31.01.13
22:05
Здравейте всички фитнес маняци..:) Сравнително нов сам тук но сам ползвал този сайт за доста информация и тъй като сам останал с добро впечатление реших да пусна една тема и аз.(Вижте знам че има такива теми но аз искам да пусна своя собствена и да ми споделите опит на моите характеристики на тялото) Така аз сам момче на 17г. висок сам 170см и тежа 70кг(не-знам как и кога станах толкова,макарче пак сам си кокал ;д;д) тренирам в домашни условия от 5-месеца но в последствие разбрах че програмата ми е била меко казано боклук, разполагам с два дъмбела по 9-кг и една малка гиричка 5кг( мога да си купя и лост за набиране или успоредка зависи кое е по-добро, вие как мислите ?) Искам да ви попитам за упражнения и за подредба на програмата в смисъл колко дена в седмицата да тренирам , колко мускулни групи на тренировка и подредба на упражненията( знам че сам нагъл но като разбрах че с тая програма само съм си хабил 1.30-2.00 часа на тренировка направо ми идваше да заплача.) И най важното да ми кажете дали има ефект и горе долу какъв би бил той..!! пп:ако имам правописни грешки съжалявам клавиятурата ми е доста захабена... Благодаря :) И моля не ме хейтвайте много поставете се на мое място...всичко ми е объркано на тема тренировки..
Темата беше редактирана от Роки Макавелов на 01.02.13 00:25.
А ти целиш? Да качваш маса и сила сигурно...
Еми да ти кажа с тея два дъмбела и тази гира (поне според мен) кой знае каква маса и голям напредък едвали ще постигнеш. Но не знам, не съм от най компетентните. Истината е, че не съм от феновете на домашните тренировки. Не е ли зала с поне една лежанка, щанги и прочие, не ми го хвали. Поне аз никога не съм бил добре оборудван за да правя домашни тренировки. А и друго си е да излезеш сред хора да тренираш.
Ако искаш наистина прогрес, то ти трябват поне:
Мъртва тяга
Клекове с щанга
Лежанка
Доста добри отзиви има за програмата 5х5. Която мисля и аз да изпробвам. Виж в сайта, има доста фитнес програми, просто трябва да почетеш :) .
Ако искаш маса си купи една щанга с тежести.С нея можеш да правиш всичко , а като имаш и килограми за самата щанга ще има прогрес , разбира се и храненето трябва да е на 6 .Разликата е само , че в залата има хора дето могат да те пазят от щангата , а в къщи не , но по-добре да не ти се налага някои да те пази където и да е дори и в залата , че не се знае колко ше те опази :)
Купи си ръкохватки за дъмбели и лост. Постепенно ще си натрупаш и тежести. Хубаво е обаче да намериш фитнес, където веднъж седмично да тренираш крака, защото в домашни условия крака - много трудно.
казано от pesho vasilev на 31.01.13, 23:27:
Хубаво е обаче да намериш фитнес, където веднъж седмично да тренираш крака, защото в домашни условия крака - много трудно.
10х10 ходещи напади с тежко.После разправяй колко е трудно да се тренират крака вкъщи.
01.02.13
15:08
казано от Миро на 31.01.13, 23:21:
Не си ли ходил на фитнес досега?
Мм..Не не сам мислих си да почвам ама няма с кой да ходя пак сам някак си не ме радва... иначе тренирах футбол 3г. и ММА 4мес..
01.02.13
21:37
Някъде наблизо не може да няма лостове : )
02.02.13
16:15
казано от Николай Камберов на 01.02.13, 21:37:
Някъде наблизо не може да няма лостове : )
ем да има но точно сега не-мога да посещавам лостовете, горе в темата сам написал че разполагам само с два дъмбела и една гира също така мога да си закупя лост за набиране или успоредка зависи кое дава по голям ефект.. на мен конкретният ми въпрос е дали може да ми се зглоби някаква програма и да ли ще има ефект...?
Според мен ще е по-добре успоредка, защото ако се сложи по-нависоко (или ако си по-изобретателен) ще можеш да се набираш и на нея, а и ще можеш да правиш много повече упражнения на нея. Но с тези дъмбели без лостове много трудно ще постигнеш нещо. А и имай предвид, че една успоредка заема доста място.
Каква е причината да не искаш да ходиш на лостове, а да тренираш у вас?
Мнението беше редактирано от fqls на 02.02.13 17:11.
02.02.13
20:22
И най важното да ми кажете дали има ефект и горе долу какъв би бил той..!!
Виж във дневника ми от 1-ва страница до 10-та страница някъде съм тренирал само в домашни условия (с лост за набиране, по-късно добавих успоредка и дъмбели) с напълно грешна програма с безброй серии :D и малко храна. Има снимки ако ти е интересно гледай :D
04.02.13
17:49
ок..Разбрах че с тези гири няма да мога да направя нищо в домашни условия. Но кажете си мнението поне дали с тези гири ще мога да направя гърди ?? И ако може да ми кажете кои упражнения ще дадат най-голям ефект и колко дни в седмицата ще е най-добре да ги тренирам.. Благодаря :)
04.02.13
18:45
казано от pesho vasilev на 31.01.13, 23:27:
Купи си ръкохватки за дъмбели и лост. Постепенно ще си натрупаш и тежести. Хубаво е обаче да намериш фитнес, където веднъж седмично да тренираш крака, защото в домашни условия крака - много трудно.
