30.01.13
17:19
Здравейте, абсолютно нова съм тук.
Казвам се Виктория, на 20 години, 162 см висока и тежаща цели 94 килограма ... да, толкова са, за 2 дни пак съм качила кило... нищо ново за мен.
Искам да благодаря първо за това, че съществува такова нещо като публичен дневник свързан със спорта, фитнеса, храненето, теглото и като цяло здравето на човека, в който има толкова добри хора, които се опитват да си помогнат взаимно.
Както вече сами видяхте, главната ми цел в живота е да сваля тези ужасно тежки сланини, които нося вече толкова много години. Като малко дете не съм била дебела, напровив. Бях си нормално дете, дори слабичко, ( ех... с каква гордост говоря за този си период - от 4 до 10 годинки си бях направо вейчица (само да вметна, че почти не помня някога да съм била слаба, но има снимки, които са добри доказателства за това)) но в пубертета почнах да напълнявам стабилно, за 2 години бях качила около 10 кг, и после от 5ти клас до 9ти по 10 кг на година.Беше ужасно и продължава да е. Общо взето никога не съм имала възможността да видя вече женското си тяло слабо или поне нормално.Винаги съм била дебела и противна и в най-хубавите ми сънища, когато нормалните момичета сънуват принца на бял кон, аз сънувам някоя мацка на плажа с моето лице и си предствям, че това съм аз и се моля на чудо и дрън, дрън, дрън ... Стига съм се оплаквала.
Да видим какво направих през всички тези години за да променя положението в което съм ... пресмятам, пресмятам ... ДРЪН! ииии резултата е : Нищо! Абсолютно нищо! Не съм правила друго освен да обвинявам семейството си, че не са ми обърнали внимание на време, че заради тях съм такава, че понеже и те са пълни моята дебелина идва от тях и така нататък, все се оправдавах с тях, горките. Все едно те ми тикаха всички тези пици, шоколади, баници и тем подобни в устата на сила. Макар, че като се замисля, веднъж с мама ходихме на диетолог и с негова помощ бях свалила 5 килограма за 1 месец, но той ни разори и скоро спряхме да го посещаваме. Опитахме се да се придържаме към неговият режим, но схемата беше доста ясна: плащаш и той ти дава бисквитки и разни овески от неговите, които явно бяха магически, защото само те действаха отслабващо.
От малка имам порок на сърцето и винаги са ме освобождавали от физическо. Не мога да бягам продължително и да се изморявам много. Но не мога и да се примиря с това, че понеже имам проблем със сърцето трябва да си умра дебела, за Бога, та аз няма да се побера в ковчега ;( Искам и съм твърдо решена да променя живота си! Не съм няква самотна дебелана, която само циври и си стои вкъщи тъпчейки чипс... Аз съм от тези, които си имат мъж и въпреки всичко правят горе посочените неща :) Той е слаб, слава на Бога, но ако продължавам да готвя в тези количества и да му пълня чинията като моята за да не ми е срамно, че ям повече от него, горкия ще напълнее и вече ще се самоубия !! Чесна дебеланска !
Предстои ми Бал :) даааа, наистина, мой Бал !! Завършвам средното си образование на 20, дори като го завърша ще съм на 21 , малко забавяне, защото дълги години живях в Испания, но реших да се завърна и да променя живота си . Мислех, че като дойда тук ще отслабна, но ето вече 2 години нищо. За тези 2 години без работа и без приятели, само стоене вкъщи, качих 15 кг. Много са, знам .Вчера ме поканиха, аз не исках да ходя, но те настояха и аз намерих сили да се съглася. И така от вчера не спирам да мисля за това, че ми предстои бал, че трябва да съм ослепителна, невероятна и да се чувстам добре. Реших, че дори и да не сваля 40 килограма за 3 -4 месеца (знам, че е невъзможно) поне мога да опитам, и до където стигна до там. Колкото и да сваля, ще се чувствам в пъти по-добре в кожата си .
Вече си харесах и рокля. Сега главната ми цел е да почна да тренирам и да се ограничавам в яденето. Нямам възможност да посещавам фитнеса, но пък имам лежанка за коремни преси, въже за скачане и гирички с различни килограми.
