07.02.13
20:46
Здравейте! От скоро се присъединих тук, макар че ви чета от доста време. Много сте готини, изключително надъхващи, просто трябва да има повече такива хора! Години наред спазвах зверски диети,чийто резултат не беше нищо повече от йо - йо, а когато отслабнех колкото исках имах нездрав вид, пожълтяла кожа и сенки под очите и в крайна сметка си докарах хроничен гастрит .Отне ми доста време да осъзная, че не искам да изглеждам като анорексичните момичета от списанията, а искам стегнато, добре сложено и хармонично тяло, здрав организъм и свеж вид. Аз съм на 23 години, 173см., 69кг. Искам да махна мазнините и да оформя тялото си(особено краката).Не спазвам определен хранителен режим, ограничавам сладките неща до минимум, не ям тестени изделия и не пия газирани и подсладени напитки.Нямам възможност да посещавам зала, но от един месец тренирам вкъщи - разполагам с 2 дъмбела, лост и тежести около 20кг. От това, което изчетох си съставих програмка, но въобще не съм сигурна дали правя нещата правилно. По този начин за месец свалих 2кг и забелязах че корема ми започна да се прибира(малко),но все пак е нещо. Тренирам три пъти в седмицата - понеделник сряда и петък, в неделя си правя малко кардио. Ето и програмката, надявам се да ми кажете ако греша някъде.
Загрявка - 10 - 15мин.
коремни преси - 3 по 15
лицеви опори - 2 по 5(само толкова мога)
глутеус мост - 3 по 20
вдигане на краката от лег - 3 по 10
бицепсово сгъване с дъмбел - 3 по 10 с тежест 5кг
Унилатерално придърпване на дъмбел - 3 по 10 с тежест 5 кг
Избутване на щанга зад врата от от седеж - 2 по 10 с тежест 7кг
кофички на стол - 2 по 5 (това ми е максимума)
ренегатско гребене - 2 по 10
напади - 3 по 10
плие - 3 по 10 с 5кг
Български клек - 3 по 10
клякане с щанга - 3 по 10 с тежест 7кг
добро утро - 3 по 10 с тежест 7кг
Мисля, че така се казват упражненията, дано да не бъркам. По препоръки веднага след тренировка пия протеин,а половин час след това Lglutamine и Larginine, също така и Б комплекс с някое от храненията. Надявам се да ми дадете съвет, правя ли нещата правилно или не. Благодаря ви предварително!:)
08.02.13
17:54
Модерация: Мнение без връзка с темата!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.02.13 22:56.