Айде бе - особено пък при наличието на лежанка в домашни условия крака могат да се тренират добре - както аз правя например. Стойките на които е лоста ги вдигам максимално и ги обръщам наобратно за да може по разбираеми причини да вземам щангата от противоположната страна на лежанката на която се ляга. Отделно имам възможност за напади с дъмбели и български клек. Като сложим и за финал клек с отскок става доста прилична тренировка. :)
04.02.13
18:56
Евала на Иван Иванов. Момчето обясни супер,кратко, ясно и точно в 2 изречения, че тренировка в домашни условия става..няма мускулна група, която да не може да се направи в домашни условия!!!
ИМА ЛИ ЖЕЛАНИЕ, ИМА И НАЧИН!!
05.02.13
22:01
И така според вас дали бих могъл да направя гърди с тези гири и с собственото си тегло и ако да, можели да ми згобите някаква програмка :) Поздрави
05.02.13
23:39
казано от Роки Макавелов на 05.02.13, 22:01:
И така според вас дали бих могъл да направя гърди с тези гири и с собственото си тегло и ако да, можели да ми згобите някаква програмка :) Поздрави
Със собствено тегло - набирания, кофички, напади, клекове, лицеви опори, коремни преси, повдигания на краката от вис - за част от тях ти трябва лост или успоредка - така че е добре да си купиш, или направиш в домашни условия.
А иначе с гири с тези килограми няма да видиш напредък. В смисъл за целта ти трябва лост и тежести, евентуално лежанка, за да тренираш лег, бицепс, тяга и всякакви други упражнения - т.е. трябват ти дъмбели, тежести, лост.
Иначе за тренировка със собствено тегло нещата са си максимално лесни - примерно правиш лицеви опори с различно широк хват, след това коремни преси, напади, клекове, после правиш набирания няколко серии колкото можеш и кофички също - можеш набиранията да ги правиш редувайки тесен и широк хват - за да натоварваш максимално различните мускули.
06.02.13
12:36
казано от gazena gadinka на 05.02.13, 23:39:
казано от Роки Макавелов на 05.02.13, 22:01:
Със собствено тегло - набирания, кофички, напади, клекове, лицеви опори, коремни преси, повдигания на краката от вис - за част от тях ти трябва лост или успоредка - така че е добре да си купиш, или направиш в домашни условия.
А иначе с гири с тези килограми няма да видиш напредък. В смисъл за целта ти трябва лост и тежести, евентуално лежанка, за да тренираш лег, бицепс, тяга и всякакви други упражнения - т.е. трябват ти дъмбели, тежести, лост.
Иначе за тренировка със собствено тегло нещата са си максимално лесни - примерно правиш лицеви опори с различно широк хват, след това коремни преси, напади, клекове, после правиш набирания няколко серии колкото можеш и кофички също - можеш набиранията да ги правиш редувайки тесен и широк хват - за да натоварваш максимално различните мускули.
Мерси си инфото братле..!! Единственият който ми даде толкова информация, оценявам го братле :) Та викаш ако се сдобия с лежанка и с тежести и с лост бих имал добри резултати а /?
06.02.13
13:04
Ти може да се сдобиеш с лежанка и тежести, ама само ако ги гледаш едва ли ще постигнеш някакъв резултат. :D Яж, тренирай и бъди постоянен. Успехът ще дойде.
06.02.13
14:53
казано от Иван Иванов на 06.02.13, 13:04:
Ти може да се сдобиеш с лежанка и тежести, ама само ако ги гледаш едва ли ще постигнеш някакъв резултат. :D Яж, тренирай и бъди постоянен. Успехът ще дойде.
Някъде да сам написал че само ще ги гледам ?
11.02.13
20:23
продай дъмбелите и гирата и ще имаш пари за около 2-3 месеца фитнес...след това ще му мислиш
14.02.13
01:43
Има ефект, Роки Макавелов - същото е. Въпроса е единствено в това как тернираш :)
и аз тренирам от доста време в домашни услови...не искам да правя реклами, но ако си от софия отиди на илианци там има тежести на по 2.50 килото което е повече от добре за мен а и лостовете макар и доста аматиорски са по 20 лв все ще ти е от полза ...постепенно купувай още и още тежести...мани ги тия хоум трейнинг хейтъри! друго е да кажеш “ходя на фитнес” ! постепенно ще си купиш всичко необходимо и повече няма да даваш пари за фитнес зали.можеш и с някое приятелче което е по сериозно да си купите на партия разни лостове,дъмбели,тежести плюс това тренировките минават приятно като си с някой приятел,пък и взаимно ще се наблюдавате като постижения и ще се настървявате още повече .можеш да вземеш някоя пейка или да си сглобиш от нещо лежанка.в 1 приятел с такава пейка и 1 по здрава дъска направихме и полулег( ако си заинтересован пиши ми лично ще ти обясня как става доста е просто даже)...иначе със сегашните ти уреди можеш да правиш бицепс,трицепс и рамо горе долу добре( за килограмите нз как ще са ти това само ти можеш да го установиш,но със сигурност е по добре от без хич) видях,че нещо за гърдите питаш..прави лицеви опори можеш да добяваш и тежест в някаква раница или по някакъв начин за да са по тежки...тренирай си сега каквото ти позволяват уредите,прави лицеви упори,набирания,тичай и събирай парички за ъпгрейди за домашната ти фитнес зала ;) успехи !!!