И така, днес ядох:
закуска в 10:00 - 2 препечени филийки с маргарин и сол
обяд в 14:00 - 2 чинии макарони и 2 парчета баница, можех и още, аа и 200мл айрян
мисля да ям ябълки за вечеря и да се напия с вода
Ето така изглеждам долу горе сега , с 1 -2 кг отгоре.
След малко ще се опитам да правя коремни, въпреки, че с тия кила ми е много трудно, ще се мъча пък каквото стане
после може да си пусна някви зумба ритми и да се опитам да се раздвижа, за дебеланките от моя ранг това си е предизвикателство
ии незнам хора, може и да съм ви досадила с цялата история, но не карам никой да ме чете . Правя всичко това главно заради себе си, и най-хубавото е, че следващият път ще искам да се похваля с нещо и ако е със загубено кило ще е най-готиното изживяване за последните няколко години :) Гордея се със себе си и с тази стъпка, току що подписах договор със самата мен ! Дано волята и желанието ми от сега, се задържат такива и за по-напред за да успея да променя мързеливият си затлъстял живот :) Наистина си Пожелавам да успея !
Здравей,принципно избягвам да коментирам,защото не се мисля за много компетентна.Обаче много ми заприлича на една съученичка и реших да споделя своето мнение :) Та,първо по гореописаното ти меню има само въглехидрати и нищо хранително,а този маргарин-по-добре се отърви от него.Трябва да вкараш повечко протеин,повечко зеленчук и да понамалиш въглехидратите или като за начало да ги подбираш по качество.Бих те посъветвала също ако имаш възможност да си направиш хормонални изследваня.По снимката си мисля,че е възможно да имаш някаква степен на инсулинова резистентност или метаболитен синдром.Може да прочетеш тук доста за тези неща-сайта е пълен с всичко необходимо за каквото се сетиш.Има доста дневници на момичета,при желание може да прегледаш някой и да видиш какви съвети са му давали и как той е постигнал желаното.Може пък нищо да ти няма,просто да трябва да започнеш да се храниш и тренираш правилно.И не си слагай етикети като “дебеланка”и от типа.Всички сме хора,а най-важното е как ти се приемаш!
Всички цели са постижими-само воля,търпение и постоянство,и желание разбира се!Успех!
30.01.13
17:37
Позитивно започваш,харесвам :))
Но :) забрави чиниите с макарони,баницата,”наяждането” с ябълки преди лягане,маргарина,йодирана сол и може би всичко,което ежедневно включваш в менюто си :D . Намаляй постепенно храната (е,не съвсем бавно,но недей се хвърля от 3000 калории на 1000 :) ),включи чисти меса,яйца,по-малко млечни,’щото затлачват,зеленчуци (колкото можеш по-сурови) , плодове (до един определен момент от деня,не вечер).Пий водица.
Не скачай на въже (wait) , като за начало заложи на по-статични , “наземни” упражнения с кардио ефект,бухай с гиричките по повечко повторения.Не знам дали Зумба е особено подходяща,предвид динамиката,но пък можеш да си модифицираш и да не се тръскаш много.
Тъкмо оня ден нахвалих в един друг дневник програмата Slim in 6 - подходяща е за старт,особено при хора с повечко килограми.Ефектът е учудващо добър,ако си постоянна.
Пожелавам ти да си сериозна и да жънеш успех ! :)
P.S. Във всеки свой такъв пост отбелязвам,че не съм най-компетентната на този свят,правя го и тук,че да не излезе,че много насериозно съм се взела :D , пък и да не те подведа :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 30.01.13 17:43.
30.01.13
18:04
Хи- хи благодаря ви мацки за позитивните думи! Относно хормоните ... и аз тайничко се надявах да има проблем там, че да хвърля вината на тях, но са си наред. Преди може би около 3 -4 месеца си правих изследване. Захарта ми също е добре. Относно зумбата- почти 100 кила съм, но съм изключително подвижна , снощи бягах 2 минути с финтове за да хвана кучето си ... от скоро го имам и то доста ме раздвижи, е вярно едва дишах после, но все пак съм си пъргава :) А какво ми има на снимката, че реши че може да е проблем с хормоните, да нямам косми някъде хихии , не сериозно , може да виждаш нещо на което аз не обръщам достатъчно внимание или смятам за нормално. Благодаря ви!
За вечеря ще има ориз със свинско. Да ям ли ?
Спокойно си яж свинското с ориз,без хляб обаче!
