Тренировка - ПРАСЕЦ

Темата е заключена.

12.06.04
18:32

Това ще е тема, която мисля ще улесни много от хората, които посещават форума. Кажете всичките си серии, повторения и упражнения!

1) За маса :
2) Оформяща (ако имате такава):
3) За релеф:

ПП - моля не ми се сърдете че я пускам но така мисля че ще улесним както себе си, така и други хора. За мен е много важна, т.к. ми се ще да видя дали не греша някаде, а също и всеки нов регистрирал се няма да пуска теми, които вече сме обсъждали. Няма да се сърдя, ако решат модераторите да я трият! 8)

Моята е следната, тя е само за маса:

- повдигане на пръсти 4х20

16.06.04
21:02

ЗА маса в прасеца правя :

повдигане на пръсти от седеж
———-//————— на хакен-смит машина
———-//————— на лег преса

Правя по 6-7 серии за прасеца, като си избирам 1 или две упражнения от написаните по-горе. Имам много висок прасец (т.е. много малък). Открих наскоро че екстремно големи (за мен) тежести и малко повторения работят най-добре за мен (6-8 повторения)

16.06.04
21:41

Аз прасеца специално  не  го тренирам ,понеже тичам по 10-12 км-тра на ден и е чудесен -огромен и отцепен :)Е,понякога за кеф си понапомпвам някоя серийка ,но всичко съм си направила от тичането ,за мен това е начина да имаш красиви мускули по краката :)

16.06.04
21:48

Za masa pravia 4 serii po 20 povdigane na prusti i zadurjam po 3-4 sekundi v stegnato polojenie. Ima napreduk. Vse pak spored men praseca e takava muskulna grupa, koiato i malko da go trenira6 kato ka4i6 masa dosta porastva. Taka e pri men pone, na niakoi hora im triabvat seriozni natovarvania za dobur prasec. :)

16.06.04
21:58

Охх,чакай,че се сетих още нещо !Когато се прави прасец е много важно подметките на обувките да са тънки и равни ,иначе се губи поне половината от натоварването -опитайте и ще разберете за какво говоря.Това го знам от треньора си ,понеже аз преди това си ходех с нормални маратонки в залата ,които по-скоро са подходящи за тичане ...Та имайте го в придвид :)

17.06.04
10:24

Аз лично не правя прасец защото ми е много голям десен-49 см,а левия 48см.Просто имам навика порождение да си ходя на прьсти и може би за това са ми така развити.Доколкото знам тази упорита група трябва да се тренира с големи тежести и повечко повторения за да се провокира растеж,тьй като те са свикнали на големи натоварвания от весекидневното ходене

17.06.04
10:58

Правя по 3-4 серии 20тина повторения повдигане на пръсти от стоеж и седеж. Пробвал сам и с много тежко с по 10 повторения и с по 30-40 повторения... Пробвал сам дроп серии, супер серии, гигантски серии с по още 1-2 упражнания. Нема батка :)
Като ми стане прасеца колкото ръката ще си отдъхна...

17.06.04
11:03

Gotcha,:)))))))
Я започни да ходиш на високи токчета по 10-на часа на ден ,да те видя как няма да одървиш  яко прасеца :))))
Виж,аз наистина не го тренирам,но зная,че трябва да се тренира тежко,почти до отказ във всяка серия.От стоеж например,като се повдигнеш на пръсти,задържаш няколко секунди,да запари прасеца и помпаш докато можеш.Трябва да го стресираш,щом не дърпа никак:)

17.06.04
11:09

Бейби  :lol:  Стресирам го на всяка тренировка за прасец, после немога да си карам колата защото ми треперат краката по педалите :(
Ще зема  даже да направя някое ПТП :)
За токчетата заеби, ще се претрепам като куче.
Само не ми казвай да тичам МРАЗЯ ДА ТИЧАМ!!! :)

П.С. Тренирам го 2 пъти седмично даже се чудя дали да почна и 3. И на всяка серия пари :) И всеки път си сменям реда на упражненията и още нещо  :wink:

17.06.04
11:14

Добре де,може да го претренираш тогава ?!Краката ти вървят ли като цяло ?Подскажи ми,ако аз немога да ти помогна,ще попитам треньора си.Ужасно харесвам големи,отцепени прасци и няма да те оставя,докато не ги направиш:)

17.06.04
11:28

Крака тренирам сериозно от скоро :) ГОЛЯМА ГРЕШКА знам
Ма затова са си сърбам попарата. Прасеца мие ‘отцепен’ както казваш ти екстра си е само на размер не ме радва :(
Трудно ще го претренирам поне така си мисля, абе се опрая споко. Не се стягай ;)

17.06.04
11:59

gotha,наистина прасеца е доста трудна група ,ама пеи мене си е генетика.Освентова от как сьм се родил си бича на прьсти ,такава ми е походката.Ти искаш прасеца да се изтавни с рьцете ти а аз обратното рьката да ми стане колко парасеца. :cry:

17.06.04
14:38

az po prinzip si imam mnogo dobri praszi, kum 47-48cm. i ne gi treniram otdelno, obache sum zabelqzal che kato pravq tejki klekove i porastvat oshte poveche! Dano da sum pomognal na nqkoi :?

