02.02.13
22:48
Здравейте, студентка съм, на 22 години, 150 см и до преди 4 години не знаех що е то проблеми с килограмите... Не съм ходила на фитнес, но съм поддържала някаква нормална физическа активност.. Към днешна дата тежа ужасяващите 74 кг. Проблемите започнаха от там, че имам сериозни проблеми с очите (6 операции), та по лекарско настояване ми забраниха всички резки движения, навеждания, вдигане на тежко (нищо над 2 кг).. Имайте и на предвид, че след всяка операция поне първите две седмици движенията въобще са сведени до минимум... и така се започна лека-полека с качването на килцата...
Имам енергия и искам да я изразходвам, но не знам кой начин е безопасен (sweat) Досега никога от нищо не съм се лишавала, що се отнася до храната, то е ясно, че и там ще са необходими промени. Хубавото е, че съм от село, та поне продуктите ми (месо, млечни продукти, зеленчуци и плодове) са с доказан произход:) Имам лошия навик да налитам на сладко и тестени изделия в промишлени количества и смятам, че единствено там би бил моя препъни камък... Нямам възможност да ходя на фитнес и затова Ви моля за съвети за упражнения в домашни условия, съобразени с горните ограничения. Знам, че форумът бъка от въпроси от подобен род.. Прегледах доста дневници и теми за изчисляване на калорийния баланс, ако са ми правилни сметки трябва да е 1849.. не знам какъв дефицит да гоня...
Абе, общо взето съм много боса и имам нужда от големи насоки (headbang) Помогнете!
Темата беше редактирана от Didi Draganova на 02.02.13 22:53.
02.02.13
23:12
Ем ти сама си каза,че храненето не ти е добро.Като за начало си оправи храненето,а това как да тренираш не мога да те посъветвам,понеже като прочетох,че заради операциите не ти позволяват и не мога да изкажа мнение.
Е да,сладкото е и приятел,и враг.Тестяното не знам,в него не намирам нищо,което да ме привлече.Та тъй де,изчисти си храненето като за начало.Нека и някой друг да изкаже мнение,но според мен щом си имала забрана,трябва да се консултираш с лекар.
02.02.13
23:20
Надали някой би се наел да ти даде насоки с тренировките, като се има предвид гореспоменатите проблеми затова трябва да се консултираш с някой специалист и евентуално той да ти каже какво може и какво не може да правиш, колкото до храненето нещата стоят по различен начин, в общи линии всичко зависи от теб. Като за начало изключи вредните храни от менюто си, гледай да си в калориен дефицит и същевременно да си набавяш нужните протеини, въглехидрати, мазнини, витамини и минерали, избягвай късните хранения. Ако спазваш една нормална и добре балансирана диета, което съвсем НЕ означава нечовешки лишения и гладуване, ще постигнеш резултати и без да се налага да спортуваш активно.
дефицита гледай да е около -300ккал, като на всеки 3-4 свалени кг го преизчисляваш .... недей да преиграваш със сметките де. увеличи физическата активност - според мен, велоергометъра е добър вариант, но питай доктора все пак. не спирай да се движиш (ходиш, правиш нещо)- ако е възможно - никакво залежаване - всяко движение е разход на енергия. най-важното - оправи си храненето!