15.02.13
16:17
Хора горе-долу се оправих с програми и такива неща и искам да благодаря НА ВСИЧКИ включили се положително към темата !! :) Сега искам да ви попитам само дали с тази тренировка 3-пати в седмицата ще успея да направя преса(също така избягвам газирано освен петак и събота по две-три бирички ;дд) Ето как и какво тренирам за корем 3-пати в седмицата: http://www.vbox7.com/play:127a9f52 (Правя го два-пъти на тренировка) след като направя това упражнение правя около 200-250 коремни на серии по 25. след това правя още няколко упражнения за корем които не-можах да намеря в нета с видео.. Според вас ако правя всички тези упражнения 3-пъти в седмицата до лятото дали ще имам някаква преса..? Корема ми е много стегнат вече но все още стърчи напред и не се виждат плочки ;дд Благодаря ви предварително.. пп: Ако имате идеи споделете :)
казано от Роки Макавелов на 15.02.13, 16:17:
Хора горе-долу се оправих с програми и такива неща и искам да благодаря НА ВСИЧКИ включили се положително към темата !! :) Сега искам да ви попитам само дали с тази тренировка 3-пати в седмицата ще успея да направя преса(също така избягвам газирано освен петак и събота по две-три бирички ;дд) Ето как и какво тренирам за корем 3-пати в седмицата: http://www.vbox7.com/play:127a9f52 (Правя го два-пъти на тренировка) след като направя това упражнение правя около 200-250 коремни на серии по 25. след това правя още няколко упражнения за корем които не-можах да намеря в нета с видео.. Според вас ако правя всички тези упражнения 3-пъти в седмицата до лятото дали ще имам някаква преса..? Корема ми е много стегнат вече но все още стърчи напред и не се виждат плочки ;дд Благодаря ви предварително.. пп: Ако имате идеи споделете :)
ако съм те разбрал правилно правиш доста повторения за корем. и аз не съм много на “ти” с тренировките зза корем и не знам до колко съм прав. но според мен ще е по удачно да правиш коремни с тежест на гърдите( разбира се като я придържаш с ръцете) по малко повторения по тежки
16.02.13
17:31
И така според вас дали ще успея с тези упражнения да направя прилични коремни мускули ? :) Поздрави..
19.02.13
14:31
Здравейте всички бб-тиймари.. Пускам тази тема за да ви помоля за съвет относно програмата ми за корем. Ето първо малко инфо за мен: Момче на 17г. висок 170см-171см, тежа 71кг. Въпроса ми е следният С тази 3-дневна програма дали ще мога да направя прилични коремни мускули до лятото, ям всичко мазно сладко но не в големи количества и не много често, газирано консумирам само петак и събота ;д по-3-4 бирички.. И така ето я програмата по-която тренирам вече втора седмица(критикувайте на воля..!) 3-Дневна програма за корем: 1: 8-min-abs level 1: http://www.vbox7.com/play:127a9f52, 2: след като направя упражнение 1, правя по-200-коремни преси на серии по-25, 3:след това правя: повдигане на краката от лег 5х10, 4: След това правя наклони на страни с дъмбели(за странични мускули) около 150-200. и накрая 5: Отново повтарям упражнение 1: 8 min abs: http://www.vbox7.com/play:127a9f52. Това е което правя 3-пъти в седмицата за корем.. Как ви се струва..?
19.02.13
14:41
Отделната тема за този проблем явно не ти е достатъчна, та го задаваш и в тази, за по-сигурно, предполагам. :) Независимо от това колко пъти зададеш този въпрос, отговорът е неизменен - постигането на желаните резултати е невъзможно без съответната корекция на храненето ти, а денонощното трениране на коремната мускулатура е неефективно.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.02.13 14:41.
19.02.13
14:45
Не нарушавам нито едно правило, а и пускам тази нова тема в моята собствена така че нито спамя нито каквото и да било. Също така предишните ги изтрих и затова я пускам тук. :) Е какво е вашето виждане за програмата ? :)
19.02.13
14:50
Ако имаше нарушение, щях да се намеся по друг начин. ;)
Мнението си за програмата го дадох всъщност. :)