Плуване

31.01.13
11:58

От скоро се замислям да почна макар и за анти-стрес отново да плувам - не съм го правила от 2-3 години... и не намерих тема за него тук, та реших да отворя такава :)
Въпроса ми е дали може човек да отслабне ако за известно време наместо фитнес реши да плува? Със строг хранителен режим например.

Може да се отслабне, но плуването трябва да е с достатъчно енергично темпо. Най-добрият вариант за стил ти е кролът, защото се явява златното съотношение между разход на енергия съобразно издръжливостта на масовия любител-плувец.

01.02.13
12:08

Здравей и от мен! Добре е, че си избрала точно плуването, а не тичане (пример) за да смениш фитнеса. С него можеш много добре да оформиш тялото си, в това число и да отслабнеш. Обаче, зад всяко да има едно “но”. За да свалиш килограми, трябва да не прекаляваш с яденето. Демек, малко/ средно количество храна с, поне, 4 пъти седмично плуване. Колкото енергия си приела, толкова да изразходиш, иначе няма да има ефект. Успех!:)

Често след плуване човек доста огладнява поради контраста в температурите, затова е най-добре да си предвидиш хранене след тренировката.

01.02.13
15:28

мерси за отговорите, да вярно е че си трябва намаляване на количеството ядене и за глада след тренировка също съм наясно. не мисля съвсем да изхвърля фитнеса просто като че ли плуването ме уморява по-малко - крол-а го умея доста аматьорски но брус-а ми е доста добър.

относно диетите тук в сайта намерих много готини - като най-лесна ми се вижда балансираната. тъй като съм пробвала и Дюкан и 90-дневната ми се ще да си намеря режим при който килограмите да не се връщат. Вероятно за целта спорта и фитнеса трябва да се тренира доживот? незнам

Не спазвай диети. Веднъж свършат ли, човек се връща към старите си навици. Килограмите ще се качат от момента, в който започнеш системно да ядеш повече от изразходеното за деня, така че да - активността и режимът с доминиращи здравословни храни трябва да ти станат начин на живот.

Здравей. В сайта има две теми за плуване

1. http://www.bb-team.org/articles/3979_pluvane-kak-da-se-dvizhim-vav-vodata
2. http://www.bb-team.org/articles/3173_pluvane-i-fitnes

Имам 10-годишен опит в плуването, последните години от които състезателен.

Принципно повечето хора се интересуват дали, чрез плуване се подобрява мускулатурата - изграждане на мускулна маса + оформяне. Истината е, че единственият шанс плуването да ти помогне за това е да си професионалист и да си скъсваш задника от плуване. С 2-3-5 пъти седмично по 1 час не става.

За отслабването - принципно се получава. Но плуването е интензивно упражнение и наистина апетитът ти ще се повиши. Аматьорското и любителско плуване по-скоро е метод за разнообразие и снемане на напрежението. Има по-ефективни методи за отслабване - като бягане например.

И все пак удоволствието от допира с водата е несравнимо...

Мнението беше редактирано от Иван Попов на 02.02.13 23:27.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1