12.06.04
18:32
Това ще е тема, която мисля ще улесни много от хората, които посещават форума. Кажете всичките си серии, повторения и упражнения!
1) За маса :
2) Оформяща (ако имате такава):
3) За релеф:
ПП - моля не ми се сърдете че я пускам но така мисля че ще улесним както себе си, така и други хора. За мен е много важна, т.к. ми се ще да видя дали не греша някаде, а също и всеки нов регистрирал се няма да пуска теми, които вече сме обсъждали. Няма да се сърдя, ако решат модераторите да я трият! 8)
Моята е следната, тя е само за маса:
- повдигане на пръсти 4х20
16.06.04
21:02
ЗА маса в прасеца правя :
повдигане на пръсти от седеж
———-//————— на хакен-смит машина
———-//————— на лег преса
Правя по 6-7 серии за прасеца, като си избирам 1 или две упражнения от написаните по-горе. Имам много висок прасец (т.е. много малък). Открих наскоро че екстремно големи (за мен) тежести и малко повторения работят най-добре за мен (6-8 повторения)
Аз прасеца специално не го тренирам ,понеже тичам по 10-12 км-тра на ден и е чудесен -огромен и отцепен :)Е,понякога за кеф си понапомпвам някоя серийка ,но всичко съм си направила от тичането ,за мен това е начина да имаш красиви мускули по краката :)
Za masa pravia 4 serii po 20 povdigane na prusti i zadurjam po 3-4 sekundi v stegnato polojenie. Ima napreduk. Vse pak spored men praseca e takava muskulna grupa, koiato i malko da go trenira6 kato ka4i6 masa dosta porastva. Taka e pri men pone, na niakoi hora im triabvat seriozni natovarvania za dobur prasec. :)
Охх,чакай,че се сетих още нещо !Когато се прави прасец е много важно подметките на обувките да са тънки и равни ,иначе се губи поне половината от натоварването -опитайте и ще разберете за какво говоря.Това го знам от треньора си ,понеже аз преди това си ходех с нормални маратонки в залата ,които по-скоро са подходящи за тичане ...Та имайте го в придвид :)
Аз лично не правя прасец защото ми е много голям десен-49 см,а левия 48см.Просто имам навика порождение да си ходя на прьсти и може би за това са ми така развити.Доколкото знам тази упорита група трябва да се тренира с големи тежести и повечко повторения за да се провокира растеж,тьй като те са свикнали на големи натоварвания от весекидневното ходене
Правя по 3-4 серии 20тина повторения повдигане на пръсти от стоеж и седеж. Пробвал сам и с много тежко с по 10 повторения и с по 30-40 повторения... Пробвал сам дроп серии, супер серии, гигантски серии с по още 1-2 упражнания. Нема батка :)
Като ми стане прасеца колкото ръката ще си отдъхна...
Gotcha,:)))))))
Я започни да ходиш на високи токчета по 10-на часа на ден ,да те видя как няма да одървиш яко прасеца :))))
Виж,аз наистина не го тренирам,но зная,че трябва да се тренира тежко,почти до отказ във всяка серия.От стоеж например,като се повдигнеш на пръсти,задържаш няколко секунди,да запари прасеца и помпаш докато можеш.Трябва да го стресираш,щом не дърпа никак:)
Бейби :lol: Стресирам го на всяка тренировка за прасец, после немога да си карам колата защото ми треперат краката по педалите :(
Ще зема даже да направя някое ПТП :)
За токчетата заеби, ще се претрепам като куче.
Само не ми казвай да тичам МРАЗЯ ДА ТИЧАМ!!! :)
П.С. Тренирам го 2 пъти седмично даже се чудя дали да почна и 3. И на всяка серия пари :) И всеки път си сменям реда на упражненията и още нещо :wink:
Добре де,може да го претренираш тогава ?!Краката ти вървят ли като цяло ?Подскажи ми,ако аз немога да ти помогна,ще попитам треньора си.Ужасно харесвам големи,отцепени прасци и няма да те оставя,докато не ги направиш:)
Крака тренирам сериозно от скоро :) ГОЛЯМА ГРЕШКА знам
Ма затова са си сърбам попарата. Прасеца мие ‘отцепен’ както казваш ти екстра си е само на размер не ме радва :(
Трудно ще го претренирам поне така си мисля, абе се опрая споко. Не се стягай ;)
gotha,наистина прасеца е доста трудна група ,ама пеи мене си е генетика.Освентова от как сьм се родил си бича на прьсти ,такава ми е походката.Ти искаш прасеца да се изтавни с рьцете ти а аз обратното рьката да ми стане колко парасеца. :cry:
az po prinzip si imam mnogo dobri praszi, kum 47-48cm. i ne gi treniram otdelno, obache sum zabelqzal che kato pravq tejki klekove i porastvat oshte poveche! Dano da sum pomognal na nqkoi :?