Имаш всички предпоставки да постигнеш целта си..съдя по снимката!Мисля,че можеш да имаш една много добра фигура! :)
И един съвет - не си поставяй такива малки цели,като ..’‘да сваля ?? килограма до бала,до сватбата,до другата година..’‘, постави си за цел да промениш занапред начина си на хранене!
Мнението беше редактирано от Jikata на 30.01.13 18:20.
30.01.13
18:20
И не се надявай,било то и тайничко,да имаш хормонални проблеми (wait)
30.01.13
18:23
Сигурно си прав за това със целите, защото ако сваля килата за бала после след него ще стана двойна ... Ще ям ориз със свинско без хляб, но преди това може да се напия с много вода, чувала съм, че така после ядеш по-малко :?
Един път реших да си махна сланините с фотошоп и станах супер яка мацка, така че и аз мисля, че ако сваля ненужното ще изглеждам добре, дори много добре :)
Благодаря :)
Хм,не ме разбирай погрешно,аз просто казах това със снимката,защото при метаболитния синдром принципно се твърди,че качването става в горната част на тялото и около корема.Но това разбира се има много и най-различни фактори и не винаги е така,за едни може да е това,за други друго.При теб както казваш всичко си е наред,значи целта ти е въпрос на време :)
п.п.Въпреки препоръката по-горе за ориза,аз бих го заменила с някакъв зеленчук.Според мен мястото на тези въглехидрати е до обяд или след тренировка,ама това си е само моето мнение де ;)
п.п.2 Определено не прави коремни преси сега,само ще си контузиш и натовариш кръста,има време за всичко,а корема най-много се стяга покрай др.упражнения.
Мнението беше редактирано от DS* на 30.01.13 18:46.
30.01.13
19:12
Хора, току що приключих 1вата си тренировка. През първите минути си мислех, че е супер лесно и че е за по-забавени от мен и нещо се надцених защото след 15тата минута мислех, че ще умра ... дори леко ме заболя едното коляно, защото имаше много клякания. Главно се състоеше от много подскоци, ритници, клякания и упражнения като за балет с разни там пи-та и другите не ги запомних... мацките продължиха да подскачат с гирички още 15 мин ама аз издъхнах и спрях на 30тата ... Пот се лее майко мила и ми е едно такова радостно, че се справих, знам че за много това е за добро утро тренировка, ама за мен е една от първите сериозни, без да се лигавя и отказвам на 2рата минута :) Относно този синдром, наистина съм убедена, че не страдам от него, мазнината ми е равномерно разпределан навсякъде, най-много имам в корема и отвътрешната част на краката...Иначе сега ми предстои изкарване на кучето и после още една разходка с него към 00:00 часа :) Ще ям ориз, защото няма нищо друго, а и сме 6 човека в нас и не искам да “капризнича” ... Утре ще си купя свежи зеленчуци може и консерва рибка :) Гледам, че по другите дневници на това наблягат хората, на зеленчуци, рибка, месце, сиренце, кисело мляко... Добре, че съм всеядна и обичам всичко :)) Много съм надъхана, дано не ми мине скоро :)
30.01.13
19:51
Дай си време, просто... Почни с леки работи, не се натоварвай прекалено, за да не си направиш беля... Да ти кажа, и аз като бях пълна и начинаеща, като почнах да тренирам настроението значително ми се подобри, та с него и резултатите идваха по бързо и аз по ведро ги посрещах, давах си времето, което е необходимо за да ги постигна. С времето нещата ще си дойдат на място, като за начало почни с лекички упражнения, пък постепенно ще усетиш когато можеш повече. Постепенно ще оправяш и храната. Най-важното е да си търпелива, мотивирана и позитивна към промяната. Повярвай ми от личен опит ти казвам, че ако промениш начина си на виждане към храната променяш и навиците. И аз като теб ядях повече от моя слаб приятел, честно казано той и сега ми носи един куп боклуци в нас, ама просто ги подминавам. Промениш ли нагласата, ще промениш и начина си на живот, от там всичко ще върви. Това е моето мнение. Желая ти от сърце успехи и не се отказвай! Началото е винаги трудно, но резултатите винаги си струват.
