03.02.13
13:37
Здравейте на 17 години съм тежа 70кг 173см.Стажа ми е 6,7 месеца.Събрах малко пари и мисля да си взема някой неща ето на какво съм се спрял:
Pure Nutrition 100% Pure Whey (суроватъчен протеин след тренировката с два банана)
BCAA Blast (18.5 грама по време на тренировка)
Optimum Nutrition 100% casein protein(казеин протин преди лягане)
Мултивитамини Daily vits (1 таблетка със закуската)
Какво мислите за моя избор?Ще ви бъда благодарен ако ми дадете съвети.
Опиши накратко тренировките си и храненето, за да преценя дали имаш нужда от хранителни добавки на този етап.
03.02.13
16:39
Ако пиеш протеин защо са ти бцаа?Според мен бцаа продуктите са изключително излишни,а казеина е разхищение на пари.Ако искаш нещо добро за мм си вземи креатинче + протеинче и да се накефиш едно добро буустерче пълно с енергетици(ds craze) невероятен продукт.A витамините са си ок.
7.10 една доза суроватъчен протеин
7:50 3 варени яйца и 2 банана+мултивитамини
Тренировка 9:30+19грама бцаа
11.00 след тренировка една доза суроватка+3 банана
11.50 2 пилешки пържоли 3 варени картофа 3 варени яйца
15.30 Сандвич с пълнозърнест хляб с пилешка пържола 1 сварено яйце половин краставица и маргарин и една вафла или 50грама ядки
19.00 1 пилешка пържола със зелена салата+зехтин и бял ориз или варени картофи.
22.30 преди лягане една доза казеин
Тренировката:
Понеделник:Гръб,гърди и рамо
Сряда:Крака,бицепс и трицепс
Петък:Гръб,гърди и рамо
Събота:Крака,бицепс и трицепс
Оправи си тренирровките ! Ти си луд !
Отностно добавките стават, но казаена е излишен (лично мнение). Витамините ги пляскай по 2 ;)
Мнението беше редактирано от AgBOKATA на 03.02.13 17:23.
03.02.13
17:46
Дани, при положение, че взимаш по 6гр БЦАА (дневника ти) няма как да не ги смяташ за излишни. Просто си много далече от работещите дози.
А на 17г. едно “бустърче пълно с енергетици” па му е най-ненужната и меко казано неполезна добавка.
Божидаре, вярно е, че на този етап можеш да минеш както без БСАА, така и без казеина. Храната ти е ОК, но нека и други да кажат, аз се включвам само заради мнението на Дани. За суроватка виж продуктите на синтракс, матриците им също са добри, както и Комбата на Масълфарм. БЦАА Бласта е ОК, но наистина не ти е задължителен.
ПП: И за тренировките ти бях написал нещо...
Успех.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 03.02.13 17:47.
Какво ми е на тренировките?
Имам 3 упражнения за крака
2 упражнения за бицепса и 3 за трицепса
за гърба набиране,мечка и гребане с дъмбел
за гърдите лег един друг лег и избутване на дъмбели и едно упражнения за рамо
Мнението беше редактирано от B D на 03.02.13 18:28.
03.02.13
18:27
казано от B D на 03.02.13, 18:14:
Какво ми е на тренировките?
Нищо, ако си съобразил обема. Упражненията трябваше да ги напишеш в началото, също и сериите и повторенията, иначе не е ясен общия обем. Аз често тренирам гърди, гръб, крака, рамене, ръце в един ден... Ама не правя 4 упражнения с по 4-5 серии за МГ. Това не става ясно от поста ти и затова получаваш такива забележки. :)
Казеина бил излишен (wasntme) , положението е станало много зле в тази секция от фрума !
03.02.13
21:45
казано от Христо на 03.02.13, 19:08:
Казеина бил излишен (wasntme) , положението е станало много зле в тази секция от фрума !
То положението е зле, щото се изказват разни капацитети без грам аргументация. Христо, айде ако обичаш метни едно оченце на хранителния режим, килограмите и стажа на автора на темата и обясни малко на нас неразбиращите за къв ч*п му е казеина. Да не ти губя времето, така и така съм го смятал вече ще ти подам малко инфо: 17г., 173см, 70кг, 2700ккал нужни, 3100ккал с 15% излишък, протеин 70х2=140гр.
Прием от храната: 3017ккал, 200гр протеин, 272гр въглехидрат, 128гр мазнини. Това е без двете дози суроватка и БЦАА-то. иначе отива на 3280ккал и 265гр протеин. И това е без казеина! Та какво викаш, трябва му и казеин? Сигурно на мястото на пържолите да го ръгне. Или па да спре въобще храната и да си кара на суроватка и казеин...
