06.02.13
12:30
Здравейте!
Имам запитване относно хранителен режим и тренировки към него.
Bисока съм 172 и в момента тежа около 56 килограма.Искам да сваля максимум 3-4 kg и да започна някакви тренировки за проблемно дупе (най-вече..понеже имам много досаден целулит, от който не мога да се отърва ),корем и крака..и топене на мазнинки навсякъде другаде (защото и на други места не липсват..нищо че са по-малко ).Дали протеиновата диета е подходяща за целта ..и какви упражнения да започна за стягане на тялото?
Проблема е единствено там,че съм студентка и упражнения мога да правя само вечер :/
Благодаря предварително! :)
06.02.13
12:45
Ако при ръст 172 cm тежиш 50-52 kg, това нито ще е особено красиво, нито ще е здравословно. Не си избрала добра стратегия - при тегло около 58-60 kg, но с по-добре развита мускулатура, ще изглеждаш и ще се чувстваш несравнимо по-добре. Като (ако) успееш да махнеш мазнинките, които си решила, какво ще остане по тялото ти? Потърси решението в друга посока - силови тренировки и балансирано хранене. Този подход ще те отведе при стегнатото и хармонично тяло. Като бонус - добра визия и стабилно здраве. Ясно ми е колко вярваш в тези мои думи, но ще съм доволен дори само да ги обмислиш.
Дюкан не е добра идея - изключително тежък режим, не се налага да минаваш към подобно небалансирано хранене.
Отворена съм към съвети и критики :) и съм склонна да те послушам.
Какъв хранителен режим да предприема тогава и какви упражнения да правя? :)
Не прибягвай до някакви специални диети просто хапвай балансирано и тренирай, видими резултати може да очакваш поне след три месеца тренировки.
На твоята възраст организма все още се развива и има нужда от балансирана храна.
Тъй като си начинаеща,тоест организма ти не е привикнал към определени хран.режими или лишения,можеш да започнеш с РБД според мен,с много малък калориен дефицит,тренировки-силови,нямаш нужда от кардио на тея кг при тоя ръст.За целулита-много вода,малко сол,избягвай консервирани храни,абе здравословно хранене,клекове,тяга-с много килограми..Тренирай всички мускулни групи.За 5-6 месеца спокойно можеш да се разделиш с видимия целулит,да не кажа и с дълбокия,който се вижда само при стискане.:)
При мен е така че..или почти не ям по цял ден...или ям много..
Здравословното хранене го бях започнала доста старателно,но напоследък го развалих драстично и това никак не ми се отразява добре.
Трябва да си изготвя някакъв часови график към който да се придържам..
Благодаря Ви отново..на всички :)