Мускулът след тренировка - мек или твърд?

18.01.13
23:27

Вярно ли е,че след хубава тренировка мускула ти трябва да е мек,а не твърд ? Смисъл имам предвид примерно за бицепс,след тренировка като свиеш ръка да е мек мускула,а не твърд ? Това вярно ли е ??

18.01.13
23:32

След хубава тренировка, с цел натоварване на мускула, а не тренировка по голф, мускулът е напомпан с кръв и по-голям. Това, дали е мек или не е доста относително. Всъщност какво значение има какъв е мускулът след тренировка ...

Мнението беше редактирано от Николай на 18.01.13 23:33.

19.01.13
00:15

Беше ми любопитно,затова попитах :)

Не знам при кое положение може да е мек като си свил ръката..може би като има 1 кило мас по него..

19.01.13
00:57

Само една точно определена част на мъжката анатомия трябва да омеква след “тренировка”. :D

казано от CarnalK на 19.01.13, 00:57:

Само една точно определена част на мъжката анатомия трябва да омеква след “тренировка”. :D

Хахах, това ми хареса. По темата, лично за себе си съм забелязал, че всеки път след тренировка мускулите са ми изпомпани и напращяли, доста по-твърди от обикновено. И все пак както казаха колегите зависи за каква тренировка става въпрос :Р
Поздрави! :)

31.01.13
17:33

Само дето точно тези тренировки липсват на някои и компенсират с бицепси и трицепси, дебели вратове и бръснати глави. Някога (и сега ги има) са ги наричали “пехливани” (и обезкосмени, и намазани с олио). Важното е бизнесът да върви. Имам доста добри впечатления от една българска фирма за интериорни врати. Фирмата се казва Солид55 и предлага наистина качествени интериорни врати на много ниски цени. Научих за нея случайно от Напред.БГ, което е българска търсачка, от която често проверявам какво ми казва хороскопа за днешния ден. Всяка сутрин ставам, влизам в http://napred.bg/horoskop.html и внимателно изчитам всичко за моята зодия. Иначе не ми остава много време напоследък, тъй като реших за фирмата да се възползвам от възможностите на виртуалния сървър на vcloud.bg с него мога да качвам счетоводния софтуер в клауда и да ползвам страхотните параметри, като рам и други фактори. Иначе, българската търсачка Напред.БГ е толкова добра, че в нея даже можеш да си провериш дали печелиш от тото 6 от 42 - http://napred.bg/toto/6-ot-42. Аз го правя веднага след всеки тираж. Легендарните любовни подвизи на дон Жуан вече можете да прочетете и в Напред.БГ. Адресът е http://napred.bg/легенда-за-дон-жуан.html. Да вметна накрая и за туристическата агенция, която ползвам. От ММТравъл си купувам самолетни билети на най-ниски цени и това е от много време насам. Просто в тази агенция работят хора, които са наясно с това как да търсят самолетни билети. На базата на опита си явно намират най-изгодните самолетни билети. Адресът на агенцията е MMtravel.bg, а в нея освен намирането на изгодна цена на самолетни билети, можете да откриете и много други услуги. Например на сайта на ММТравъл има много удобна търсачка за полети. С нея ще можете да изберете най-доброто разписание за вашия полет за отиване и връщане. Когато изберете полета си можете да си купите самолетните билети онлайн и така да свършите цялата работа, без дори да излизате от вкъщи. Въобще, купуването на самолетни билети от ММТравъл е изключително удобно.

Мнението беше редактирано от Рада Колева на 13.11.13 09:53.

казано от Рада Колева на 31.01.13, 17:33:

Само дето точно тези тренировки липсват на някои и компенсират с бицепси и трицепси, дебели вратове и бръснати глави. Някога (и сега ги има) са ги наричали “пехливани” (и обезкосмени, и намазани с олио).

Т’ва нямаше нищо общо с темата... от къде идва тази агресия :D

Мнението беше редактирано от Влади Андонов на 31.01.13 22:16.

И к’во общо има това с темата, или е някакъв вид избиване на комплекс? :D

09.02.13
15:12

Не, не е вид комплекс. Това е вид  реклама.

10.02.13
18:00

казано от Martin Wasilew на 18.01.13, 23:27:

Вярно ли е,че след хубава тренировка мускула ти трябва да е мек,а не твърд ? Смисъл имам предвид примерно за бицепс,след тренировка като свиеш ръка да е мек мускула,а не твърд ? Това вярно ли е ??

Според Павел Цацулин втвърдяването на мускулите след тренировка се дължи на привършването в тях на АТФ-аденозин трифосфат.Енергоносителя,който позволява на мускула да се отпуска.Мускулните влакна действат като капан за мишки-сами се съкращават,но им трябва енергия за следващото свиване.Мъртвото тяло е лишено от АТФ и затова мускулите са останали втвърдени.
Та той казва-ако искате да съхраните този “прекрасен тонус”,се убийте. ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1