Първи дневник

Темата е заключена.

08.02.13
13:39

Здравейте.
Аз съм Вили, прочетох туй онуй по темата и реших да започна свой собствен дневник.
Незнам дали е правилно, т.е. за повечето решения, които ще опиша съм се съобразявала сама и досега не съм вземала съвети или препоръки от друг човек освен от статии, клипчета и т.н.Та исках да кажа, че незнам дали това, което съм преценила сама за себе си е правилно, но е факт, че съм взела някакво решение.
На 24 години съм, 163 см, мейду 52-3 и 60 килограма, тоест сметнах си ОКБ с 60, просто не съм се мерила, ясно ми е колко е несериозно, но ще мина и така.
БМР - 1635 ОКБ - 1135
Протейн - 121 Въглехидрати - 66 Мазнини - 105
Така малко повече история - След приема си в гимназия , а именно 7ми клас започнах да се занимавам сериозно със спорт, до 21 годишнината си. През цялото това време се въртях от 44 до 46, но никога по-малко или повече. Когато спрях със спорта или вследствие на забавяне на метаболизма, за срок от 3-4 месеца, качих всичко това, което в момента е на мен (10-15 кг). През тези 2-3 години не взимах никакви мерки, но сега твърдо съм решила да го направя.
Така спрях се на НВД, незнам дали е правилна както казах, просто храната, която се изисква ми е най-удобна.
Относно тренировките, харесвам по-силовите и не толкова кардиото, въпреки, че в момента нямам необходимия антураж за силови. Както и да е.
Целта ми е ясна най-вече да сваля прилежащите в момента 10-15 кг в повече, да се изчистя и просто да спортувам, защото ми доставя удоволствие, но не сериозно както, когато споменах вече, че съм го правила, а просто за тонус и за да се чувствам добре.
Трябва да спомена, че водя сравнително не-подвижен начин на живот, работя на бюро 8:30 - 17:30, освен това си уча магистратурата и често, често засядам по цял ден на работа, на пс-то или над учебника. Когато не съм на работа спортувам сутрин, веднага след ставане, преди измиване дори на зъби, а когато съм на работа към 18:30 19ч.
Като цяло трябва да кажа също така, че избягвам месото и имам предвид главно истинското пиле, ако ям изобщо месо, то ще е нискомаслена суха шунка, филе и нещо от този сорт.
Обожавам млякото - прясно, кисело, плодово и каквото и да било, консумирам го в големи количества и това не ми влияе по никакъв злокачествен начин, поне не и видимо, тоест не ми се гади, нямам проблеми с корема и т.н.
Ям яйца, зеленчуци и сирене, рядко кашкавал и много често сирене. Това са основните съставки на менюто ми.
Проблем от една страна е това, че използвам и хормонални таблетки, който водят до напълняване, но засега не съм видяла такъв ефект, просто е описано в листовката.
Така ако съм пропуснала нещо ще добавя после,а ето какво съм яла досега:
Започнах този тип хранене от 26.01, но не си водех дневник, така че нека приемем че вчера е бил първият ми ден.
07.01
Закуска - 100 мл кисело мляко 3.6 % + 2 големи супени лъжички овесени трици. (обичам ги, нямам проблем да ги ям постоянно, но разбира се това е доста НЕУДАч НО.)
Забравих да спомена, че тази седмица съм отпуска и не съм на работа и тренировката ми е сутрин веднага след ставане. Всеки ден тя е една и съща от 26-ти. Правя я абсолютно всеки ден и включва, продължителността на плейлиста ми в ютюб, около 45 мин.
Загряване с тичане с високо вдигнати колене ситно бързо тичане на по-емоционалните моменти от песента (около 10 минути) следват 20 клека с изправяне със скок, следват слагане на бинтовете ми уредни ръкавици и около 2 песни 7-8 минути удари в чувал само прави ляв, десен и с постоянно местене и уклони, следва планински катерач, мисля че така се казва упражнението - ръце на леглото и тичане с крака към гърдите - по 60 за всеки крак , общо 120. Следва лягане на земята и повдигане на кръста в ханша, като мост - 20 пъти; Следват и последните - 20 коремни преси - обикновени, докато си възвърна способността за по - голяма издържливост. Всичко това го правя 3 пъти, тоест 3 серии по тази бройка.
След това е закуската, която освен гореупоменатото включва и 200 мл мляко с 3 лъжички инстантно кафе.
След около 2-3 часа следват 3 яйца, пържени на очи без мазнина + 80 гр сирене.
Трябва да упомена , че средно на всеки един час изпивам по около 200 мл мляко прясно или чаша айрян, но мой домашно произведен.
След 2 часа:
Следва филия със фъстъчено масло, без добавена захар.
Около 17:30
Следва салата домати и краставици с 100 гр сирене, без сол и олио.
Това е цялото ми меню за вчера, днес по-късно ще опиша и днешното.

