11.09.05
00:13
За част от хората тук отново наближава учебната година и идва проблема с храната. В моето училище поне не се предлага кой знае каква храна, май само сандвичи. Убедих се, че носенето да храна от вкъщи не е най-добрия вариянт. Та тази година вместо да ям по два сандвича на обяд с незнайно съдържание, по-добре да ям само един и да си допълвам с хранителни добавки. Засега мисля да взема аминокиселини на Юнивърсал. Дали само аминокиселините ще са достатъчно или и други неща трябва да купя за да заместя яденето?
11.09.05
00:39
По-добре протеинче или гейнерче зависи ...a ако комбинираш с аминки напрао идеално.
Абе ти хубаво си пий добавки, ама яденето според мене не трябва да изостава. Незнам дали един сандвич ще ти стигне. Аз ако ям малко през деня после немам никва сила независимо от гейнера и креатина. Яш яко вкъщи, па на даскало карай на сандвичи, така правя и аз.
11.09.05
08:19
Просто на даскало си носи и храна . Добавките не могат да заменят 2-3 хранения . В началото ми беше малко странно ,че нося храна в училище , но после всички свикнаха да ям във всяко междучасие :) Само внимавай да не ти изядат храната ! :D
11.09.05
08:26
да бе, и аз сега се замислям за тоя проблем :roll: , знаете ли вместо гадната мазна баница как ми се яде примерно едно пиле с ориз... :wink:
11.09.05
08:46
Не трябва да ви бърка!Вярно,че другите гледат малко изумено ама какво от това...хапваш си и това е!По-дорбе да си се нахраня като хората от колкото да ям сандвичи или банички.. :D
Аз специално мисля, че казах, че носенето на храна не е вариант, защото миналата година се опитах, ама не става. Време нямам кога да го приготвям, а пък съм и един мързел... Та всеки ден по два сандвича хапвах за обяд, но сега като се замисля един сандвич + 60 г. гейнър ще ми свършат по-добра работа според мен. Вие какво мислите?
[quote author=“no_name”]да бе, и аз сега се замислям за тоя проблем :roll: , знаете ли вместо гадната мазна баница как ми се яде примерно едно пиле с ориз... :wink:
Хмм и аз като теб за това се замислям от бая време насам идва смотаното даскало пък там имаш избор само на баничка и хамбургери и принцеси !
Че сега ще си правя и програма за маса и нещата стават още по сложни повече хапване да се чуди човек кава да я върши кат е на тва даскало(е разбирасе ще я постна сда се обасъди да ме посъветвате къде съм сгрешил и други работи щото сам малко трудно ще си я изготвя правилно) !
Та аз се чудех дали да си зема тия закуски на Нестле Фитнес(бързо се приготвят) какво мислите според мен донякаде това решава проблема набързо си правиш една сутрин и я хапваш после на даскало само един сандвиш или една пинцеса ! Но според вас закуската става ли ето ви линк да я видите http://signal-2.com/nestle/10/10.html какво мислите има ли някоя от тия сичките дето да струва и ако да кажете спроед вас коя е наи подходяща ?
за това че не можем да ядем пиле с ориз в училище е ясно :oops: ама пък и не ми се плюскат мазни банички и за това ще го карам на някакви сандвичи и ще ям яко в нас.по въпроса за носене на протеини на даскало съм малко песимист.остави подигравките ами ще трябва да обяснявам че тва не е стероид и т.н.
11.09.05
17:17
[quote author=“ridddick”]за това че не можем да ядем пиле с ориз в училище е ясно :oops: ама пък и не ми се плюскат мазни банички и за това ще го карам на някакви сандвичи и ще ям яко в нас.по въпроса за носене на протеини на даскало съм малко песимист.остави подигравките ами ще трябва да обяснявам че тва не е стероид и т.н.
Ти ще кажеш ,че не може :)
spookyy, като си мързел и не искаш да се занимаваш изобщо не се занимавай със спорта ! Хем искате всичките да сте големи и да “сваляте ” момичетата , хем да ходите на по 2-3 тренировки в седмицата и стига толкова ..
11.09.05
17:23
[quote author=“ShitHappen”][quote author=“ridddick”]за това че не можем да ядем пиле с ориз в училище е ясно :oops: ама пък и не ми се плюскат мазни банички и за това ще го карам на някакви сандвичи и ще ям яко в нас.по въпроса за носене на протеини на даскало съм малко песимист.остави подигравките ами ще трябва да обяснявам че тва не е стероид и т.н.
spookyy, като си мързел и не искаш да се занимаваш изобщо не се занимавай със спорта ! Хем искате всичките да сте големи и да “сваляте ” момичетата , хем да ходите на по 2-3 тренировки в седмицата и стига толкова ..
