24.01.13
14:51
Здравейте, момче на 19 години съм, тренирам кикбокс от няколко месеца и ще ходя на първото си съcтезание, което ще е лайт контакт. Висок съм около 185 и тежа 66-67 килограма. Малко ми е притеснено, защото съм в мъжката категория, а ми е първо състезание. Тренирам от понеделник до петак, бягам всяка вeчер спринт около 1-2 километра, но не мисля, че това ще ми е достатъчно за да победя някакви идеи мисля да започна да ходя на лостове събота и неделя. Ако има някои с опит в този спорт моля да ми даде съвет.
Темата беше редактирана от Kris Kris на 24.01.13 14:51.
Специално за бойните спортове якото надъхване е най-важното както се казва да ти падне пердето . Върху това се насочи имаш ли притеснения не си достатъчно надъхан . Успех ;)
Специално за бойните спортове якото надъхване е най-важното както се казва да ти падне пердето . Върху това се насочи имаш ли притеснения не си достатъчно надъхан . Успех ;)
Да не стане само ей така ;)
25.01.13
09:39
Аз самият тренирам бокс, пускам се и на състезания. Знам, че преди първото състезание е нормално да си притеснен, но като отидеш там просто бъди с мисълта, че ще биеш. Старай се да се пускаш смело и не се притеснявай от загуба. Отиването на състезание, дори и да не станеш първи си е трупане на ценен опит. В следващи състезания ще си още по-добър.
Ако на снимката на профила си ти - определено си имаш мускул по себе си. Идеята за ходене на лостове и изобщо стрийт фитнес хич не е лоша. Това ще ти даде допълнително сила и издръжливост. А то състезанието ти след колко време е, че мислиш да вкараш лостове преди него?
Състезанието е на 10 март. На снимката съм аз но в краката съм много слаб, може би за това сам 66 килограма.
Висок си за килата си, използвай го. Щом ще е лайт контакт не е чак толкова страшно, тъкмо ще се потготвиш за фул-а. Не се хвърляй на бургия, особено ако съперника ти е опитен, пък и по-бързо ще умалееш. Бягай по-дълги разстояния, прави бой със сянка с гири и тежести на краката, ако имаш.
Най-важното забравих, играй повече - условна игра, спаринги ... Нищо не може да те потготви по-добре за боя от самия бой :)
Мнението беше редактирано от Kirilov на 25.01.13 20:21.
25.01.13
20:59
Незнам каде тренираш и какво е нивото и класата ти,но ще ти кажа нещо.Висок си и използвай това.Удряй и бягай.Ляв,десен и лев лоу кик след това назад и настрани се преместваш.Десен,ляв,десен лоу кик и ляво май гери ,назад и настрани.Ляв,ляв и бягаш.Гледай да печелиш по точки.Ако нацелиш другият добре тогава може да го довършиш.Не тръгвай с нагласата за нокаут.Техника,скорост и издръжливост.Това са твоите качества.По-късно през краиериерата си като увеличиш килата тогава вече може да се нагласиш към експлозивност и сила за по силен удър.Засега усавършенствай техниката защото това е най-важното в този спорт.И да знаеш това че е лайт контакт незначи че ще се удратя слабо.То да ти кажа няма голяма разлика от фул контакта,защото така или иначе няма смисъл от хамалски изпълнения.Класните кикбоксйори имат добри комбинации и редуване на ръце и крака.Това е имай смелост.
Благодаря на всички, всяка вечер си бягам спринт дори и през зимата, мисля да ходя събота и вторник примерно на лостове, защото тогава съм свободен през седмицата.
29.01.13
12:57
Само дето всички пропуснахте, че състезанието е лайт контакт :)
Спринтове до 30 метра, взривни 10ки на леки кила по 3-4 серии от базовите движения и това е. За лайт контакта друго няма да ти е необходимо ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 29.01.13 12:57.
30.01.13
22:37
Само дето всички пропуснахте, че състезанието е лайт контакт :)
Спринтове до 30 метра, взривни 10ки на леки кила по 3-4 серии от базовите движения и това е. За лайт контакта друго няма да ти е необходимо ;)
Уточни, че става дума и за тяга и клек, че момчето май само тичане и лостове прави?
Лайт-контакт? Трябва да ти е забавно, а не притеснено. До колкото ми е известно, лайт-контакта е точки, точки и пак точки. Не толкова влагане на сила, колкото събиране на точки с бързи удари, които да влизат, че да се отчете като точка.
Лек си за ръста си, но виж...щом е лайт контакт, използвай по-високият си ръст като държиш съперниците си на дистанция и събираш точки. Със сигурност няма да има много, които да имат твоя ръст.
Решиш ли да се биеш по други правила...ще е хубаво да смениш категорията.
Това ще ми е първо състезание и треньора ми реши да бъда на лайт контакт.
01.02.13
23:58
Лайт контакта не значи че ще се удрят слабо.Всъщност аз съм виждал срещи на лайт контакт кадето единият си изплюва зъб на земята.Макар че правилата са такива много рядко някой ги спазва.И на лайт контакта настилката е по добра отклкото на ринг(отделно че рингът хлопа и не е стабилен като земята) и човек може да се закрепи на земята и да пласира по тежък удър.Пък и комбинациите са това което е най ефективното в двубоя не единичните удари.Комбинациите много ясно че неможе всеки удар да е много силен.Измамно е да си мислите че в лайт контакта има само леки удари и точкуване.
03.02.13
02:17
Отиваш и мачкаш т’ва е, физическата подготовка ще я имаш, ако вече не си я получил.
Седмица две преди състезанието натрупай малко въглехидрати и отиваш с мисълта, че ония мишоци ще отпаднат ;)
18.04.13
18:50
От к’во те е страх ..
1) Лайт контакт (няма нокаути и няма кръв защото при което и да е от двете срещата спира)
2) 66 кг - доста лека категория, ударите са по-скоро бързи, отколкото силни.
3) Висок си, дори не се налага да влизаш в размяна на удари с по-ниски противници ако играеш добре ..
18.04.13
21:19
Лесно се казва, не знаеш на него какво му е, така че си спести коментарите ;)