08.02.13
19:05

08.02
Сутрин - Тренировка
На всеки час по 150 мл айрян. Последният около 22 часа.
Закуска - Кисело мляко 3.6%, 200 г + две лъжици овесени трици;
200 мл прясно мляко + 3 лъжички кафе;
100 мл айрян
След 2 часа айрян около 300 мл
Около 14 часа два сандвича - чист хляб пълнозърнест с по 2 резана обезмаслена шунка.
След 2 часа150 гр киви.
19 часа - салата домати и краставици (по едно от двете) със 80 гр сирене.
Това е последното ядене.

Т. Тодорова

08.02.13
19:07

Защо толкоз много мляко (wasntme)

08.02.13
19:24

Немога да пия само вода, тоест пия си на 100 % 2 литра до 3 на ден чиста вода, но немога да карам само на нея, имам нужда да пия и нещо с вкус. Преди да започна диетата пиех по два литра на ден натурален сок, взимах такива без добавена захар - главно 100 % портокал на Раух, но понеже плодовите сокови дори без добавена захар, не са препоръчиителни ги спрях, единственото , което успях да измисля беше мляко, айрян чай, понякога пасирам 1/4 праскова във 300 мл прясно мляко и пия и това. Ако е прекалено и не-препоръчително или нещо от сорта съм отворена към нововъведения и идеи. Сметнах млякото като единствен алтернатив и затова го прилагам така.

Т. Тодорова

08.02.13
19:33

Не виждам причина да не са препоръчителни плодовите сокове,освен ако някакъв лично твой здравословен проблем не ги елиминира.Е,трябва да са умерени количества,разбира се.Прави си фрешове,пий чай ... чак толкоз много мляко не ми се вижда разумно,въпреки че го обичам.Още повече - съчетано с хормонално лечение.
Прочети из форума.Много хора отричат млечните напълно /по разбираеми причини,предвид състава им/,други ги консумират умерено,ама съм сигурна,че няма да попаднеш на нито един,който да се тъпче с тях.Освен мен :D , но аз го правя на периоди - не ям,не ям,не ям,после ми се дояждат - гъча една седмица и после пак мога да не се сетя една година.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 08.02.13 19:34.

08.02.13
19:40

толкова много мляко,особено ако е прясно не се връзва с НВД заради лактозата-млечната захар.За мен като цяло количеството храна е малко,протеина е малко,мазнините не виждам от къде ги правиш като грамаж,според това което си си сметнала.Пък и не знам..тея 1100 калории са прекалено малко

08.02.13
20:15

Кои храни участват в изготвянето на ниско въглехидратната диета?
Основните храни, на които се основава режима, са тези с богато съдържание на мазнини и белтъци и ниско съдържание на въглехидрати. В тази група спадат:

ядки
месо и месни изделия
яйца
риба и морски деликатеси
семена
мляко (пълномаслено) и млечни изделия (сирена, извари, кашкавали и др.)

Източник: Отслабване с ниско въглехидратна диета (НВД) http://www.bb-team.org/articles/907_otslabvane-s-nisko-vaglehidratna-dieta-nvd#ixzz2KKfKcvXt
Желателно е ограничаване приема на плодове до малки порции (200 -300 гр.) кисели плодове сутрин преди закуска. Зеленчуковите салати са задължителни и съпътстват всеки прием на храна.

От тази статия си извадих два извода докато си съставях менюто -&гт; Млякото и млечните продукти са ок и плодовете и респираторно плодовите сокове трябва да се ограничават.
Калориите като цяло са ми ок, имам предвид чувствам ги ок и не се чувствам гладна почти никога. Както споменах не харесвам пиле, свинско и т.н. и затова консумирам само обработени меса, затова и пържоли не са включени в менюто ми.
Но щом млякото е противопоказно в тази диета, плодовете както виждам също, то тогава с какво да се замени?

