09.02.13
19:19
Здравейте на всички!
Първо искам да поздравя създателите на този сайт за информацията в него и на всички потребители, отзоваващи се със своя опит да помогнат на начинаещите. Ето и моите въпроси и се надявам да помогнете :)
На 21 години съм, висок 183см, тегло 80 - 81кг, тренирал съм футбол доста години, имам няколко ходения във фитнеса, но нищо по сериозно. Проблемът идва от там, че тялото ми е малко неравномерно, т.е. подари футбола имам добре развита мускулатура на краката, корем нямам, но просто е омазнен, проблема идва от това, че цялата храна ми се лепи на корема и седалището, докато ръцете са ми все така кльощави и каквото и да правя както и да се храня, отслабвам, пълнея, те са си взе еднакви. Сега ще представя дневник на храната, която горе долу приемам в седмицата “нямам строг режим Вторник, Сряда и т.н.
8.00 Закуска - 2 филии пълнозърнест хляб препечен с маргарин, кьопало, домашно лютеница...
12.30 Обяд - Супа (пилешка, топчета, гъби и т.н. с 1 препечена филия хляб), (салата, месо,)
19.00 Вечеря - Супа, салата, чупки със сирене, бобена салата..
Като цяло това са ми основните 3 хранения, като между тях ям примерно, плодове, от време на време солети, порадти това, че съм на работа от 8 до 5. Не ям сладко или поне много рядко (вафла, (бонбона), алкохол не пия, газирано също. От понеделник започвам да ходя на фитнес по програма за начинаещи от този сайт. Моля за съвети как да натрупам ММ, със съответната храна и тренировки и същевременно да топя мазнини без да топя и мускулите, тъй като ми предстоят изпити за съдия и съм 5 дни от седмицата на стадиона с доста сериозно тичане? Възможно ли е храната и упражненията, които правя, да отиват на вятъра заради тичането? Благодаря предварително на всички за отговорите...
Защо да е трагично? Гледам да не ям пържено, панирано, наблягам на месо, супи, салати, сирена, кашкавал, повечето неща да са печени или варени, пия по около 2 литра вода на ден.. Това, което съм дал като храна е Примерно:
Закуска: 2 филии препечен хляб
Обяд: Една супа с 1 филия препечен хляб
Вечера: Отново супа без хляб, или някаква салата с месо
Следващ ден:
Закуска - тя се повтаря всеки боже ден, 2 филии препчен хляб с различно мазило
Обяд - Салата, Ориз, Варени картофи или боб, леща
Вечеря: горе долу като обяда и т.н.
Щото т’ва са ти има-няма 1000 калорий.А за качване трябва да утроиш,да не кажа учетвориш храненето.
Мнението беше редактирано от balabanov на 09.02.13 21:02.
Не очаквай някой да ти преразкаже форума.Храненето ти е много зле,такъв хранителен дефицит може да доведе здравословни проблеми.Имаш някакви минимални количества протеин в храната си,увеличи го,защото е страшно нездравословно,като по този начин може да гониш някакви спортни цели!
Месо,яйца,риба,млечни продукти-добави ги в менюто си,независимо от целите си!!!
Благодаря за отговорите, не очаквам някой да ми преразкаже, постоянно се ровя из форума и търся информация, но както написах по-горе, все още не разбирам как едновременно да трупам маса и да горя само мазнини, тъй като спортувам постоянно и като почна да се храня по-много всичко ще се лепне на корема, а при това положение не знам как ще получа релефен корем така да се каже :)
10.02.13
11:15
За да трупаш маса ти трябват поне 150 грама качествен протеин на ден от там започни, ама пудри и извара няма да помогнат. :) Трябва месо стабилно другото е повечко за въглехидрат къде си писал Обяд - Салата, Ориз, Варени картофи или боб, леща ( това може да го ползваш само за гарнитура)
10.02.13
12:11
Гледам, че обича супи и искам да му кажа, че трябва да започне да яде месо извара може да пие максимум 2 пъти на ден, но ако няма 3 пъти по 150 грама месо как ще качва ММ.
10.02.13
16:10
Хляба, баници, хамбургери, ги забрави. Просто не са в менюто, което ти трябва. Белтъчините по-горе са написани от кои храни да ги вземаш.
Въглехидратите от хляба се заменят сутрин с овесени ядки, наобяд с ориз, вечер с картофи. И при трите яденета, се включват и белтъчни храни. С овеса ядеш яйца, сутрин, наобяд с ориза, месо, пилешко, свинско, телешко, агнешко, вечер е добре да се яде всякакъв вид риба.
Това са 3 основни хранения, като между тях трябва да включиш още поне 2. Примерно суров фъстък, лешници, бадеми, орехи. Просто за покачване на ММ ти трябват повече от 3000к на ден.
С хляб, вафли и баници няма как да стане това.
Мнението беше редактирано от Антон Добрев на 10.02.13 16:14.
Баници, бургери и т.н отдавна съм ги изключил от менюто си :) Много ме притеснява това, че тялото ми е така направено, че всичко отива в корема, а по ръцете кокал... Имам приятел, където за 2 месеца качи 5кг чиста ММ а плюска като невиждал и всичко...
казано от Начинаещия на 10.02.13, 19:03:
Много ме притеснява това, че тялото ми е така направено, че всичко отива в корема, а по ръцете кокал...
Естествено,че това е причината.Нищо общо няма скапаното хранене и зле-построени или напълно липсващи тренировки с тежести.За всичко е виновно тялото,метаболизма или пък едрия кокал.
10.02.13
20:09
Твоя приятел е ектоморф и нищо не му се лепи, ти не си малки ръце и мускули като цяло, защото каза че си тренирал футбол съответно си горял много не си ял протеин и си губил много мускул и сега трябва да започнеш от 0-та, но с воля всичко се постига.