08.02.13
22:01
Дупени картофи (в някой краища на страната ги наричат надупени )
Време за приготвяне: 35-45 минути.
Продукти:
0.5 - 1 кг
малки пресни (за предпочитане) картофи
сол
1 ч.л. олио
Начин на приготвяне: Измиваме добре картофите. Без да ги обелваме ги срязваме на две по ширина. Нареждаме картофите в предварително намазнена с олио тава и поръсена със сол. Печем на предварително загрята фурна 35-45 минути (до зачервяване).
Хранителен състав: Зависи от вида картофи които ползвате.
Лични коментари за рецептата: Бързи, лесни за приготвяне и страшно вкусни. Дурако устойчива и мързелива рецепта. В зависимост от картофите, времето на приготвяне може да варира. Най-лесният начин да разберем кога са готови е да бутнем с вилица, или друго пособие, един картоф и ако се отлепя лесно от тавата значи са готови. След изваждането от фурната може да се поставят в друг съд, да се намажат с масло (от препечената страна) и да се поръсят по желания със самардала, сол или шарена сол. Друг вариант е 5 минути преди да извадим картофите да ги поръсим с чубрица или масло, (или и с двете).
Прекрасно мезе за Бира :)
Бон Апети :)
Темата беше редактирана от Иван К на 08.02.13 22:02.
08.02.13
22:55
#1
любимите ми ;)