04.02.13
22:37
Здравейте, искат да ви попитам какво е мнението ви, за високо интензивното интервално кардио съчетано с ниско въглехидратна диета с цел изчистване на подкожни мазнини ?
Някой казват, че е много ефикасна комбинация, а други казват, че липсата на въглехидрати като източник на енергия, действа отрицателно при изпълняване на такъв вид кардио натоварване. Какво е вашето мнение по въпроса ?
комбинацията е иделна,аз я прилагам върху себе си.Ако досега не си бил на нвд,първата седмица,докато се адаптираш може да се чувстваш като парцал,но след това вс е ок.Аз имам повече енергия при ВМ-НВД,отколкото при РБД или обикновено НВХ.
Кардиото го правя по 12 минути - 2 загряващи / 8 цикъла (30сек/30сек спринт почивка) / 2 за нормализиране на пулса. Така са ми казвали, че най-добрия вариант. A иначе тренирах HIIT през ден, но сега имам контузия в рамото и не мога да вдигам тежести, за това почнах да бягам всеки ден, дали това е грешка според вас, като се има предвид, че въглехидратите са доста ограничени.
А относно хранителният режим, усеща се спад в силата, но не е нещо фатално. Това което ме притеснява е, че видимо върнах на размери особено в ръце/гърди, а корема където ми е проблемната област няма голяма промяна. Чел съм, че при такъв вид диета мазнините започват да се изгарят след 2-рата седмица, а преди това се чисти водата от организма. Не знам дали е вярно това твърдение, но понеже съм на 10тия ден, все още не съм загубил вяра .. дано съм в правилната посока
П.П. Килограмите са с 2,3 надолу, от както започнах режима преди 10 дни.
05.02.13
14:26
Лоша комбинация. За ХИИТ ти трябват възможно най-много въглехидрати.
а тогава какъв вид кардио е удачно да използвам,заедно с този хранителен режим, за намаляване на % телесни мазнини ?
След втория ти пост вече мисля,че не е за теб тази комбинация :).Аз мислех,че си вдигаш тежести и правиш Хиит 2/3 пъти седмично.
05.02.13
19:57
Бих увеличил въглехидратите за сметка на мазнините и бих смесил HIIT + LISS.
Окей, ще го имам в предвид, но бил ли казал как точно да ги смеся от гледна точка на последователност, и изобщо трябва ли да са в един ден двете, или примерно единият ден се зареждам с малко по-вече въглехидрати и правя HIIT, а на следващия малко по-малко и правя LISS?
И друго, скоро мисля да почвам отново тренировките с тежести и ми е интересно, мога ли да вмъкна кардиото накрая на тренировката, или е по-добре да го оставям за почивен ден ?
П.П. Аз съм на принципа 1 ден тренирам, следващия почивам :)
06.02.13
01:34
Принципно е най-добре като почиваш. Иначе може да редуваш ХИИТ и ЛИСС. Просто гледай да не претоварваш ЦНС и ХИИТ да не попречи на възстановяването на бедрата.
Освен в почивните дни,правя хийт и след силова тренировка за крака.Засега нямам проблем с възстановяването на краката.Ако те интересува,кардио тренировките ми са три вида,акто ги редувам за разнообразие-бягане,изкачване на стълби,велоергометър.Дори напоследък намалих обема на тренировката за крака,тъй като квадрицепса ми дръпна доста.Но Ради има някакво специфично обяснение за растежа на бедрата при жени.:)
Под претоварване на ЦНС, умора ли се има в предвид ?
Иначе аз за сега съм само на пътека, но ще започна и на стадион, след като времето започне да го позволява :)
06.02.13
15:57
Хронична такава, по-бавно възстановяване, спад в производителността и т.н. Ако се чувстваш ОК, то не се притеснявай. Но ако изведнъж много ти “натежи”, то разреди малко нещата.