17.06.04
18:08

Gotcha, croc, golem oFtopic napraihte. Tuka vse pak se postvat programi, a ne se obsujda na koi kolko mu e praseca. Zatova sa ЛС. Ima si i otdelni temi za razmeri… Moderatorite samo znaiat da iztrivat temi, koito ne traibva, a kato potriabvat nikvi gi niama!

17.06.04
21:04

Е аепа да не пишеме
Мене си ми е проблем прасеца, що да не го споделя?
Да не би случайно да прелее форума :)

17.06.04
21:29

E hubavo de, ama moje6 da si napravi6 otdelna tema, naprimer kak da uveli4a praseca ili o6te sm na preseca :wink:  ili ne6to dr. Tuka u6 be6e samo za programi… :)
Ina4e 6tom praseca ti triabva da nastiga rukata si kusmetlia.  :P

17.06.04
21:36

Офтопик
Mr. Muskul виждаш ли защо гледам да не трия много мнения защото после ме обливат с ЛС защо съм им бил изтрил мнението нямало “да прелее форума”, затова проявявай малко търпение и не ни нападай така.
Човека е решил че тук трябва да си сподели проблемите и тук си ги споделя (защо да си прави труда да направи нова тема) и като му изтриеш мнението ако те види сигурно ще те обезглави.
gotcha нищо лично просто ти давам пример защо ти трия мненията, защото другите са недоволни.

Аз пък не тренирам прасец, даже и крака не тренирам, но като почна сериозно от есента може би ще ги тренирам. Защо не съм тренирал до сега ли? Ами много просто - краката ми са големи като цяло за размерите на цялото ми тяло. Например ръката ми е не повече от 35-6, а прасеца е към 39-40. Освен това са добре оформени краката и не ми се иска да стават по-големи за сега (поне докато не порастна и в горната част :roll: ). Но реших да почна да ги тренирам главно, защото всички ми казват, че като тренирам краката ще дръпна и горе.

18.06.04
00:33

Мен доса никой не ми е трил мнение
поне не сам забелязал а и нямам нищо против нали това ви е работата да чистите отпадъка :)
Аз да си излея мъката за прасето само  :lol:

ME

10.07.04
11:54

Za relef:
1.Razgavane na prasti na leg presa - 1x12-12-10-10
2.Povdigane na prasti s dambel ot stoej kato krakata sa v usporedno polojenie - 1x12-10-10-10
3.Povdigane na prasti s dambel ot stoej s leko raztvoreni kraka - 2x10
4.Povdigane na prasti s dambel ot stoej s leko pribrani kraka - 2x10
Dnite koito ne treniram kraka pravq kardio deinost po 30-40min bqgane rano sutrinta, a trenirovkata e 11-12 4asa

10.07.04
12:19

Metallic, само да ти изясна въпроса с краката, има значение положението на стъпалата (пръстите) на къде сочат, краката нямат такова значение. Когато пръстите ти сочат навътре /  ето така :)
се натоварва повече външната част на прасеца когато сочат навън се натоварва повече вътрешната част.
Хубаво е да включиш упражнения и от седеж, те натоварват още 1 мускул, който спомага за разширяването на прасеца. Всичките варианти от стоеж (лег преса, с дъмбел, с щанга) практически натоварват по един начин прасеца.
Предлагам ти да видиш коя част (дясна, лява) на прасеца ти е зле и с посока на пръстите да гледаш да я натоварваш нея до развитие на добра пропорция. После си праскаш с пръсти напред.
Усмелявам се да ти ги казвам тези неща, защото прасеца ми е проблемна зона и наистина сам се заинтересувал доста от неговото развитие :)

ME

10.07.04
12:36

gotcha mersi mnogo za saveta i informaciqta. Kakvi uprajneniq moga da pravia ot sedej? V tazi fitness zala koqto hodq za kraka ima legekstenziq, legpresa, mashina za bedreni sgavaniq i vazmojnost za izpolzvane na svobodni tejesti… prosto nema golqm izbor :(  :cry: Ako znaete nekvo drugo hubavo uprajneniq za prasec s tezi uredi pishete

10.07.04
12:55

За трениране на пресеца от седеж си има такава машина - калф машина от седеж :)
Проблема е че доста зали я нямат, но с малко комбинативност може да се направи всичко. Ще ти кажа аз какво правя. Сядам на лежанката под пръстите си слагам 2-3 дебели диска и на коленете си толкова и си джиткам :) не е много удобно, но има ефект.

Ами аз до скоро тренирах (за маса) 3х10-12 един път на машината прав  веднъж седмично и 3х10-12 прав и пак толкоз седнал (калф машина ли е, кво е) един пъ седмично. Но натоварването - слабо.
Полседния път обаче пробвах - понамалих тежестите и направих 30 със задържане горе - олеле, как се нацепи и уголеми... После се прибирах на пети. Вече май така ще го тренирам, и на двата уреда. Само с по една серия.

15.07.04
15:57

D3ВЕР,усетил си горе-долу нещата.Прасеца е трудна група именно за това защото е свикнал на натоварване и трудно се постига разтеж.Работата е там че трябват големи тежести и повече повторения.Голямо значение имат и положението на стьпалата ,както беше казал гоча някьде.Можеш да пробваш и на лег-пресата,сьщо е супер,само че на прьсти ,разбира се

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1