07.02.13
17:56
Здравейте!
Искам да си направя тренировка.Тренирам от 2 години и познавам повечето упражнения.Искам да знам как е най-добре да са подредени мускулните групи.Сега тренирам гърди-гръб-ръце-крака-рамо.По колко упражнения и серии трябва да правя на тренировка.В момента са по 5-7 упражнения по 8-10 серии.Колко време трябва да тренирам на ден ? И постигат ли се същите резултати с по компактна тренировка за по-малко време.Тоест говорим за 4-5 упражнения по 8-10 серии,около 40 мин тренировка с средни килограми, отколкото 6-7 упражнения по 10 серии , около час- час и половина с тежки килограми ?
Благодаря !
07.02.13
19:08
За 2 години тренировки нищо ли не разбра ?
Еми аз за мускулните групи като- гръб, гърди и крака правя по 4 различни упражнения.
А за другите по 3 вида упражнения.
Всяко от упражненията си е по 4 серии по 8- 10 повторения (някой път и 6 повторения, зависи)
Една средно обикновенна тренировка (ако изключим кардиото) трябва да си е около 40- 60 мин. даже някой път и по кратка.
Но всичко си е строго индивидуално. Познавам хора които си тренират и по 2 часа.
Лично за мен тренировка с тежести от порядъка на 40- 50 мин. си е добре, след това си правя 20- 25 мин. кардио. Стоя ли повече в залата ще се претренирам, което няма да е хубаво и тн.
И наистина ако тренираш от две години, тея работи би трябвало да са ти ясни...
Мнението беше редактирано от avitohol на 07.02.13 20:37.
07.02.13
21:34
Има много различни програми и упражнения, едни от тях слагат антагонисти мускули в един ден, други в два отделни дни. Трети слагат синергисти в една и съща тренировка, всичко е индивидуално, хора могат с 2 упражнения да получат по-добър ефект от такива които правят по 4 за даден мускул. Всичко е доста индивидуално, трябва също така да се съобразиш със стажът си в залата, начинаещи могат да претренират с половината от тренировката на по-напредналите спортисти.
Мисля, че трябва да прочетеш повечко из форума.
Поздрави! :)
08.02.13
00:21
казано от Galin Galinov на 07.02.13, 17:56:
Искам да знам как е най-добре да са подредени мускулните групи.
Подредбата бива. С един ден почивка след ръцете ще е по-добре. В твоя случай обаче това ти е най-малкия проблем.
В момента са по 5-7 упражнения по 8-10 серии.
Излишно и ужасно много. Колко време продължава една тренировка??? 70 серии на тренировка??? WTF???
Колко време трябва да тренирам на ден ?
Около един час.
И постигат ли се същите резултати с по компактна тренировка за по-малко време.
Не, постигат се по-добри резултати.