08.02.13
20:20

Относно мазнините мога да вкарам ядки, масло и маслини като цяло.
А за протеини смятам да си взема добавка и да консумирам повече яйца.

Т. Тодорова

08.02.13
21:01

Както скоро беше казала Марги в един дневник - просто изключваш , не е нужно да заменяш.
Няма цял живот да си на НВД , пък и ще свикнеш :)

08.02.13
21:11

Е как така да изключа всякакво мляко, не ми звучи много правдоподобно и не мисли, че се съмнявам в способностите ти, просто там пише , че млечните са част от основните храни, а пък тук говорите съвсем друго... Струва ми се странно .... да ги изключвам ...
Хм...Странно.
А колкото до заменянето е нужно, немога да карам само на вода...

08.02.13
21:16

казано от SaaS SaaS на 08.02.13, 20:15:

плодовете и респираторно плодовите сокове трябва да се ограничават.

казано от SaaS SaaS на 08.02.13, 21:11:

Пробвай и нея респираторно да приемаш... :D ...ама не се оливай, де... ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 08.02.13 21:17.

Т. Тодорова

08.02.13
21:24

казано от SaaS SaaS на 08.02.13, 21:11:

Е как така да изключа всякакво мляко, не ми звучи много правдоподобно и не мисли, че се съмнявам в способностите ти, просто там пише , че млечните са част от основните храни, а пък тук говорите съвсем друго... Струва ми се странно .... да ги изключвам ...
Хм...Странно.

Аз не претендирам да имам способности :D , само изказвам мнение , базирано на малко четене и разни тествания върху собственото ми тяло.Млечните може и да са част от основните храни,ако се върнеш 15 години назад  и баба ти ти дои,и ти кваси мляко всяка сутрин от щастливата крава Минка (от нея ми сервираха мляко един ден , с домашни катми ..в едно родопско село :D ) , която преживя доволно на поляната до къщата :)
Сега положението е тебешир+хормони и нишестета - ммм,дилишъсссс :)

Тъй или иначе,ти си преценяш. :)

Ох,чак сега видях какво точно е написала Маргарита :D :D :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 08.02.13 21:24.

08.02.13
21:43

Ясно ми стана, моя грешка, че се бъркам.

А относно респираторното - то това значи, че щом плодовете трябва да се избягват значи и плодовите сокове, така че хитроумното подмятане няма смисъл.
Но както казах вече моя грешка. :)

08.02.13
21:47

По-добре погледни в речника значението на думичката. :)

08.02.13
21:58

Точно.
Както казах - моя грешка, не трябваше да обръщам внимание.
Утре пак меню, пък нека хората написали статията за НВД да са се объркали яко за кравичките и тревичките и пчеличките.

08.02.13
22:13

Вярвам,че думата,която ти трябва е РЕСПЕКТИВНО,А не респираторно :)))) Респективно означава съответно,последващо,в тоя смисъл,в който искаш да се изразиш.Респираторен означава дихателен.
Плодовете и млякото.Така..при НВД за сваляне се поддържа 1гр въглен на 1кг телесно тегло.Примерно 60 кила-60 гр въглехидрат за деня-единствено въглехидратите от зелените зеленчуци може да не се бротя-краставица,зеле,брокол,спанак и т.н.Всичко друго се брои.Забравяш за плодове-максимум 1 лимон/грейпфрут сутрин.Имаш по 1 зареждащ ден всяка седмица,ако се притесняваш,че ще ти липсват някакви хран.в-ва,тогава можеш да наваксаш,въпреки,че ако ядеш зеленчуци,плодовете не са нужни.Мляко и млечни-в определени количества-следиш ги,не може да караш през просото.Гаранция-ако ги намалиш,ефекта е по-голям.Пилешко-хубаво не яж.Обаче да си чувала за свинско,телешко,заешко???РИБА??? ТЕЯ филета обработените ,дето ги ядеш,са пълни със сол,вода,соев протеин,малтодекстроза и още куп вредни неща,които на първо място не се вписват в НВД. Сега ще питаш какво да ям...Така-пилешко не казвам :),свинско,телешко и вс.др. меса,риба всякаква,сирене,кашкавал,извара,кисело мляко,яйца,от зеленчуците-без боб,леща,картофи,ориз.Може гъби,брокол,спанак,коприва,лопуш,маруля,краставица,домат,чушки,сама може да довършиш списъка.Мазнините-от зехтин,краве масло,заквасена сметана,сланина-колкото и ненамясто да ти звучи,ядки-сурови задължително,фъстъците не са подходящи.Това е в обшщи линии