ми и с 3 тренировки можеш да станеш голям да не мислиш, че като висиш 2 часа 5 пъти седмично ще растеш повече!
[quote author=“ShitHappen”][quote author=“ridddick”]за това че не можем да ядем пиле с ориз в училище е ясно :oops: ама пък и не ми се плюскат мазни банички и за това ще го карам на някакви сандвичи и ще ям яко в нас.по въпроса за носене на протеини на даскало съм малко песимист.остави подигравките ами ще трябва да обяснявам че тва не е стероид и т.н.
Айде поредният заяждащ се... Въобще знаеш ли колко тренирам и какви са ми целите, или просто, че нямаш друга работа да се заядеш. Да, мързи ме да готвя! Не, не ме мързи да тренирам и не ходя по два пъти на седмица, за да ме харесат момичетата! Ако нямаш какво да кажеш смислено, не виждам смисъл да се заядеш.
[quote author=“spookyy”][quote author=“ShitHappen”][quote author=“ridddick”]за това че не можем да ядем пиле с ориз в училище е ясно :oops: ама пък и не ми се плюскат мазни банички и за това ще го карам на някакви сандвичи и ще ям яко в нас.по въпроса за носене на протеини на даскало съм малко песимист.остави подигравките ами ще трябва да обяснявам че тва не е стероид и т.н.
Айде поредният заяждащ се... Въобще знаеш ли колко тренирам и какви са ми целите, или просто, че нямаш друга работа да се заядеш. Да, мързи ме да готвя! Не, не ме мързи да тренирам и не ходя по два пъти на седмица, за да ме харесат момичетата! Ако нямаш какво да кажеш смислено, не виждам смисъл да се заядеш.
ми може ама аз лично нещо не съм много навит и за тва ще ям здраво в нас и на училище ще измислям нещо :) какво се заяждате?всеки тренира за нещо:аз например тренирам първо за себе си и тялото си а после чак идват момичетата ама и те са сериозен стимул:wink:
12.09.05
08:35
CHEERIOS
кръгчета от пълнозърнести овесени ядки с мед и бадеми, обогатени с витамини и желязо
това ми харесва доста ще го видя в билата колко пари е и ако е добро ще си взема.Примерно 100-120 грама сутрин с кисело мляко не е зле :)
С един от моя клас сме решили да правим така в голямото междучасие отиваме до една закусвалня която е близко до училище и си взимаме по 2пилешки пържоли +500грама ориз =3лв. и ядем през междучасията и преди тренировка която е точно след училище :)
според мен това е перфектен вариант
12.09.05
08:45
[quote author=“Sourcemag”]
С един от моя клас сме решили да правим така в голямото междучасие отиваме до една закусвалня която е близко до училище и си взимаме по 2пилешки пържоли +500грама ориз =3лв. и ядем през междучасията и преди тренировка която е точно след училище :)
а така , така се прави , аз си купувах навремето от един магазин до училище кисели млека и банани, даже си носих ориз, картофи и яйца.
по-здрави
12.09.05
09:16
ами ние миналата година ядяхме кисели млека чистачката направо ревеше че на всякъде има кофички от мляко :) но тази година прогресът ще е на по високо ниво и затова се ориентираме към пържолите и ориза :)
[quote author=“Kang”][quote author=“no_name”]да бе, и аз сега се замислям за тоя проблем :roll: , знаете ли вместо гадната мазна баница как ми се яде примерно едно пиле с ориз... :wink:
Хмм и аз като теб за това се замислям от бая време насам идва смотаното даскало пък там имаш избор само на баничка и хамбургери и принцеси !
Че сега ще си правя и програма за маса и нещата стават още по сложни повече хапване да се чуди човек кава да я върши кат е на тва даскало(е разбирасе ще я постна сда се обасъди да ме посъветвате къде съм сгрешил и други работи щото сам малко трудно ще си я изготвя правилно) !
Та аз се чудех дали да си зема тия закуски на Нестле Фитнес(бързо се приготвят) какво мислите според мен донякаде това решава проблема набързо си правиш една сутрин и я хапваш после на даскало само един сандвиш или една пинцеса ! Но според вас закуската става ли ето ви линк да я видите http://signal-2.com/nestle/10/10.html какво мислите има ли някоя от тия сичките дето да струва и ако да кажете спроед вас коя е наи подходяща ?
Хора ще ми кажете според вас тия закуски струват ли или да се насочвам на другате !
