09.02.13
20:38
Здравейте приятели, ще се радвам да ми кажете дали да си купя протеин, който първо да изпия и след това да изпия креатина, който ми е останал половин килограм. Неговата срок на годност е до 14-та година 9ти месец ? Мислех да ги пия 1 след други добавките, за да мога постоянно да приемам нещо.. просто сега имам пари ? И ако може препоръчайте нещо за 30-40 лв.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 09.02.13 21:49.
По удачния вариянт е да ги пиеш заедно, но за 40 лева едва ли ще намериш качествен протеин освен някой 500гр. По изгодно ще ти е да си събереш пари и да си вземеш някой добър протеин 2.2кг мойте предложения са матрица - BSN-syntha6 Суроватка Phd-Pharma whey
Хмм, ами тогава можеш ли да ми препоръчаш нещо добро за 60 лв да речем ? Някой линк ако може дай нещо. Мерси предварително :)
09.02.13
21:00
Моят съвет е да не си взимаш нищо. Да пиеш протеин не означава да “приемаш нещо”, дори можеш да не го причисляваш към добавките. От разсъжденията ти си правя извода, че доста неща още не са ти ясни (имам предвид последователното приемане на креатина и протеина, само и само да си “на нещо”), та по-добре да оставиш пиенето на добавки за по-натам. А и не смятам за удачно да се приемат каквито и да е добавки ако можеш да си позволиш да заделяш за тях чат пат по 30-40лв... Просто ефектът едва ли ще отговаря на усилията, които ти е коствало заделянето на тези пари.
09.02.13
21:06
Позволих си да разгледам дневника ти и в него не намерих едно качествено хранене.Казваш,че имаш пари и вместо да го оправиш ще купуваш протеин? Това е лишено от всякакъв смисъл.
Здравей, просто съм решил да ги комбинирам или да ги пия по някакъв начин. Просто в момента разполагам с 60 лв и гледам, кой вариант ще е по изгоден. Сега на 14ти започвам да пия креатина, след 30 дневната пауза само да спомена.
ЕДИТ: Никола, просто реших вместо да набавям храната по един да я набавям по друг начин..
Мнението беше редактирано от Dани на 09.02.13 21:09.
09.02.13
21:12
Ти явно не схващаш какво значи “добавка”, каквото е протеина. Храненето ти е ПОТРЕСАВАЩО зле. Пиейки протеин няма да го оправиш.
Искам само да ти кажа, че ако си набавяш протеина от храната е 100000 пъти по добре от протеина на прах ;)
Туко що видях и аз дневника ти, момче та ти си на 15 години, на твойте години знаех само какво е здраво ядене и здрави тренировки, не бързай... Най големите културисти са станали най добрите, понеже са тренирали чисто даже и без добавки дълги години, после са взели най доброто от добавките, а след това и от стероидите. Всичко се постига не като бързаш, а като не спираш... Ако сега пиеш креатини, протеини като станеш на 16 да речем и спреш да качваш, ще имаш период на застой дори и да не го искаш тогава с какво ще го преодолееш със стероиди ли? Изпий си креатина и забрави за думата ,,добавки’’ поне за 1 година, парите, които си заделил отивай в магазина и взимай пържоли, яйца, сирене и си спукай за*ника от ядене да видиш как се качва!!! Яд ме е, че младите момчета се тровите от добавки, а няма да се сетите да ядете...
Мнението беше редактирано от LOSER_X на 09.02.13 21:43.
казано от LOSER_X на 09.02.13, 21:31:
Яд ме е, че младите момчета се тровите от добавки, а няма да се сетите да ядете...
Работата е там, че 99% от “младите” трениращи мислят, че без добавки няма ефект и те са най-важното нещо...
По темата : както казаха по-горе - купувай пържоли. :D
Мнението беше редактирано от Nasko на 09.02.13 23:21.
10.02.13
15:26
Високи сме 180, тежим 70кг. Искаме да покачим килограмите си до 90кг.
Никога не сме тренирали преди това. Ако спазваме правилото да вкарваме с храната 2гр. протеин на ден на кг. телесно тегло, ще качим 10 кг още през първата година. През втората година, ако тренирате правилно, не претренирате, ще качите още 10кг, в най-лошият случай 5кг. Да кажем, че третата година сте вече 90кг, и става трудно да си набавяте необходимите белтъчини само чрез хранене, ей тогава идва на помощ синтезирания белтък.
Много от начинаещите фитнес ентусиасти не могат да разберат, че да си 10кг (в твоя случай 20кг) по-лек от височината си и да вземаш хранителни добавки, няма никакъв смисъл. Защо да го правим, в момент когато тялото ни расте като гъба с правилни тренировки и правилно хранене.
Вземи добавките, когато си качил поне 10 кг над височината си и имаш застой.
Мнението беше редактирано от Антон Добрев на 10.02.13 15:33.
Не са толкова лесни нещата..За 2 години с по 140-160 гр протеин е страшно трудно да качиш 20 кг..Това дали ще качиш или не,зависи от много други фактори,да протеинът е важен,но не се гледа само това.От носно за добавките,мисля че, няма такъв вариант,в който добавките да не ти носят ползи..При добре изграден хранителен режим и добавки КЪМ ХРАНАТА,не пречи да прогресираш..Да има връх в развитието,когато не може да се развиваш вече,поне без хормонална помощ,но този потенциал не се постига толкова лесно,ако го постигнете -тогава минете на следващото ниво(ако тогава сте на същото мнение)
казано от LOSER_X на 09.02.13, 21:31:
Искам само да ти кажа, че ако си набавяш протеина от храната е 100000 пъти по добре от протеина на прах ;)
Туко що видях и аз дневника ти, момче та ти си на 15 години, на твойте години знаех само какво е здраво ядене и здрави тренировки, не бързай... Най големите културисти са станали най добрите, понеже са тренирали чисто даже и без добавки дълги години, после са взели най доброто от добавките, а след това и от стероидите. Всичко се постига не като бързаш, а като не спираш... Ако сега пиеш креатини, протеини като станеш на 16 да речем и спреш да качваш, ще имаш период на застой дори и да не го искаш тогава с какво ще го преодолееш със стероиди ли? Изпий си креатина и забрави за думата ,,добавки’’ поне за 1 година, парите, които си заделил отивай в магазина и взимай пържоли, яйца, сирене и си спукай за*ника от ядене да видиш как се качва!!! Яд ме е, че младите момчета се тровите от добавки, а няма да се сетите да ядете...
Ти в коя басня живееше, че то и в приказките няма такава последователност?? И да кажеш кои добавки са отровни, че да ги избягвам??
,,Тровите’’ е казано символично, съжалявам ако не можеш да различиш буквалния и пресносният смисъл на думите. И когато прочетеш малко за най добрите културисти, като Кай Грийн, Шварценегер, Олива тогава би било удачно да ме попиташ същите въпроси! :)
Мнението беше редактирано от LOSER_X на 10.02.13 18:57.
11.02.13
12:17
Взаимай креатин и не се притеснявай. Що се отнася до протеина, изварата е същото нещо.