09.02.13
13:51

Днес си взех кантар, оказа се, че съм 49 кг. Което води до няколко извода. Сигурна съм, че декември бях 56, така че най-вероятно от започването на диетата до сегашният ден съм съм свалила тези килограми. Това значи, че сметките ми вече не са много правилни, трябва да ги преработя и 2-ро - свалила съм видимо и то, може да се каже, че съм свалила точно там където искам. Но понеже не съм спазвала строго режима, мисля че е време да отброя точно два месеца от началото на диетата и тогава да я сменя примерно с балансираната диета. Но в същото време все още имам коремче, не както преди, но все пак... Единственото място, където искам да свалям е корема и евентуално да изчистя подкожни мазнини.
Мислите ли, че трябва да увелича упраЖненията. Също така смятате ли, че трябва да взема карнитин или протеин, за да насоча свалянето в правилното място и да помогна на мускулите?
Благидаря за съветите.
Днес менюто ми е:
Тренировка - обичайната, 3 серии по горепосочените броики и упражнения.
Закуска - 2 супени лъжици овесени трици + 200 гр кис мляко + 1 лъжичка мед.
След 40 минути 150 мл мляко с 2 лъжички кафе.
Обяд - Пилешки сърца с масло със салата краставица и домат със 60 гр сирене.
15:30 аирян, 6 маслини
17:30 задушен брокол със топинг от разтопено сирене.
Ако огладнея около 19 20 часа си оставям възможност единствено за айрян. Това е.

09.02.13
16:51

Следвай режима,който ти написах. От корем и паласки по принцип жените най-трудно се оттърват,така,че с воля и постоянство ще стане.За упражненията-не знаем нито дали ги изпълняваш правилно,нито с каква интензивност,тоест не мога да кажа дали за теб тази физическа активност работи и респективно дали трябва да ги увеличиш/намалиш/промениш.Сама трябва да се напасваш.

09.02.13
17:47

Относно добавките какво смяташ и имам предвид тези, които вече споменах главно :?

09.02.13
19:18

Ако имаш да сваляш 1-2 кг телесни мазнини,никакви добавки не ти трябват,а изпипаана диета,диетата е по-важна дори от тренировките.Единствено съм ЗА протеин.Просто в момента си мислиш,че правиш всичко както трябва и че даваш всичко от себе си,но не е така.Помисли сама с кое правиш компромис,постави си ясна цел-и започни д аработиш по нея.Просто се нахъсай да дадеш всичко от себе си.

10.02.13
22:34

10. 02
Тренировка, но в по-неинтензивен варiaнт.
Нямах никакъв апетит. Без закуска, без обяд, филия пълнозърнест хляб с две кръгчета шунка около 15 часа. Около 19 часа 10-тина бадема и това е, освен това цял ден вода, доста се наливах и 150 мл портокалов фреш.

11.02.13
07:13

Шунката не се връзва. Като цяло храната ти е малко

Т. Тодорова

11.02.13
07:16

Такиваа ‘течни’ дни си позволявай лятото - тогава вървят някак по-естествено.Сега е много по-вероятно да ‘скъсаш синджира’ . И закусвай - много е готино,когато свикнеш да го правиш :)

11.02.13
21:26

11.02
6:30 - бърза тренировка, тоест с повишено темпо, защото бързах за работа.
Закуска - 200 мл кисело мляко 3.5% с две лъжици овесени трици
10:00 200 мл мляко с кафе
12:00 пилешки сърца 225 гр филе от бяла риба
16:00 второ кафе с мляко
21:00 10-тина броя от индийско кашу
Взех си Л-карнитин и суроватъчен протеин, почвам ги от утре. Смятам да ги прилагам по следния начин:
Сутрин на гладно 2 таблетки карнитин по 500 мг, а след тренировката 1 доза протеин с вода.
Днес си направих и карта за фитнес от утре почвам, 2та доза протеин ще е след тренировката, а втората доза карнитин преди лягане.

12.02.13
01:15

много много малко храна.Не очаквай чудеса нито от карнитина,нито от протеина.Първо оправи храната и тогава мисли за добавки.Всички добавки-затова се наричат добавки-не са заместители на пълноценното хранене и са притурка към прецизна диета според целта на трениращия.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1