Честито, печелиш triple facepalm
По зле от колкото си мислех (dull)
В опита си да се обосновеш с тези калкулации, се излагаш още повече, защото нещата са много по прости и няма защо ДА си губиш времето с калкулатора. Когато видиш последното хранене в 19:00ч. и закуската в 7:10ч. това прави 12 часа разстояние между последното хранене и закуската и при този факт, да чуеш някой да казва, че казеина в този хр. режим като последно хранене в 22:30ч бил е излишен е много нелепо и в последствие, когато поставих въпроса да ми се показват едни калкулации в опит за обосновка е несериозно в предвид горепосочените факти. Още по зле е когато видиш, че и други хора мислят така, които не са от вчера във форума. Малко повече мисъл трябва да се вкара, а не просто да се пишат наизустени свободни съчинения. Хората, когато търсят съвет не трябва да бъдат заблуждавани !
И като е 12 часа без храна, да не би да си стопи мускулите? Или пък е проблем да си измести последното хранене?
Не знам дали има нужда от казеин, но определено няма нужда от 300 грама протеин дневно.
04.02.13
18:03
Христо излагаш се... Весо си е наравил труда да сметне всичко по учебник, а ти.... май караш наизуст (dull)
04.02.13
18:36
казано от Христо на 04.02.13, 17:33:
...това прави 12 часа разстояние между последното хранене и закуската...
Христо, нямам намерение да се заяждам, ама доводите ти са в стил old fashion broscience.
Доста слабо, но така става, когато се оплетеш в собствените си мрежи !
Никой не може да каже, защо казеина е излишен и безсмислен в този режим, както си го е писал човека, за последно хранене преди сън. Нито един аргумент, а и няма как да има, за това съм казал. че не е хубаво да се пишат свободни съчинения. Когато някой е казал в мнението си - това няма смисъл да го взимаш, ами защо никой не е казал и защо ?
Момчето което пита, когато някой му казва - “прави това, вземи това, яж това ” , според вас той не се ли интересува, защо трябва да прави това и това ? Може да не е нужно за всяко нещо аргумент, но точно в случая с казеин е нужно, и всеки трябва да прецени, в кои случай е задължително да се аргументира. Когато някой напише “това и това” трябва да завърши със “защото ....”, като понякога е просто задължително в противен случай е просто “свободно съчинение”.
Да не мислите, че ще си правя труда да убеждавам точно вас, които сте споделили това мнение. Ако в темата пишат 5 човека, то други 200 само четат, който също могат да бъдат заблудени, а не само човека, който пита !
Аз много лесно мога да си защитя позицията с аргументи, но отсреща няма никой и затова, когато се дава мнение е добре малко и да се помисли преди да се “забие” на клавиатурата.
Ето ви бърз и ясен аргумент, защо мицеларения казеин е много добър избор (”защо не е безсмислен и не е излишен”) за последно хранене преди лягане - Добър е тъй като се усвоява бавно и е с много добри антикатаболни свойства и би помогнал на човека, който тренира и цели покачване на мускулната маса !
Кратко и ясно, а отсреща няма нищо и няма и от къде. Не се ли усещате, че спора е супер смешен, и когато сте допуснали грешка и се опитвате да се обясните, че сте прави, само и единствено може да се изложите !
06.02.13
22:39
Христо, често ме обвиняват, че съм прекалено остър и агресивен във форума, затова сега ще се опитам да обясня възможно най-меко.
Аргументи има достатъчно, както и обяснения от типа “защото”, при това така поднесени, че всеки средно интелигентен човек да ги разбере. Накратко пак: протеина е в повече, т.е. още не му трябва. А това за казеина и митичните му качества да се усвоява бааавно цЕла нощ и мускулите да си растат на воля и ние сме го чували. И не е да не съм се сетил (баси само Христо ли го знаеше това? Не можа ли някой да ми подскаже да не се излагам така дее*а :) ). Чаках да ни осветлиш. А щото знам за какво си мислиш, затова и ти написах: old fashion broscience.
Никой не бил казал защо казеина е излишен... Казал съм, ама няма кой да чете. Посочил съм достатъчно разумни доводи, за да може всеки нормално разсъждаващ човек да си направи изводите.
Иначе по повод тези проблемни 12 часа ето ти една статия от сайта: цък. Отделно във форума има достатъчно хора на ЦХ с по 16-20-часов фаст, че и нагоре. Да не им се е стопила мускулната маса и да са изчезнали? Вярно, някои от тях чистят, ама някои качват. Попитай ги как е, все пак опита би трябвало да доказва по-добре даден принцип от “чул съм”, “така мисля” или “казаха ми”.
Не ми се занимава да търся още статии и изследвания из интернет, за да ти показвам колко остаряло и невярно е твоето схващане. Защото знанието изисква време, а времето е пари. В крайна сметка мен каквото ме интересува съм прочел. Ако си достатъчно интелигентен, ако имаш желание и ти се чете ще намериш сам информация по въпроса. Ако ли не, то няма и смисъл да ти давам линкове.
Поздрави и успех.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 07.02.13 02:30.