ми е далеч от това което беше преди няколко месеца..Относно храненето,мисля да се придържам към НВД ,понеже не мога да се лиша от млечни продукти,които са в основата на храненията ми.И така започвам отново,борбата за едно по-добро аз.Бях забравила,колко е трудно всяко начало,но няма друг начин !
Тренировка:
-40 мин кардио
Хранене 1 :
-чаша кафе
-2 омлета от ( 3 белтъка и 1 жълтък + 2 с.л овесени ядки ) Единия с малко кашкавал,а другия с 1 с.л мед
22.11.13
18:28
Все едно прочетох нещо написано от мен в момента.. :( Много е трудно, аз започвам това начало от месееци и все залитам пак. Но трябва да се започне от някъде, а и като гледам ти си по-постоянна от мен, тaкa че ще успееш :)
Успех! (F)
П.С. Имаш страхотни идеи за храна (wasntme)
Браво, че си решила да направиш нещо за себе си.И ако искаш да продължаваш в правилна насока започни с първите три съвета от мен:
1.Не гладувай!!! - може да ти донесе само вреди от визуална и здравословно гледна точка, в което ще се убедиш рано или късно ако решиш да не се вслушаш, в този съвет.
2.Не си дели белтъците и жълтъците - безсмислено е и няма доказана вреда от жълтъците освен ако не ги ядеш в промишлени количества, което няма как да стане.
3.Спортувай често и с тежки тренировки.Не се плаши от тежестите и от тежките тренировки!Напротив, те са твой приятел.
Никога не трябва да се отчайваме ! Всеки има трудни моменти и точно те ни правят по-силни след като се справим с тях :)
Гладуването е една от най-сериозните грешки при жените. Също така и стотиците повторения, които правят във фитнеса (това е лично мое разсъждение и не ангажирам никого) :)
Мнението беше редактирано от AgBOKATA на 22.11.13 22:49.
12.Март.2014г. Сряда Тренировъчен
От няколко месеца отново започнах с хранителен и тренировъчен режим,което доведе до добри резултати,но пътят към старата ми добра форма е дълъг,а желаните резултати са далеч,но това само ме мотивира да стигна до края ! :) Не искам повече да се изгубвам и намирам отново и отново...Смятам за полезно воденето на дневник и ще се старая да съм редовна,което е само в мой плюс.Но не искам да изпадам в обяснения,защото действията говорят сами за себе си иии така мина днешният ми ден : :))
Закуска в 7:00 часа
-чаша кафе с мляко и стевия
-почти цяла кофичка безмаслено кисело мляко подправено с лъжица мед,канела,стафиди,овесени ядки
-2 кивита
Тренировка
-30 мин кардио
-10х4 клекове с щанга
-10х4 лег преси
-20х4 аддуктори за предна,задна,вътрешна и външна част на бедрата
-10х4 с 15кг разгъвания за гърди ( не знам как се нарича уредът )
-10х4 с 20 кг придърпване на вертикален скрипец зад врат
-бицепсово сгъване с лост 10х4
-разгъвания за трицепс с 20 кг 10х4
-разгъвания за рамо с гири 4кг 10х4
-хиперекстензий 3х10
-странични наклони с 20кг 2х20
малко не разбираемо описах тренировката като по малката бройка са сериите.Смятам още месец да се придържам към кръговата тренировка,а после да започна по групи.
Обяд в 14:00 часа
-задушени гъби,брокули,лук и моркови с подправки
-50гр бобена салата
-2 яйца на тиган без мазнина
Вечеря в 19:00 часа
-2 пиперки пълнени със сирене
-задушени гъби с малко късчета пилешко месо около 100гр всичко
-чери доматки
Водата за деня е около 2л,но май съм жадна днес така,че ще ги мина с поне литър до края на деня :)