Bad days make up for great workouts ^_^

Темата е заключена.

04.02.13
19:01

Здравейте на всички и добре дошли в моя нет тренировъчен дневник! :*
Казвам се Ради и съм на 18 - ходя на фитнес сериозно от две седмици (но преди съм ходила с месеци). Висока съм 1,70м. и тежа..59-60кг. като целта ми е да смъкна поне 5кг., просто, за да се чувствам по-лека, а и да се стегна максимално.
Днес режимчето ми беше:
Закуска:
купичка мюсли с нискомаслено прясно мляко
след около час изпих един зелен чай (без мед, захар, подсладител)
Обяд
някаква странна супа със зелени водорасли и тофу
1 мъфин с крема сирене и фреш ябълка, киви и магданоз :D

Следобед потренирах: 10мин. пътека с наклон на висока степен (за разгрявка); тренировка ръце и гръб; 3х20 коремни преси на стойката (сгъване на крака) и още около 20-25 странични (ама за повече не издържах).; 15 мин. колело
Попълних формуляр за изготвяне на хранителна програма и чакам треньорката да ми я прати по пощата.
Вечеря
след тренировка (към 18.00h) похапнах салата от спанак, зелени ябълки и някакво подобие на сирене ементал
шейк кисело мляко с круша и фини овесени ядки

Хммм... любопитен съм що за режим ще получиш от въпросната треньорка, защото описаното от теб хранене за днес е трагично.

05.02.13
11:02

Хаха :D Чак пък трагично.. А какво трябваше да ям- кюфтета и извара ли?..;x

Точно трагично е - няма белтъчини, няма мазнини, енергията в тази храна е недостатъчна и за първокласник. По реакцията ти личи, че нямаш особена нагласа да започваш да се храниш... правилно ли усещам?

05.02.13
11:42

казано от Radina Mancheva на 04.02.13, 19:01:

Попълних формуляр за изготвяне на хранителна програма и чакам треньорката да ми я прати по пощата.

Ще ме извинява твоята треньорка/диетоложка, но хранителен план не се изготвя с формуляр, а с месеци наред комуникация с теб, наблюдение, и плавна промяна в хранителните ти навици.
Моето лично виждане е, че това не е нещо, което получаваш написано на лист хартия и очакваш да има магически резултати. Правилното хранене е навик, който отнема дълго време да се изгради, както и разбиране на това, което правиш.

05.02.13
12:05

Да, ок, права си, но нали трябва да се почне все от някъде... Колкото до хранителния ми режим от вчера-нали целта ми е да олекна малко на килограми, не да трупам мускулна маса..Аз самата се чувствам добре като ям органична храна, зеленчуци, плодове..

05.02.13
12:18

Права си, трябва да се започне от някъде, и това “някъде” е анализ на сегашното ти хранене, а не някакъв напълно нов за теб режим.
Като гледам коментара ти за мускулната маса и свалянето на килограми обаче, предпочитам да спра до тук с писането. :)

07.02.13
21:47

Марги си ги казва точно нещата, аз само ще допълня, че няма как да се постигнеш целите си ако просто се прави всичко наизуст. Това съм го казвал сто пъти вече, просто трябва да разбереш, не просто какво, колко и кога да ядеш, а и защо. Същото е и за тренировките и там някой може да ти напише на листи упражнения, серии и т.н., ок в началото си нямаш на представа, някой по напреднал ти казва прави така, но после ти трябва да разбереш как функционира всичко и повярвай не е толкова сложно.

Тогава ще знаеш какво да ядеш, колко и как да тренираш и тъй като тялото си е твое, ти ще знаеш кое е най доброто и как да го направиш, за да постигнеш мечтаната визия. Тоест с две думи, ако някой ти каже яж пържола, яж салата или яж каквото и да е, ти трябва да знаеш, какво от тази храна ти е нужно,със какво ти помага на организмът и за постигане на целите ти.

Накрая ще ми е интересно да видя ще има ли някой, който да се опита и то успешно да ти промени възгледите ти за визията и кое е хубаво и кое не, защото гледам Марги направо си даде отбой още при първи симптоми :D , явно усещайки, че тези битки са много много трудни и накрая не се знае, дали ще имат успех, че да си струва човек да опита. Аз също този път ще бъда зрител, защото и да ти кажа, че това което виждам и върху което ти искаш да махнеш 5 килограма е.... грешната посока.

Дори няма и да се опитвам и да ти казвам, че килограмите и визита имат връзка, но само във твоята глава и може би още няколко стотин милиона в най оптимистичният случай :D Можеш да си + 5 килограма и да изглеждаш, много по стегната и слаба и дори с по малки обиколки. Но дори няма и да си правя опит да те разубеждавам, тоя път ще съм публика 8-)

Мнението беше редактирано от Хри$то® на 07.02.13 21:49.

БО

11.02.13
10:04

страшно го мотивирахте момичето, да

12.02.13
09:31

Хахаха, ужас как я уплашихте :D Ако имаш смелост да пише пак, наистина ще е интересно да видим как се справяш и дали си махнала подкожни мазнини или просто хранителния ти режим е глад, глад, глад. :) Успех :P

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1