Неориентирана

04.02.13
17:40

Здравейте! Както подсказва заглавието, съм леко неориентирана в посоката, по коята трябва да поема по отношение на оптимално хранене, за да постигна целите си. Първо малко предистория. Всички сме били на 16(или ще бъдем). На тази възраст(160см,55кг) реших да променя начина си на хранене и да засиля движенията, като се записах на айкидо(едно от най-добрите ми решения някога!). Спрях всичкия “джънк фууд” плюс по-мазни, пържени храни, захар и бяло брашно. Резултатът беше налице своевременно и видимо поотслабнах. За съжаление организмът ми силно се стресира(по това време кандидатствах във ВУЗ - бонус стрес), поради което 3 години по-късно още се боря с хормонален дисбаланс. Свалих общо 12кг за около година. Сега вече възстанових до 49кг в името на... важни функции, които се нуждаят от определено количество мастна тъкан. Сега обаче отново виждам как трупам не където ми се иска. Как да постъпя, за да балкансирам между добро здраве и добре оформена фигура без каквито и да е дръжчици? Доста съм взискателна към външния си вид(проклета суета!). Отворена съм за съвети и насоки.

Темата беше редактирана от Дин на 04.02.13 17:41.

05.02.13
00:52

Няма смисъл на тази възраст да си тормозиш тялото чак с такива диети,които вече си правила . Просто наблегни на упражненията,които развиват мускулните групи,които ти куцат и събират най-много мазнина . А 1-2 пъти в седмицата можеш съвсем спокойно да си ядеш това,което ти се яде,а след яденето на някоя по-мазна храна ,изпиваш малко л-карнитин и готово..

05.02.13
10:06

Аз засега тренирам 3 пъти седмично айкидо по час и половина, не е фитнес, но пак е натоварване. Освен това у дома си правя ежедневни упражнения - клекове, лицеви, коремни, едни упражнения с колелце за коремните мускули... И така.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1