30.01.13
19:58
Мен порока на сърцето малко ме притеснява. При тези килограми и с този порок на сърцето най-добре ходене-почивка, ходене-почивка, ходене-почивка. Кат свалиш 30 кила може и нещо по-така, че иначе като нищо ще прериташ и до там с отслабването. На този етап яж основно животински, високобелтъчни продукти с много зеленчуци. Максимум веднъж седмично имаш право на едно ядене-пиршество. Ако ти се яде шоколад - бъркаш какао на прах с вода и стевия или с нискокалоричен подсладител. Въглехидратите освен в яденето-пиршество и до 60 грама на ден от зеленчуци, какао и някой плод ги оставяш за някое друго прераждане. Един километър ходене ти е 70 изгорени калории при тези килограми, които имаш. Един грам мазнини от тялото ти са 7 калории. На един километър сваляш 10 грама. На 10 километра - 70 грама. Найс, а :D Средно човек върви с 5 км. на час. Почни от час на ден с Шаро и приятел/ка, най-вече за да ти минава времето в разговор. И качи полека до 2 часа на ден разходката. Понеже ще бъдеш минимум 9 месеца в ролята на Джони Уолкър с тея разходки, си намери мега удобни маратонки, компания и цел(примерно отиване до най-далечно разположения мол в града на шопинг-терапия :D ) Иначе ако се разхождаш сама и безцелно толкова часове има вероятност да проведеш изключително интересни монолози със себе си :D . Слушане на радио или музика от телефона също помага. Изчисли си калорийния баланс заедно с физическото натоварване. Намали го (баланса) с 30 % и вкарай в останалите калории препоръчаните продукти. Най-добрия ти приятел в отслабването е специалитета на восъчния фотомодел - варени яйца. Ако успееш да преядеш с варени яйца, ще те призная :D
Мнението беше редактирано от Герган Петков на 30.01.13 20:41.
30.01.13
20:45
На мен пък не ми харесва това, което си писала на профила си, нещо от сорта на “кюфте” (dull)
Недей да имаш такова отношение към себе си (F)
30.01.13
21:48
Човек трябва да умее да се шегува със себе си, защото иначе шегите на другите го съсипват, макар и да прикрива това :) Аз умея да се шегувам със себе си и дори и да отслабна пак ще си викам кюфте, просто така съм се приела :) А и единственото лошо нещо на кюфтаците е, че са най-вкусни пържени хихих :)
А на Герган му благодаря защото доста бързо ме свали на земята, то е хубаво да си в еуфория и да си мислиш, че всичко е супер лесно и розово, но определено ще е доста трудно и трябва да подходя по-сериозно определяйки си ясна цел и план за постигането и :)
Преди малко вечерях :
една средна чиния пълна си беше признавам с ориз с месо
една купичка около 150 грама домати с праз и сол, нещо като супа само, че студена
и една чаша чай, вместо захар сложих подсладител
изобщо не посегнах към хляба
Можех да изям 3 пъти повече от ориза с още 2 купички от доматките, но не го направих и съм горда със себе си.
Общо взето, днес не е много полезен ден, но утре вече ще се стегна :)
30.01.13
21:51
Разкарай подсладителя и пълната с ориз чиния вечер :)
И пак ти казвам - не скачай,че да не плачеш след 1-2 седмици.Мое мнение :)
30.01.13
22:00
Слушам... Никакъв подсладител и никакви пълни чинии ... ама за скачането ... аз си скачам с въже като си ходя на село, в смисъл ... болката е само в прасците , но други проблеми не съм имала :)
Извинявай за спама,но да вметна,че скачането на въже в този момент може да ти изиграе много лоша шега със ставите,дори и в момента както казваш да не чувстваш болка.Послушай съвета по-горе.Наистина може да си навредиш,а почнат ли болки в ставите бързо ще се откажеш,както и в коленете.По-добре изчакай малко докато намалиш кг.,а сега се захвани с кардио,което да няма много подскоци,също и силови тренировки със собствено тегло като за начало.Като подобриш тонуса на мускулите,картинката ще започне бързо да се променя.Пиши си менютата,така че хората да могат да ти дават съвети ако искаш,така ще можеш с времето да си изградиш свой начин на хранене :)
п.п.Много си позитивна,което е прекрасно,продължавай все така!!!
Мнението беше редактирано от DS* на 31.01.13 10:22.
31.01.13
10:38
Деси,не само,че ще се откаже бързо,а ще е длъжна да го направи,защото няма да може да си стъпва на краката.