12.09.05
10:02
ами вземи си и пробвай виж им стойностите и ако те удовлетворяват си взимай
12.09.05
11:02
За съжаление спазването на диета и режим в много случаи е определящо за разликата между посредствения и добрия бодибилдър.
Все пак училището е 6 часа горе-долу. Значи ти трябва едно основно и едно междинно хранене - междинното може да е едно кисело мляко с една ябълка, а основното купа с ориз или голям сандвич, които е най-добре да си правиш сам. Протеиновия шейк не е заместител на храна. Има такива продукти - meal replacements, но са твърде скъпи.
Ония продукти на Нестле са хубави за едно ядене-примерно с кисело мляко.
[quote author=“Sourcemag”]CHEERIOS
кръгчета от пълнозърнести овесени ядки с мед и бадеми, обогатени с витамини и желязо
това ми харесва доста ще го видя в билата колко пари е и ако е добро ще си взема.Примерно 100-120 грама сутрин с кисело мляко не е зле :)
късметлии сте :evil: ако до нашето даскало имаше такава закусвалня....щях да се скъсам да ям.но това са само мечти за жалост :cry: и май ще го карам на някакви закуски с повече месо и кисело мляко и банани.май че няма друг начин поне при мен
[quote author=“Raistlin”]За съжаление спазването на диета и режим в много случаи е определящо за разликата между посредствения и добрия бодибилдър.
Все пак училището е 6 часа горе-долу. Значи ти трябва едно основно и едно междинно хранене - междинното може да е едно кисело мляко с една ябълка, а основното купа с ориз или голям сандвич, които е най-добре да си правиш сам. Протеиновия шейк не е заместител на храна. Има такива продукти - meal replacements, но са твърде скъпи.
А гейнъра не става ли? Каква ще е разликата в съдържанието между 70-80 г. гейнър и един голям сандвич?
Какво се оплаквате с тия 5 - 6 часа училище? Това е лесно, имате междучасия всеки час, може и от часове да бягате ;) :). И не е като да сте извън цивилизацията, сигурен съм, че навсякъде има заведения и магазини, от където може да се купува качествена храна.
Аз примерно излизам в 8 и се прибирам след 19 часа всеки ден. И засега карам без добавки.
Като бях ученик и студент след това, да намирам време и начин да ям никога не ми е било проблем. Проблем бяха парите за храна и добавки съответно, и по - точно липсата на такива ;) Затова и нямах голям прогрес тогава.
Буркан с протеинов шейк може да ви набави необходимите белтъчини и да замести едно ядене, ако толкова нямате време и възможност да ядете нещо друго. То тази добавки затова се правят, да ни улеснят когато нямаме възможност за нормално ядене.
Ако е само за 5 - 6 часа, яжте преди училище, по средата на часовете изпивате един шейк с нещо друго към него (каквото може да си купите) и след училище пак ядете. Да се носи протеинов шейк е по - удобно, отколкото твърда храна.
[quote author=“Sourcemag”]и гейнар става но нищо не може да замени пилешката пържола и ориза :) може да си купувате от магазините има едни пил. пържоли 250 грама около 2лв. и да си ги ядете на училище скъпичко е но е доста по качествено от сандвича :wink:
Хич не е скъпо, един нормален сандвич е 1.50 лв. а няма нищо съществено в него.
12.09.05
11:46
и гейнар става но нищо не може да замени пилешката пържола и ориза :) може да си купувате от магазините има едни пил. пържоли 250 грама около 2лв. и да си ги ядете на училище скъпичко е но е доста по качествено от сандвича :wink:
При мен проблема е, че училището ми се намира общо взето в полетата между Младост 4 и Околовръстното и освен в столовата, няма откъде наблизо да се снабдя с храна през междучасието. Затова обмислям гейнъри и аминокиселини.
12.09.05
13:28
можеш да си пазариш от някой нон стоп преди даскало
:)
12.09.05
14:01
spookyy, не че не става, ама в такъв случай ще трябва да наваксаш с истинска храна през останалата част от деня. Важно е да има баланс в диетата, иначе всички щяхме да дъним само бисквити и гейнъри.
По-евтините гейнъри са си обезмаслено сухо мляко със някакви прости въглехидрати. Стават за междинни хранения, ама организма си иска комплексни въглехидрати и белтъчини. Каквото и да е на прах не пълни стомаха.
Има много варианти за бързо хапване - варени яйца и салата от моркови, печено или варено месо с един домат, един варен картоф със сирене...Не е толкоз сложно.
