04.02.13
23:10
Здравейте, интересува ме дали един велоергометър у дома ще помогне на жена ми да свали излишното и да стегне краката и дупето. Поради здравословни проблеми не може да тича или вдигм тежко - не бива да натоварва кръста и врата си.
Висока е 163 см и тежи 61 кг.
Темата беше редактирана от Vasil Gioshev на 04.02.13 23:12.
05.02.13
16:54
Възможно е да се постигнат добри резултати, но трябва да се прибави и хранителен режим.
А ако си купи истинско колело? От споделен опит знам, че кардиото вкъщи омръзва и след 2 месеца радост, велото се превръща в закачалка...
05.02.13
23:20
казано от Anelia на 05.02.13, 21:51:
А ако си купи истинско колело? От споделен опит знам, че кардиото вкъщи омръзва и след 2 месеца радост, велото се превръща в закачалка...
За съжаление не може да кара истинско колело, защото има проблем с пазенето на баланс.
Иначе отдавна да съм купил едно. Но на ролери се справя по-добре.
Въпросът е дали ще може да го ползва есен/зима, когато не може да се излиза много? И естествено да има ефект от ползването му.
06.02.13
07:27
Какво означава “омръзва”? Ако си решил да постигнеш нещо намираш начин, ако не намираш причина. Ако си сериозно решен да подобриш физическото си състояние такива извинения като “омръзна ми”, “мързи ме” и т.н. - няма да ти свършат работа - независимо дали става въпрос за велоергометър, истинско колело, стадион, парк, плувен басейн, фитнес и т.н.
Затова първо трябва да си наясно със себе си и колко силно искаш да постигнеш целта си, останалото е лесно, просто следваш пътя към нея.
Мариан, донякъде си прав. Може би аз гледам нещата от моята камбанария. Тази година си взех тренажор (една стойка, върху която се поставя истинско колело и се върти задната гума) за студените зимни дни, когато времето е кофти навън. Ами какво ли не правя, само и само да “кръшна” от тренажора. Мотивирана съм: трябва да запазя форма зимата. Но дори в най-студеното време излизах навън с колелото и имам много малко тренировки вкъщи. Просто е различно усещане и досега с природата, чистия въздух и слънцето правят тренировката далеч по-приятна отколкото това да въртиш като опитна мишка едно колело вкъщи.
Но след като жената няма избор за колело навън, един спин байк наистина е по-готино от велоергометър, ако може човек да си го позволи.