Проблем с ръцете

Здравейте ! Искам да се допитам до вас за един много наболял проблем с ръцете.Значи тренирам от 1 година и 6-7 месеца , преди 2 месеца и нещо си контузих китките (при бицепсово сгъване с прав лост ), както и да е минаха ми въртя си ги насякъде без никаква болка , но от седмица  две може би усещам някаква като мускулна (или сухожилна) болка и на двете ръце точно преди лакътната става  (най -широката част на предмишницата) .Да отбележа , че не съм тренирал по какъвто и да било начин през възстановителните месеци и затова ме озадачава тази болка, нямам изтръпвания на пръсти и тем подобни.Ако някой има някаква представа или се е сблъсквал с подобен проблем , моля да сподели :)

08.02.13
21:09

Може да е почнало процес на възпаляван на сухожилие или вече си го възпалил, трябва ти почивка. И аз имах същия проблем, също като правих сгъване за бицепс, не прави упражнението поне 2-3 месеца, защото пак ще те заболи. Най-вече трябва почивка сухожилието се възстановят много бавно !

08.02.13
21:12

казано от Мариян Младенов на 08.02.13, 20:59:

преди 2 месеца и нещо си контузих китките (при бицепсово сгъване с прав лост )

Ами щом правиш бицепсовото с прав лост вместо с кривия не се чуди откъде ти е дошло. А скотово правиш ли? Загряващи серии за бицепса с лека тежест правиш ли? И въобще каква ти е програмата за бицепса?

)

Ами щом правиш бицепсовото с прав лост вместо с кривия не се чуди откъде ти е дошло. А скотово правиш ли? Загряващи серии за бицепса с лека тежест правиш ли? И въобще каква ти е програмата за бицепса?

Ами по принцип ги въртя упражненията ,последно беше  прав лост ,скотово и чуково примерно .Загрявам всеки път , но мисълта ми е че тази болка е от скоро ,а последната тренировка беше преди 2 месеца тогава само китките ме боляха.

08.02.13
21:49

Сигурно слагаш и големи тежести. Защото предполагам имаш доста сила,но сухожилията не са свикнали все още на това напрежение. За година и половина фитнес. Смятам си разтеглил сухожилие близо до лактите. Имах същия проблем преди 2 години. По това време на годината беше и мина много трудно и бавно. И аз не усетих кога е станало. Последната тренировка беше преди коледните празници,а усетих болката в лактите едва след 7-10 дни у дома.
Спрях скотовото (правех го с 30-35 кг). За няколко месеца намалих тежестта на сгъването с крив лост. И правех много добро загряване преди да започна. Първо на скрипеца,придърпване с тесен подхват 10х28кг,10х35кг и 10х42 кг,а после 2 леки серии сгъване с крив лост с два диска по 5 кг (общо 18 кг тежест) 2х10 и една серия 10х23 кг. Въпреки,че имах сила за много повече. И така карах по тоя вариант 1-2 месеца и нещата се оправиха.

Хмм ... благодаря за помощта ,точно това се чудех дали да почна да тренирам лекичко или да си почивам още :)

08.02.13
22:10

Ами аз тогава след тази травма спрях тренировките за един месец,но заради много лошото време. Имаше дълбок сняг,поледици и много ниски температури. През това време ми поотмина,но не напълно. Имах леко неприятно усещане чак до лятото и затоплянето на времето когато изчезна. След този 1 месец прекъсване започнах по нов вариант. Само с две упражнения за бицепса. Както писах загряване с теглене на вертикалния скрипец. След това една серия само с кривия лост (8кг). След това 2х10х18кг+10х23кг. След това като второ упражнение замених скотовото с набиране с тесен хват.Една-две серии. В самото начало  на травмата опитвах мазане с Диклак,но нямаше особен ефект. Не помогна.

АЧ

08.02.13
22:37

Аз когато правя сгъване с крив лост за бицепс малко ме болят китките... а уж загревам стабилно..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1