[quote author=“Raistlin”]
Значи стават за закуска ами аз предпочитам да си ги направя в прясно тва проблем ли е :?: Но мисля че доста от въглехидратите им захариди абе ще си купя една кутия пък ако не ми хареса както каза Соурсемаг ще се насоча на някаде другаде :roll: ! Все пак изках да чуя вашите мнения като цяло за тия закуски затова ви питах пък и тва е някво решение закуската сутринта и после един сандвич пък после ще се наваксва с другите храни ! Но нз мисля че има и по добри закуски ще си помисля !
12.09.05
17:40
сутрин е по добре кисело да пиеш защото прясното забавя усвояването на веществата ,то е добро за преди лягане :wink:
Трябва да си дивак!Ас тая година ще си ходя с кутиите с пилешко,яица и там маниите на даскало.Само дето ще ме гледат като обак камак...но поне след 1 година ще си проличи за какво сам го правил това и ще почне да ми завиждат имам чувството.Ама е малку гадничко щото в моито даскало 95%та са момичета ама бал сам му мамата...няма да си хващам прителка от даскало я :lol:
12.09.05
22:35
кое е твоито даскало да се преместя ? :D таман ще хапваме заедно :)
я кажи кое е това даскало?че то 95% си е доста сериозна цифра която ме впечатлява 8) а аз май ша си нося протеина в едно шише(проблем ли е ако си разбивам протеина в нас и стои към 3 часа разтворен че да го пия голямото междучасие :?: ) и ще си хапвам нещо друго:най-вероятно сандвич.В тоя ред на мисли смятам че млечно-яйчния протеин е най-удачния избор или греша?нека да кажат по-големите от мен
Аз не съм по голям от теб но от едно мнение на модетаторите забравих кои точно беше го казал ! Че протеина като е разтворен и се вкисва бързо пък камоли да седи 3часа по добре си го зимаи в някво шишенце от хапчнеца протеина и си го сипваи в шишето с мялко или квот там ... и го разбиии така няма да имаш проблем според менн(аз мисля че можеж и в вас да си го пиеш млечно яичния прот. ве тои е по бавен все пак) !
13.09.05
08:45
може и така пиеш си млечно-яйчен протеин след като закусиш вкъщи преди да тръгнеш за даскало и така ще има какво да усвоява организмът ти до края ,което не означава че не трябва да ядеш през голямото мождучасие :)
Sourcemag,ridddick незнам дали сте от Бургас...Но все пак Димчо Дебелянов е даскалото има и още 1 Прескавски...там обаче са хубави мардичките...пак в нащо са като някои... :cry:
13.09.05
12:41
аз съм от стара загора и в нащо даскало ги зимат 50/50 всеки клас е 26 човека 13момчета и 13 момичета 8)
13.09.05
12:58
Kang, яж ги както искаш бе пич. Докато си под 25 метаболизма е бърз и няма проблеми с повечето въглегхидрати. Повечето от тези храни са си на практика гейнъри с преобладаващ % въглехидрати спрямо белтъчини, така че не са подходящи при програми за изчистване, но мисля че това няма да ти е проблем :wink:
13.09.05
13:00
[quote author=“Raistlin”]Kang, яж ги както искаш бе пич. Докато си под 25 метаболизма е бърз и няма проблеми с повечето въглегхидрати. :wink:
абе не е само до години да ти кажа...
13.09.05
13:13
повече е до организма ако си слаб няма какво да се притесняваш от въглехидратите но ако имаш склонност към пълнеене по добре ги ограничавай
[quote author=“Sourcemag”]повече е до организма ако си слаб няма какво да се притесняваш от въглехидратите но ако имаш склонност към пълнеене по добре ги ограничавай
Хмм слаб съм даже мършав след едно убииствено НВД за да се помача да си сваля малкото коремче :( е свалил съм малко но съм доста омършавял де ! 185см висок 53-54кг. тежа след около 2 месеца ставам на 16год. !
Но сега се старая да кача маса колкото се може повече че както се досещатате съм доста мършав с доста поднорменно тегло но си имам малко коремче :( :( :( и сега искам да качвам МАСА !
Някой не се ли замисля, че хигиената в училищата е пълна мизерия и спокойно може да пипнете някой хепатит? Или си носите и сапунче?
Аз лично хапвам нещо от типа банан, но често пропускам обеда. Кофти тръпка е тва даскало, не само разваля режима на храненен, а и на тренировки :roll:
13.09.05
17:17
[quote author=“AcTivE”]Някой не се ли замисля, че хигиената в училищата е пълна мизерия и спокойно може да пипнете някой хепатит? Или си носите и сапунче?
Аз лично хапвам нещо от типа банан, но често пропускам обеда. Кофти тръпка е тва даскало, не само разваля режима на храненен, а и на тренировки :roll:
Щом си толкова педантичен купи си антибактериални кърпички и няма проблем.