Вики , не е задължително да стане от раз - ако винаги си била с наднормено тегло,тялото ти се е адаптирало да го понася някак.Друго е , когато започнеш да си набиваш рязко скелета надолу.Казвам,защото знам как става и колко е болезнено,и опасно.
Дай шанс на програмата,която ти споменах по-горе.Имам опит само с видео материали и това е , което аз бих ти препоръчала.
31.01.13
10:48
Добре момичета. Няма да скачам на въже и ще понамаля аеробиката или по-точно подскоците в нея. Може би сте прави за това, че тялото ми е свикнало да се справя със всичките ежедневни изпитания докато е дебело и си мисля, че щом сега мога, това не би ми навредило ... Май вече казах, че докато подскачах вчера или май беше при клякане, коляното ми отказа и ме заболя супер много. Постегнах си мускулите и някак си се изправих, после всичко отмина. Определено не искам подобна болка да ми се случва често. Преди малко закусвах 6 супени лъжици овесени ядки попарени с вода и 3 суперни лъжици кисело мляко. За сега не съм гладна. Ако огладнея ще ям ябълка и ще смуча вода :) ааа сега пия и чай - без захар и без подсладители !! :) По-късно ще пиша какво още съм изплюскала...
31.01.13
10:51
Браво продължавай все така! :)
Извинявай пак за спама,но може да ти е по-лесно да си написваш предварително някакви дневни менюта,които да се опитваш да спазваш.Не на последно място една добра крачка ще е да си определиш калорииния баланс,от колко калории се нуждае тялото ти,и да извадиш 10-15% за да го поставиш в калориен дефицит и така да започнеш да сваляш.
п.п.6 с.л.овесени ядки не са ли много,те са доста въглехидратни,защо не опиташ с по-малко примерно и с повече мляко :)
31.01.13
11:09
Ами, незнам. Като си представя, че вчера закусвах филийки с маргаринче и там други боклуци, 6 супени лъжици овес ми се сториха дори малко ;( може и да са много незнам, но като за закуска на мен ми изглежда прилично :( ама аз съм лакома, така че да, може би са много... ох сега как да ги извадя обратно :D абе, я да си стоят там, че без друго имам изпит и ми трябва храна и за мозъка, това е добро оправдание :) ще гледам да не прекалявам днес с нищо. За обед май ще хапна една малка консерва риба тон в доматен сос и може едно сухарче, а може и без него .. за вечеря още незнам какво да ям. Може да си сваря яйце и да пробвам на баба киселите краставички :) ммм звучи много вкусно. Какво мислите ?
31.01.13
11:10
Цяло яйце ли ? :D
А защо вместо едно варено яйце не ги направиш няколко? И вместо киселите краставички не си направиш салата от някакви пресни зеленчуци - зеле, цвекло, ряпа, моркови? Не е като да няма. Овкусяваш със зехтин и лимон и става още по-вкусно. И не, овесените ядки в такова количество не са много, в случай че наистина мислиш да ядеш тези неща за целия ден - малко риба тон и едно яйце..което си е чисто гладуване. :)
Мнението беше редактирано от Мари А. на 31.01.13 11:27.
Ама,пак ме разбираш погрешно,ей :) Няма нищо да връщаш,овеса е къде къде по-добър от онази филийка с маргарин,за която наистина трябва да забравиш.Иначе наистина ти препоръчвам да си сметнеш калорииния баланс и не се хвърляй сега на неща от сорта-Малко ще ям до края на деня,за да компенсирам и такива глупости.Разпредели си хапванията на 4-5 пъти на малки порции през деня за да не изпитваш глад,тъй като в момента организма ти е свикнал на по-големи количества храна и вероятно корема ти се е разширил.Но с времето ще го научиш на по-малко и ще се посвие.За това е добре през деня да подържаш нивото на инсулина нормално,а не да пада значително защото гладуваш-в никакъв случай.
п.п.Хич не ги мисли тия овесени ядки.Идеята ми беше,че ако за деня си предвидила още въглехидрати,общото количество ще дойде много,нали идеята е тях да намлиш като цяло за да накараш тялото да черпи от мастните депа,а това не става при висок инсулин.Още нещо увеличи белтъчините,не е едно яйце,а цели 3-4 може да изядеш,има извара,риба,месо(каквото предпочиташ),избора е голям :)
31.01.13
11:34
Почвай да четеш и да действаш!!! - http://www.jackkruse.com/easy-start-guide/ Може да е най-ценното нещо, което си чела през живота си и което може да те промени СТРАШНО МНОГО! Това е единственото, което ти трябва на този момент! Никакви упражения , вълшебни оризовки и др. подобни. Почвай Лептин ресета на д-р Джак Круз!