Gotcha, croc, golem oFtopic napraihte. Tuka vse pak se postvat programi, a ne se obsujda na koi kolko mu e praseca. Zatova sa ЛС. Ima si i otdelni temi za razmeri… Moderatorite samo znaiat da iztrivat temi, koito ne traibva, a kato potriabvat nikvi gi niama!
Е аепа да не пишеме
Мене си ми е проблем прасеца, що да не го споделя?
Да не би случайно да прелее форума :)
E hubavo de, ama moje6 da si napravi6 otdelna tema, naprimer kak da uveli4a praseca ili o6te sm na preseca :wink: ili ne6to dr. Tuka u6 be6e samo za programi… :)
Ina4e 6tom praseca ti triabva da nastiga rukata si kusmetlia. :P
Офтопик
Mr. Muskul виждаш ли защо гледам да не трия много мнения защото после ме обливат с ЛС защо съм им бил изтрил мнението нямало “да прелее форума”, затова проявявай малко търпение и не ни нападай така.
Човека е решил че тук трябва да си сподели проблемите и тук си ги споделя (защо да си прави труда да направи нова тема) и като му изтриеш мнението ако те види сигурно ще те обезглави.
gotcha нищо лично просто ти давам пример защо ти трия мненията, защото другите са недоволни.
17.06.04
23:09
Аз пък не тренирам прасец, даже и крака не тренирам, но като почна сериозно от есента може би ще ги тренирам. Защо не съм тренирал до сега ли? Ами много просто - краката ми са големи като цяло за размерите на цялото ми тяло. Например ръката ми е не повече от 35-6, а прасеца е към 39-40. Освен това са добре оформени краката и не ми се иска да стават по-големи за сега (поне докато не порастна и в горната част :roll: ). Но реших да почна да ги тренирам главно, защото всички ми казват, че като тренирам краката ще дръпна и горе.
Мен доса никой не ми е трил мнение
поне не сам забелязал а и нямам нищо против нали това ви е работата да чистите отпадъка :)
Аз да си излея мъката за прасето само :lol:
10.07.04
11:54
Za relef:
1.Razgavane na prasti na leg presa - 1x12-12-10-10
2.Povdigane na prasti s dambel ot stoej kato krakata sa v usporedno polojenie - 1x12-10-10-10
3.Povdigane na prasti s dambel ot stoej s leko raztvoreni kraka - 2x10
4.Povdigane na prasti s dambel ot stoej s leko pribrani kraka - 2x10
Dnite koito ne treniram kraka pravq kardio deinost po 30-40min bqgane rano sutrinta, a trenirovkata e 11-12 4asa
Metallic, само да ти изясна въпроса с краката, има значение положението на стъпалата (пръстите) на къде сочат, краката нямат такова значение. Когато пръстите ти сочат навътре / ето така :)
се натоварва повече външната част на прасеца когато сочат навън се натоварва повече вътрешната част.
Хубаво е да включиш упражнения и от седеж, те натоварват още 1 мускул, който спомага за разширяването на прасеца. Всичките варианти от стоеж (лег преса, с дъмбел, с щанга) практически натоварват по един начин прасеца.
Предлагам ти да видиш коя част (дясна, лява) на прасеца ти е зле и с посока на пръстите да гледаш да я натоварваш нея до развитие на добра пропорция. После си праскаш с пръсти напред.
Усмелявам се да ти ги казвам тези неща, защото прасеца ми е проблемна зона и наистина сам се заинтересувал доста от неговото развитие :)
10.07.04
12:36
gotcha mersi mnogo za saveta i informaciqta. Kakvi uprajneniq moga da pravia ot sedej? V tazi fitness zala koqto hodq za kraka ima legekstenziq, legpresa, mashina za bedreni sgavaniq i vazmojnost za izpolzvane na svobodni tejesti… prosto nema golqm izbor :( :cry: Ako znaete nekvo drugo hubavo uprajneniq za prasec s tezi uredi pishete
За трениране на пресеца от седеж си има такава машина - калф машина от седеж :)
Проблема е че доста зали я нямат, но с малко комбинативност може да се направи всичко. Ще ти кажа аз какво правя. Сядам на лежанката под пръстите си слагам 2-3 дебели диска и на коленете си толкова и си джиткам :) не е много удобно, но има ефект.
15.07.04
15:45
Ами аз до скоро тренирах (за маса) 3х10-12 един път на машината прав веднъж седмично и 3х10-12 прав и пак толкоз седнал (калф машина ли е, кво е) един пъ седмично. Но натоварването - слабо.
Полседния път обаче пробвах - понамалих тежестите и направих 30 със задържане горе - олеле, как се нацепи и уголеми... После се прибирах на пети. Вече май така ще го тренирам, и на двата уреда. Само с по една серия.
D3ВЕР,усетил си горе-долу нещата.Прасеца е трудна група именно за това защото е свикнал на натоварване и трудно се постига разтеж.Работата е там че трябват големи тежести и повече повторения.Голямо значение имат и положението на стьпалата ,както беше казал гоча някьде.Можеш да пробваш и на лег-пресата,сьщо е супер,само че на прьсти ,разбира се