01.02.13
23:59
Здравейте :)
Съвместими ли са тези два различни вида спорта ? Занимавам се със самбо и бокс 6 пъти седмично, а ми се иска да подобря силата си и експлозивността си. Знам, че стандартните фитнес тренировки на вършат работа за това, което искам. Ще има ли полза ако включа 1-2 кросфит тренировки седмично ? :)
Определено, повечето кросфит тренировки максимално се доближават(да не кажа припокриват) до кондиционната потготовка за БИ, особено самбо, борба и тн. Вече е друг върпос, че трябва да си потбереш такива, които да отговарят на желанията ти.
04.02.13
13:13
казано от Kirilov на 02.02.13, 01:02:
Определено, повечето кросфит тренировки максимално се доближават(да не кажа припокриват) до кондиционната потготовка за БИ, особено самбо, борба и тн. и.
Това е доста далече от истината, ама карай ;)
Повече файда от определени КФ комплекси ще има, отколкото от конвенционални фитнес тренировки.
04.02.13
16:43
Какво препоръчваш тогава ? :)
04.02.13
16:46
Нищо не препоръчвам :)
Ако ти е кеф КФ - КФ, ако търсиш конкретни качества за БИ - програма за подготовка за БИ.
казано от James Hinks на 04.02.13, 13:13:
казано от Kirilov на 02.02.13, 01:02:
Определено, повечето кросфит тренировки максимално се доближават(да не кажа припокриват) до кондиционната потготовка за БИ, особено самбо, борба и тн. и.
Това е доста далече от истината, ама карай ;)
Повече файда от определени КФ комплекси ще има, отколкото от конвенционални фитнес тренировки.
Нали съм уж кросфитър, няма как да не го кажа :) Пък и някои от кръговите тренировки на БИ, ако им сложиш време, спокойно могат да се нарекат кросфит ;)
05.02.13
20:20
В русия е правено изследване на състезатели- мисля, че бяха самбисти...Победителя имал по-малко закисление на мускулите или казано по друг начин по-голяма резистентност към млечната киселина или още по друг начин, по-голяма силова издържливост.... и съм съгласен, че КФ донякъде препокрива тренировките.....
06.02.13
09:26
казано от Kirilov на 05.02.13, 20:12:
Пък и някои от кръговите тренировки на БИ, ако им сложиш време, спокойно могат да се нарекат кросфит ;)
Да, но обратното не винаги е валидно.
Определени комплекси от КФ, подредени по определен начин стават като програма за подготовка за БИ, но по-добре е целенасочена програма, която първо ще даде по-бърз резултат, второ ще е по-лесна за начинаещ в силовите.
казано от Vasil Stoianov на 05.02.13, 20:20:
и съм съгласен, че КФ донякъде препокрива тренировките.....
Да, и аз съм съгласен, че донякъде се припокрива. Но трябва да отчетеш много специфики на БИ и да знаеш доста за силово-скоростното трениране, че да можеш да сглобиш работеща схема с КФ комплекси...