За да направиш големи промени, трябва да направиш нещата МНОГО по-различни. Говоря за целия ти лайфстайл - кога си лягаш, кога ставаш, какво ядеш, какво правиш през деня, колко и за какво се ядосваш... Ако искаш голям ефект, трябва коренно да смениш нещата и да направиш големи промени в живота си! Ако правиш нещата почти така както си ги правила до сега, ефекта ,ако въобще го има, ще е минимален.
Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 31.01.13 11:41.
31.01.13
12:03
Имай предвид, че хората с предразположеност към пълнеене са особено чувствителни към бързи въглехидрати (мед, стафиди, бял ориз и др., има материали навсякъде из нета за тях), в резултат на което веднъж попрекалиш ли с тях, има риск да те налегне неконтролируемо желание да погълнеш още от същото в огромни количества. Веднъж стане ли, не подлежи на контрол, поне до края на деня, когато човек е подут и се чувства отвратително. С това не ти казвам никога да не ядеш мед или шоколад например, но ако ще се консумират, гледай да е с мярка и имай предвид горното. Казвам го от личен опит. Същото не важи за бавните въглехидрати, като овесените ядки и кафявия ориз например. Тях трябва да приемаш, защото отпишеш ли ги напълно, след 5-6 дни тренировки ще се чувстваш вяла и сънлива от липсата на енергия.
Мнението беше редактирано от Борис Разколников на 31.01.13 12:04.
01.02.13
11:11
Здравейте! Снощи бях на гости и малко се изложих ;( Ето го цялото ми меню за вчера:
10:00 Закуска - 6 с.л. овесени ядки с 3 с.л. кисело мляко
13:00 Обяд - консерва риба тон в доматен сос и хипер тънка препечена филийка хляб
17:00 Нещо като предвечеря ( бях умряла от глад, имах горчив вкус в устата и много исках мазна закуска от баничарницата)
- половин маруля, 2 стръка пресен лук, половин краставица - всичко това на салата с оцет и 1к.л олио,
остатъка от консервата на обед
17:40 - 3 ореха
20:00 Вечеря - 1 малка купичка таратор без мазнина, 2 сварени яйца и другата половина краставица
21:00 Тренировка 30 мин - Аеробика без много подскоци
22-23 Ужас - Сигурно съм изяла половин пакет Зайо Байо ;( ...
Като цяло физическите ми натоварвания през деня бяха следните :
в 09:00 разходка 30 мин с кучето
в 13:30 ходене 3 км до училището ми
в 19:30 пак разходка с кучо 20 мин
иии тренировката 30 мин
и към 22:00 часа бягах до приятелчето в което бяхме на гости ... който е в съседния блок, но все пак ;)
За днес имам само разходка на куче 30 мин и още нищо не съм яла, не съм гладна нещо. Иначе се чувствам добре, с лека
мускулна треска и добър тонус :)
Извинявам се,че се намесвам толкова често и спамя,не го правя принципно :D Ама ти си ми много симпатична :)
Та,все пак мисля,че пак правиш грешката,значително изведнъж да намаляш калориите и да ядеш много малко!Поради тази причина,изгладняваш изведнъж и хапваш каквото има наблизо,в случая Зайо байо.Не е кой знае какво,но не си причинявай това,като правиш такива резки промени.Всичко трябва да става плавно.Не може за един ден да направиш радикална промяна и да очакваш,че организма ти ще е на същото мнение.Сметна ли си калорииния дефицит,това наистина много ще ти помогне.Разучи какви калории съдържат различните храни,които консумираш ежедневно,така ще ти е много по-лесно.Ще видиш,че нещата са доста по-различни,от това как ни изглеждат.Не се впрягай толкова за тези моменти,в които си хапнала някакъв джънк.Просто кажи,че другия път ще се наобядваш добре и няма да ти се яде (wasntme)
01.02.13
12:32
:) Аз много се радвам, че ме съветваш ... главно заради вас се сдържам да не правя грешки защото знам, че в края на деня трябва да се отчета .... хихи
Относно това с калорийният дефицит ... пробвах се, но нещо не ми се получи... стигам до там, където трябва да сметна нещо си за мазнините и се оплитам съвсем ... иначе добре ли се справям? Приятеля ми ми забрани да се качвам на кантар до другата седмица, за да видя някаква промяна и напредък :) тази сутрин ядох кисели мляко и малко макаронки от онези от онзи ден :D
Виж,сега това което аз сметнах по информацията,която си дала за теб е:
Базовия ти метаболизъм е 1755кал.-калориите,които се искат за да подържаш нормални функции в тялото.Умножих го по 1,375(това значи активност от 1-3пъти седмично)=2400кал.За да си в калориен дефицит изваждаме 500кал.по формулата за НВД,която според мен е най-добре за теб като за начало.Получаваме 1900кал.,които може да консумираш през деня и да сваляш.
