06.02.13
21:57
Здравейте :)) Много се двуомях дали да си направя дневник, но някое друго съветче и насока няма да ми е излишно :)
Аз съм на 21 години, висока 168 , тежа 50 кг.
Килограмите ми не са много, но тялото ми е леко отпуснато :( Най - ужасяващите ми зони са корема, бедрата и дупето.. Един път отпуснат ли се, започва борбата.
Не обичам фитнес залите. Предпочитам да бягам сред природата, да правя упражнения в домашни условия. Скоро се зарибих и по таебо-то.
Целта на дневникът ми е да ме посъветвате какво и колко да ям, какво и колко често да спортувам, за да поддържам тези килограми ,но да стегна бързо тялото си.
Вчера ( 5.02) хапнах следното :
закуска (11.00)- кафе, портокал
обяд (13.00) - парче пилешко и 1 домат
следобед (17.00)- 2 ябълки
вечеря (18.00) - домати със сирене
20.00 - 1 портокал и 2 ябълки
спорт - 30 минути тичане, 60 коремни преси, 20 минути таебо
Днес ( 6. 02)
закуска (12.00) - 3в1
обяд (13.30) - 2 пилешки бутчета и 1 домат
следобед (17.00) - мляко с мед и 2 портокала
вечеря (18.00) - домат със сирене, яйца, кашкавал... след това се поулях :( Около 8 курабийки, 3 бонбона ,1 суха паста и малко сушени сливи.. :((
Спорт : нямах много енергия днес и общо взето деня ми премина в пълно бездействие....
Темата беше редактирана от Teodora Dimitrova на 06.02.13 22:03.
06.02.13
22:06
От къде да имаш енергия, като вчера и днес храната ти е малко и за първокласник?
Имаш ли намерение да оправиш храната или да не се напъваме?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.02.13 22:07.
06.02.13
22:11
Естествено ,че бих я оправила :)) Бих се радвала на всякакви съвети от по-опитните :))
06.02.13
22:19
Насочващ въпрос - според теб защо си залитнала към курабийки, бонбони и сухи пасти днес? :)
06.02.13
22:29
Няма спор - малко храна през деня.. Студентка съм и нямам време да си готвя и ям колкото да не е без нищо.. и резултата е слабо, отпуснато тяло без енергия..страхотна комбинация.. Но ще променя този “режим” :)
ако мразиш зали,купи си дъмбели,лостове,пудовки за у вас..без силови тренировки няма как да стане...другия вариант е кросфит:)
от това,което си написала,съдя,че храненето е плачевно...това наистина е много малко храна..Прочети за РБД за поддържане на тегло,ще ти хареса и почвай яко клекове и тяга за краката и дупето :)
06.02.13
23:15
Ако не си плачевна, допускам, че и само тренировки със собствено тегло ще ти свършат работа + оправяне на храненето. Мазнините от корема се свалят главно от добрата диета, съчетана с физическа активност.
Храни се нормално,засищащо. Можеш да редуцираш въглехидратите, да наблегнеш на зеленчуците и белтъчините - яйца,месо,извара и др.; Щом не ти е по сърце фитнеса прави упражнения вкъщи - има много клипчета в Интернет - както отделни упражнения, така и цели програми. Давам примери: Insanity, Jillian Michaels, Fitness Bledner, Румяна Илиева (fitnessinstruktor), blogilates (Cassie е много сладка!) . . . Имаш богат избор.
07.02.13
03:54
Мерсиии много за съветите ..Също получих доста лични съобщения с примерни лесни рецепти и от утре започвам “захранването си” ! И разбира се моя “импровизиран” спорт ..Дано да не е много студено, че стадиона ме зове за тичане :)))
Освен стадиона,стълбището е добър вариант.Не зависиш от времето.АКо живееш в блок или ако има наблизо такъв,изкачване тип бягане през 1 стъпало с нормално слизане по всяко стъпало правят чудеса и за стягане,и за намаляване на подкожни мазнини,естествено съчетани с правилно хранене.
Студът не пречи на бягането, само мозъкът пречи. След като тялото се загрее, ти иде да останеш по тениска. Така че всякакви оправдания “студено е” (освен ако не е -20 и по-студено), вали (ще изсъхнеш, а дрехите така или иначе се перат след изпотяване, какво толкова), духа (това е просто въздух, който се движи) са сам ооправдания...
07.02.13
10:13
Ами аз си броя калориите, които ям :) така се стягам е и на фитнес ходя също :)
08.02.13
19:35
8.02
Сутрин - кафе + айрян без сол
Обяд- купа леща
Следобед - 2 купички картофена супа ; ябълка
Вечеря - печено свинско с 2 моркова
Отдавна не бях яла толкова много.. ;д Последните два дена добре се представям ;д
Към 21.00 ще отида да потичам малко, стълби, упражнения и малко таебо.. Имам доста енергия, надявам се и вечерята да ми се слегне, че май ми дойде в повечко..
09.02.13
19:15
Ох, много изнервящ и бавно минаващ ден беше...Чак се радвам, че приключи ;д
Не ми се ядеше, особенно в първата част на деня ..
Сутрин - кафе
Обяд - кисело мляко с 2 мандарини
Следобед - 3 варени яйца,сирене, моркови, лютеница ; 1 ябълка
Вечеря - пилешко бутче с 2 моркова ; ябълка
Като ми се поолегне вечерята ( след горе долу 2 часа ) ще потичам малко (изненадващо топло е ;д), малко упражнения.
Днес установих ,че малко съм взела да постягам дупето !! ;д Имам известен напредък, макар,че през деня нямам кой знае какво движение ... :)))
09.02.13
22:36
Браво за напредъка.
Ако видиш дневника ми, няма да имаш точно мен за авторитет, че да те уча на хранене, но... мисля, че няма да е зле да добавиш малко фибри в менюто си - повече зеленчуци, да ти държи сито : )
10.02.13
15:33
Мерсии :))
Днес наблегнах повече на яйцата, млякото и сиренето и се чувствам доста добре ! :) От утре включвам и фибри
Мнението беше редактирано от Teodora Dimitrova на 10.02.13 16:54.
11.02.13
18:49
11.02
Закуска - 3 супени лъжици овесени ядки с вода; кафе ( 10.00)
Обяд - 3 варени яйца и сирене (13.30)
Следобед - 2 препечени филийки ( 15.30)
Вечеря - пилешко бутче и салатка от печени чушлета ; 4 ябълки ( яде ми се сладко ;д) (18.00)
Времето беше чудесно, като цяло доста движение през деня, тичане на стадиона. Купих си и въже за скачане, което ще пробвам към 21.00 часа и ще потичкам още малко ... Тичането е най-доброто средство за разтоварване ! :))
Утре започвам да правя и повечко упражнения за корем, че нещо го пренебрегвам.. Някой може ли да ми даде предложения за стягане на корема ? :))
Мнението беше редактирано от Teodora Dimitrova на 11.02.13 18:52.