Изяснения около тренировката

04.02.13
20:36

Здравейте!
Опитвам се да се ориентирам докрай във фитнес тренировките, затова имам няколко въпроса.
Започнах фитнес преди година, но за съжаление бях твърде дезинформирана, разбирайте много кардио, (почти) никакви тежести. Спрях мазното, избягвах тортичките и шоколадчетата, но менюто ми се състоеше до голяма степен от въглехидрати. Все пак отслабнах, но все още ми се клатеха сланините, имах целулит и т.н. През лятото напуснах залата, есента се върнах - да, по-слаба, но все още не ме устройваха резултатите. Все още не бях информирана, но все пак включих малко упражнения. Сложиха ми брекети, вадиха ми зъби, не можех да дъвча твърда храна доста дълго време, което доведе до какво ли не: заради приема само и единствено на въглехидрати започна да ми пада косата и да ми се чупят ноктите, загубих още тегло (около 5 кг), имах менструални проблеми. Всичко това ме накара да проуча малко повече темата, затова в момента спазвам някои правила около тренировките: последното хранене е 2 часа преди тренировка, с ниско (опитвам почти никакво) съдържание на мазнини; опитвам се да увелича приема на белтъци и зеленчуци, без въглехидрати вечер и ядене след 18:30, за съжаление като ученичка доста често ми се налага да заменям качествено хранене с излишни въглехидрати (активиа, белвита, сандвичи), поради липса на време; голям прием на вода - 2-3 литра на ден. Тренировката ми започва с ниско натоварващо кардио - 5-15 минути на пътека бързо ходене/ходене под наклон, след което редувам горна и долна част, като всяка от двете включва 3 упражнения за корем, завършвам с 20 минути крос тренажор/пътека - това 3 пъти седмично. Допълнително посещавам тае-бо час веднъж седмично. Откакто тренирам по този начин забелязвам почти цялостна промяна, но голямо изключение прави коремът - ребрата ми стърчат, заедно с тях и той, отпуснат е.
Та след дългата ми история, ето ги и въпросите: Да пия ли кафе преди тренировка? Да увелича ли тренировките, с оглед на това, че съм разделила долна и горна част? Да увелича ли упражненията за корем, затова ли няма резултат от тях? Някакъв друг съвет или препоръка, крайно време е да спра да бъда идиот във фитнеса..
П.П. почти 16 годишна, 163 см, 46 кг, цел - да оформя тялото си, най-вече корема и вътрешната част на бедрата (за да съм честна и да уголемя бюста, но тук няма как да ми помогнете), приемам абсолютно всякакви мнения и благодаря предварително.

04.02.13
20:55

Кафе - ако ти се пие, но едва ли ти е необходимо.
Ще съкратя написаното от теб до:
При 163см, 46 килограма и стърчащи ребра..оформяш, чрез:
3х силова тренировка, завършваща с интензивно 20 минутно кардио + тае бо веднъж седмично, без да се храниш след 18:30 часа.

Да кажем, че от това по-горе, можем да те заподозрем в много глад, доста кардио и много коремни преси.
Бъди по-конкретна, ако искаш да получиш адекватни съвети.

06.02.13
07:54

Вечер нямам апетит, кардиото ми е общо половин час на тренировка, коремните - 4 серии по 15 на тренировка. Най-конкретно искам да сваля мазнините от корема, каквито и съвети да имате, биха ми били полезни. Да увеличавам ли тренировките, да пия ли добавки, да ям ли нещо непосредствено след тренировка, каквото се сетите

Мнението беше редактирано от Ddct на 06.02.13 07:59.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1