При НВД протеина ти трябва да е(да кажем,че активното ти тегло е 70кг.)значи 140гр.протеин х4кал.=560кал.от протеин.
Въглехидратите най-много да са по 1,5на кг.активно тегло,значи примерно от 100гр.-140гр.на ден,което прави 400-560кал.от въглехидрати.От останалите калории се набавят мазнините.
Значи се получава на ден да консумираш от 140-150гр.протеин,100-120(най-много)въглехидрати и около 100гр.мазнини.
Дано нещо да си разбрала,вече ще е хубаво да знаеш отделните калориини стойности на храните :)
п.п.Браво на приятеля ти за кантара!
01.02.13
13:03
казано от Desitka * на 01.02.13, 12:48:
За да си в калориен дефицит изваждаме 500кал...
Не ползвай фиксирано число за това изчисление, не е добра идея. Много по-разумно е да намалиш баланса с 10-15-20%, в зависимост от ситуацията. Да, в част от случаите тези 20% ще са именно около 500 калории, но подходът не е универсален. При човек с баланс под 2000 калории или такъв с баланс над 3000 калории (а такива има и не са много малко) фиксиран дефицит от 500 калории не е най-точния избор.
01.02.13
13:27
Значи сега остава да гледам кое колко калории е и да се стремя да съм в дефицит... изглежда лесно, но да видим дали ще мога да смятам с точност кое колко калории е, със сигурност има мнг информация за това... Благодаря ти, че сметна това за мен! Със сигурност тия неща са строго индивидуални за всеки организъм, но пък е добре побе да се опитваш да следиш някакви стойности и да се придържаш кън плана :)))
Аз пък мисля,че вместо в началото да се хвърляш на 1900 калории максимум ,за да отслабваш, можеш да пробваш да се въртиш между 2200-2400 един период и след това всяка седмица да сваляш калориите с около 100 например. Защото ако досега си приемала доста над 2400 и изведнъж 1900кал., организмът ще се обърка и не мисля,че последиците ще са добри ;)
П.С. Не мисля,че съм най-компетентната,но от рязко орязване на калориите,не съм видяла нищо хубаво ;) Важен е балансът ;)
Абсолютно съгласна съм с Кольо!!! Аз дадох някакви бързи примерни изчисления :) Разбира се,даже най-добре ще първо да започнеш да подбираш храната си по качество и количество,да свикнеш с по-здравословно хранене и да си изградиш някакви навици.Като начало не е толкова важно дали си в калориен дефицит или не,движи се повече и хапвай качествено-това е една универсална формула,която действа безотказно при всеки!
п.п.А тук и въобще в интернет може да прочетеш за различни режими,калориите и стойностите на храните.След време ако си постоянна всичко ще ти се изяснява и ще ти е лесно!
01.02.13
22:52
и такаааа ... Днес ядох следното:
10:00 - Закуска - чиния макарони (на два дни поне) и 3 с.л. кисело мляко
14:00 - Обяд - зелена салата с пресен лук и сварено яйце и консерва риба тон в доматен сос
21:00 - Вечеря - пилешка пържола на скара, половин картоф и 4 с.л грах от консерва, чаша доматен сок... една дребна сладка (просто не се сдържах)
в 9:00 разходка с кучо - 30 мин
в 15:00 разходка с кучо - 60 мин
в 20:30 разходка с кучо - 30 мин
След малко 30 мин Аеробика
п.с. имам ужасна мускулна треска на долната част от тялото
почти не съм изгладявала днес, чувставам се прекрасно, много съм щастлива, че правя нещо за себе си
по принцип като не ям много и съм кисела, намусена и лоша, но сега направо не мога да се позная
същото казва и приятеля, който много ме подкрепя :))))
Казвайте ако нещо не правя добре ... :)
Благодаря ви хора, че ви има !!!
