25.01.13
19:37
Здравейте хора!
От много време следя този сайт и форума в него и мога да кажа ,че съм доста доволен от прочетеното и нещата ,които разбрах.
Чак сега обаче реших да се рег-на и да задавам въпросите си директно,понеже както казах останах с добри впечатления ,че хората тук разбират и много помагат!
Така,сега да кажа и аз нещо за себе си ,че ми е 1-вото мнение а пък и ще трябва информация така или иначе за да ми се даде съвет.
Значи,на 21 години съм,186 висок /68кг (доколкото знам абсолютен ектоморф).
В края на миналото лято се бях мотивирал да направя нещо за тялото си и реших да тръгна на лостове,само че зимата дойде и аз реших да избера може би по-добрия вариант, като започна фитнес.Или накратко казано ,вече тренирам редовно от почти 2 месеца(от които 1-ния само го броя,понеже през първия навлизах във форма ,така да се каже).Това означава ,че съм абсолютно начинаещ и търпя абсолютна всякаква критика ,стига да е градивна :D
Като цяло целите ми са да направя стегнато тяло,което да просто да изглежда добре,нямам амбиции на билдър и т.н.
Особено съм концентриран в това да изградя следните мускулни групи:Гърди,корем,гръб.И ето какво правя(а може би не правя за това :Д)
Знам,че за ръста ми трябва да съм поне около 75-6 кила,така че качването на килограмите също може да ме посъветвате за него нещо.
По принцип съм зает човек,студент,но между всичките ми ангажименти отделям време и за фитнес,така че ходя през ден.
За хранителният си режим,за жалост не мога да кажа добри работи,понеже не спазвам такъв,храня се с каквото има и не редовно(което е лошо знам :Д)
Така,че ако може да ми дадете съвет за нещо ,той по-скоро да е за начинът ми на трениране,не че за храненето няма да го приема ,просто не знам дали ще мога да го спазвам или да си го позволя.
Хранителни добавки не съм употребявал за сега,но мисля в скоро време (до 1-2 седмици) да си взема някакъв гейнър за покачване на маса.И от тук възниква въпроса,дали трябва да е точно гейнър и ако не ,то какво?
А сега на кратко да кажа по каква програма тренирам.
Програмата е съставена специално за мен, от професионален фитнес инструктор който също така е и билдър.
Вярвам му напълно ,че няма да ме подведе,но всеки греши,така че вашето мнение относно това е важно за мен!
Ден 1
Гърди и бицепс
1.Лежанка от полулег – 12 ,10,8,8
2.Преси с гири (хоризонтално) – 10,10,8,8
3.Кофички – 3 до отказ
4.Флайс (полулег) – 3х12
1.Сгъване с щанга права или EZ – 12 ,10,8,8
2.Сгъване с дъмбели(седеж) – 3х8
3.Чукчета с гири(прав) – 2х12
Ден 2 (почивка)
Ден 3
Рамо,трапец и крака
1.Преси с гири – 12,10,8,8
2.Въртолет – 3х10
3.Разтваряне на машина – 3х10
4.Разтваряне с гири прав – 2 х 12
5.Щанга зад тяло – 4х10
6.Трапец с гири (прав) – 4х10
1.Клекове с щанга – 15, 12, 10, 8
2.Разгъване на машина 2х15
3.Сгъване на машина 3х10
4.Повдигане на пръстите за прасец(на машина) - 4х15
Ден 4 (почивка)
Ден 5
Гръб и Трицепс
1.Набиране(широко,отпред) – 4 серии
2.Чукчета в надхват – 10,10,8,8
3.Хамар №12. В подхват – 3х10
4.Долен скрипец с ∆ - 3х12
1.Натискане на горен скрипец с права дръжка – 15,12,10,8
2.Френско от лег с EZ щанга – 10,8,8
3.Дъмбел зад врат(екстензия) – 2х12 / Избутване на щанга с тесен хват - 2х15
Ден 6 (почивка)
Допълнително: За коремни мускули.
1.Коремни преси на римско столче с тежест и повдигане на краката от вис, в края на всяка тренировка.
Еми това е като цяло,хора,каквото не ви харесва или греша, поправете ме. :)
Очаквам вашите мнения.
25.01.13
19:47
“1.Лежанка от полулег – 12 ,10,8,8”- знаеш ли защо са така повторенията?
25.01.13
19:53
казано от Vasil Stoianov на 25.01.13, 19:47:
“1.Лежанка от полулег – 12 ,10,8,8”- знаеш ли защо са така повторенията?
Да ти кажа нямам идея(може би 12те повторения са нещо като загряваща серия),той ми го даде като първо упражнение и каза ,че мога да редувам,като единият път полу-лега е с дъмбели а лега с щанга и обратно.
Сега се сетих,че увеличавам тежестта със всяка серия,така че може би за това се намалят повторенията.
Мнението беше редактирано от El_tiggeraso на 25.01.13 19:55.
25.01.13
21:07
Ако искаш да растеш прави повече клекове,мъртва тяга и лежанка.Основни упражнения по 5,7 повторения.Яж всичко което видиш,ама всичко.Така се качват мускули.Отначало не се притеснявай с хранителният режим колко здравословно ядеш и такива неща.Това ще го научиш в последствие.Сега се концентрирай върху основните упражнения и много ама много ядене.Спукай се от ядене и основни упражнения и няма как да не качиш.
Мнението беше редактирано от Petyr Kostov на 25.01.13 21:07.
26.01.13
07:48
Програмата е хубава. Във последната серия, последните 2 повторения трябва да ги направиш със помощ. А ко няма кой да ти помогне, то правиш до отказ( внимавай да не те затисне щангата) и веднага сваляш няколко килограма, за да направиш до парене на мускула( 6-8 повторения) - дроп серия се нарича.
26.01.13
12:58
Много благодаря на всички, които писаха.
Ще се постарая да се вслушам в съветите ви. :)
29.01.13
16:39
Модерация: Мнение без връзка с темата!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.02.13 23:03.