30.01.13
15:54
Здраейте :) от 2 месеца вече ходя сериозно на фитнес, имам си програма която да следвам от упражнения и т.н. Правя кардио на пътеката 25-30мин, упражнения за крака, за седалище, за ръце и корем и т.н., но имам един проблем. Усещам, че съм по силна, че мускулите ми са стегнати, но трябва да изгоря излишната мазнина за да се покажат някак тези мускули все пак :D Корема и бедрата ми са проблемна част. 55кг съм и съм висока 166см, не смятам, че съм дебела, но има какво да се желае и да се премахне и да се стегна. Нямам време особено за хранителен режим и честно казано не знам как да се храня :( Ям по 2 пъти на ден, нямам време от работа, лекции и т.н. и знам, че това е голям проблем и без да променя нещо в хранителният си режим няма как да се получи. За това се обръщам към вас, ако може да ми помогнете с този проблем и да ме посъветвате какво да правя :) Чудех се дали да започна да приемам л-карнитин преди тренировка, но все пак реших да се допитам първо до вас :) Кажете ми какво трябва за избегна от храната и на какво да наблегна :) Мерси предварително. Хубав ден на всички :*
30.01.13
17:44
Най-общо казано - изчисли си калорийния баланс. Намали го с 20%. Останалите калории ги запълни предимно с животински, високобелтъчни храни и пресни зеленчуци. Ако ти се яде джънк фууд веднъж седмично можеш да си позволяваш едно освинване, но не повече. Ако ти премалява за шоколадов вкус си вземи качествено какао на прах с 20-22% масленост и си го бъркай с малко гореща вода и стевия или изкуствен некалоричен подсладител. Успех!
Мнението беше редактирано от Герган Петков на 30.01.13 17:46.
30.01.13
17:58
А, и да добавя. Не си давай парите за фетбърнъри, карнитини и прочие шитни. С тях си купувай качествена храна или може суроватка на прах. Whey Shake na Syntraks вкус шоколад и ягода са добри. Хем да си залъгваш желанието за сладко без да съгрешаваш, хем да си гребваш по една доза когато нямаш време да хапнеш спокойно.
Мнението беше редактирано от Герган Петков на 30.01.13 18:01.
Без да искам гласувах за мнението по-горе.
Това, че ядеш по 2 пъти на ден не е проблем, стига да си поемаш необходимите калории и хранителни вещества.
Продължавай да тренираш и да се храниш правилно и ще има резултат.
Л-Карнитина... не знам и аз какво да мисля за него. Пила съм няколко пъти, на различни марки, не виждам да има особен резултат. Освен стимула върху психиката и самото надъхване, защото си пил нещо, което “трябва да ти помогне да отслабнеш”.
30.01.13
19:32
Ядеш два пъти на ден, а какво точно ядеш?