02.02.13
22:55
:)
Закуска: 11:30- препечена тостерна филийка с крема сирене
- 1 сварено яйце
- 1 парченце пилешко филе
Обяд: 14:30 - пилешка супа (в нея сложих: лук, чесън, червена чушка, морков, картоф, 2 с.л. дом. сок, пилешкоо месце и едно булъонче ) без допълнително добавена мазнина
Следобедна закуска: 15:30 - 1 голяма зелена кисела ябълка
Вечеря : 21:00 пилешка супа, половин картоф, 1 сварено яйце и зелева туршия , ааа и едно малко сладко :( улях се с вечерята знам, но бях изгладяла... не се оправдавам , виновна съм ... може би защото тренировката ми беше доста по-трудна от 1вия ден , много ме болят мускулите. Аз почти никога не съм тренирала, камо ли 3 поредни дни ... ама утре вече няма да има нищо сладко
Физически натоварвания: -Обичайните разходки с кучето сутринта и вечерта по 30 мин
-Аеробиката ми, която днес беше 20 мин защото си контузих леко коляното
при клякане, реших да се изправя по-рязко от нормалното за мен и си *** майката с извинение...
няма такава ужасна болка ... това ми се случва за 2ри път ... май трябва да преустановя кляканията
за след като сваля десетина килца, че и отгоре ... :) иначе продължавам да бъда мотивирана
Да са живи и здрави по TLC маняците, които отслабват с по 100 кила ... много ме надъхват :)
02.02.13
23:02
казано от Виктория Михайлова на 02.02.13, 22:55:
ааа и едно малко сладко :(
Така написано изглежда все едно си опукала цяло бурканче :D
02.02.13
23:06
Сладко - имах в предвид от онези дребни сладки с кокосови стърготини и някво плодово сладко между курабийките ... Ама верно така изглежда сега като го прочетох , хахахаха ужас !! размерите му бяха ... 5 см на 3см !!! Почти съм невинна!
Здрасти пак!Не трябва да позволяваш да се стигне до там да огладняваш прекалено,тогава възможността да преядеш или да прегрешиш с някоя сладка е много по-голяма.На мен храната ти за вчера пак ми се струва малка и като количество и като качество.Защо не си направи по-стабилна закуска,още някое яйце,повечко филенце?А тази супа за обяд,ако е доста гъста може би да,но иначе не може да се нарече пълноценен обяд :)
п.п.И това с коленете,както виждаш не е за подценяване.Замени подскоците с леки клекове,по-плавни движения,и внимавай всъщност как клякаш.Още по-важно е да разгрееш преди каквото и да е физическо натоварване.
А тази сладка хич не я мисли,просто другия път си кажи,че ще изядеш един морков вместо нея :D ,или по-скоро ще си яла добре през деня и няма и да ти се яде.Всичко е психика,не приемай нещата толкова навътре,с времето ще промениш това,стига да искаш!
Мнението беше редактирано от DS* на 03.02.13 10:44.
05.02.13
14:16
Здравейте хора !!! Аз само на бързо да ви се похваля, че току що се качих тайно на кантара... показа 91, като вече съм закусвала и обядвала :) 94 бях като почнах сега 91 ... 94-91 мухахахахах искам да видя 89 скоро :))))
Спазвам режима си , не съвсем стриктно, но се опитвам да не се отпускам . Тренирам си както преди по 30 мин, но като стигна 89кг мисля да си направя тренировката по 1 час ... иначе си ям както преди, яйчица, сиренце, мляко, филенца и много зеленчуци ... плодове не толква често, но и това ще оправя. Усеща се стягане в баджаците от аеробиката и вече си напипвам бицепса ххихи :) Много се радвам ! По-късно ще напиша менютата за отминалите дни :) Стискайте ми палци да продължавам все така :)
05.02.13
14:54
Браво,браво ! Давай все така !
Единственото,което се сещам да ти кажа,е да си дадеш маааалко повече време преди да увеличиш тренировките :).И май не е задължително да ядеш МНОГО плодове,не им се напъвай,хапвай ги умерено и в първата част на деня.
:)