02.02.13
20:01
Здравейте, секси хора. :DD
Искам да ви попитам нещо. Ходя си на фитнес от доста време и напоследък започвам да се замислям за начина, по който тренирам. Та, мисълта ми е: кое е по-добре - да разделя дните по мускулни групи, т.е. понеделник примерно крака и глутеус, вторник - ръце и гръб... и т.н., разбирате ми мисълта,... или да продължа да тренирам така, както тренирам сега - минавам през почти всички уреди по 3 пъти + малко кардио за загрявка и около 10 минути след тренировката.
Кое е по-ефективно?
Благодаря предварително.
02.02.13
21:43
Уредите са нещо което нетрябва да използва човек в първите 2 години от своето развитие.Това е мое мнение.Пък и не дават толкова растеж колкото свободните тежести.Ако искаш да имаш секси дупе и крака прави клекове и мъртва тяга.Това е.
Спортувам от много малка, тренирала съм тенис около 5-6 години, както и плуване и таекуон-до. Мисълта ми е, че нямам проблем с ползването на уредите. Аз и свободни тежести си ползвам.
Струва ми се, обаче, че това, което ми написа, не е вярно. Както свободните тежести, така и уредите дават добър растеж на мускулите при правилно трениране и балансиран хранителен режим.
Въпросът ми е не само да имам “секси дупе и крака”, а да имам цялостен стегнат вид с очертаващи се мускули. Затова и питах кой метод на трениране от горепосочените от мен е по-добрият вариант...
02.02.13
23:16
Тренировките ги направи така,че да бъдеш удовлетворена от тях и да извлечеш максимума.Ако начинът,по който си тренирала до сега ти върши работа,защо да сменяш нещо,което все още работи,а ако според теб,ще се развиеш по-добре с разделяне на мускулните групи,направи го.
02.02.13
23:17
Ами изборът си е в теб. Има много подходящи програми в сайта. Например виж тази - двудневен http://www.bb-team.org/workout/1322_iskate-da-otslabnete-no-imate-samo-2-svobodni-dni-sedmichno .
Разгледай женските дневници из форума. Има много материал.
Форумът напоследък се превърна в надпредвара на мнения. Много хора забравят, че спортът е любов. Истината е, че при спорта няма единна истина. Няма формула, която да приложиш върху всяко едно тяло и тя върху всяко едно да даде еднакъв резултат. Подходи индивидуално и състави това, което ще ти е най-добре на теб.
Мнението беше редактирано от Иван Попов на 02.02.13 23:18.
03.02.13
08:23
1-Това което действа не се пипа
2-Всяко нещо в определен етап спира да действа и е добре да се правят промени.
Точно така, ако си доволна от програмата и виждаш резултати няма смисъл да я сменяш. Ако мислиш, че нещо не е на ред и не усещаш натоварване то по-добре мини на сплит. Ако мислиш че вече имаш изградената мускулатура, то по-добре използвай главно скрипци и машини, но за да оформиш тялото първо трябва да има какво да оформяш. В такъв случай по-добре наблегни на свободните тежести за 2 месеца докато изградиш малко мускулатура, а после оформянето е лесно.
Аз виждам доста добри резултати, а и мускулите са започнали да се очертават добре (e, добре, добре, колко да е добре :D ще кача снимка, за да видите...), в момента съм около 54 килца (не, че има значение), обаче усещам, че имам още мазнини за сваляне.
Просто като ходя на фитнес виждам, че мъжете си разделят упражненията по дни, и затова попитах.
Мнението беше редактирано от Кристина на 03.02.13 14:56.
Снимката е от периода ми на застой, зимната ваканция, :D и мускулите не са стегнати, just saying.
Браво, имаш хубаво стройно тяло с тънка талия. :)
Това което бих ти препоръчал е в следващите 1-2 месеца да не се страхуваш от тренировките със свободни тежести и по-базови упражнения. Така ще натовариш по-комплексно тялото и ще натрупаш още съвсем малко мускулна маса(не трябва да се плашиш от това). Например да използаш повече дъмбели и някоя друга щанга. И като пукне пролетта края на март-началото на април отново да наблегнеш на машините и скрипците за да се оформиш окончателно за лятото. ;) Като трениране с по-тежки свободни тежести, не значи че ще се надуеш или нещо подобно, даже напротив.
А това дали ще тренираш кръгово или по сплит зависи изцяло от предпочитанията ти, имайки предвид че си момиче и не се товариш много. И по двата начина можеш да постигнеш резултати, в случая по-важен е хранителният ти режим. Трябва да знаеш, че при трениране по сплит, по-лесно можеш да наблегнеш на някоя част от тялото ти, която не ти харесва(ако има такава).
Най-важното е да не се страхуваш от по-големи тежести. Най-голямата грешка на повечето момичета е че не вдигат дъмбел по-тежък от 3кг. а скрипеца го дърпат с 5-10кг. и това в продължение на месеци и за това ефекта от тренировките им е минимален.
Успех. ;)
Мнението беше редактирано от fqls на 03.02.13 15:46.
Използвам тежести постоянно. За бедрата на един уред, на който се сяда и се повдигат краката напред (звучи смешно, но не му знам името :D) вдигам 40 кила. Правя напади напред с 2 дъмбела по 15 кила. Правя и упражнения за гърди и гръб с по 15-20 кила. Аз искам очертаващи се мускули, намирам го за красиво. Дори искам и плочки по корема, не прекалено очевидни, но да ги има. Точно върху това трябва да поработя. И повече клякания, но с тежести (трябва да питам как да използвам уреда, но ме е срам. xDDD) И така.
Мнението беше редактирано от Кристина на 03.02.13 16:34.
Лично според мен е добре да избягваш уреда за клякане. Най-добре прави клекове с щанга, но с малки килограми(поне докато научиш техниката). Старай се гърба и кръста да са ти изправени, главата да е изправена и да гледа постоянно напред, а дупето назад. Поразгледай клипчета как жени клякат с щанга и докато ги гледаш си представай как правиш всяко движение което виждаш. Така по-лесно ще се научиш. Клековете за разлика от клякането на машина (смит машина) натоварват не само бедрата, но и укрепват и стягат прасците, дупето, кръста и действат доста положително за цялото тяло.
Пресата ти препоръчвам да я правиш 2 пъти в седмицата с по 2-3 упражнения и избягвай коремните преси. Хубаво упражнение са но изискват перфектна техника. Много хора ги правят грешно и натоварват всичко друга но не и корема си.
Мнението беше редактирано от fqls на 03.02.13 16:44.
За нищо. ;) Ако има нещо неясно - питай. Не забравяй след време да споделиш постигнатите резултати.
Мнението беше редактирано от fqls на 03.02.13 17:32.
Момчета, днес, докато се връщах от фитнес, ми хрумна една идея. Дали пък да не си взема лост за вкъщи? С краката вдигам доста, но ръцете са ми слабички, правя едва 5-10 лицеви.
Мнения по въпроса?
Хайде бе, ник’ви ви няма. Не ми се иска да пускам нова тема за един въпрос :D