Болки при бягане

10.02.13
08:25

При бягане има болка в костта пред прасеца.Като цяло прасците ми са много слаби и не наблюдавам никаква хипертрофия при тях,въпреки тежките интензивни тренировки.Може би от там идва проблема.Бягам 4-5 пъти седмично,по 30-40 минути.На 22 години,54 кг,170 см.Какви маратонки да си взема качествени и дали ще ми помогнат да се справя с проблема?

10.02.13
08:30

1. Ако не бягаш правилно, никакви маратонки няма да ти помогнат.
2. Сигурна ли си че болката е в костта, а не в тибиалиса?
3. Бягане 5 пъти седмично по 30-40 минути с грешна техника може да ти причини много болежки :)

10.02.13
11:01

какво означава правилно бягане? ами и аз си мислех,че е тибиалиса,но досега не ме е боляло там,нямам база за сравнение и не мога да бъда сигурна кое точно ме боли.

10.02.13
11:52

Случвало ми се е като не загрея хубаво да се получи такава болка. Ако всеки път, когато тичаш се появява - лекар или спри тичането за известно време.

пс: За техниката - като тичаш не стъпвай само на пръсти или на пета.

Мнението беше редактирано от Nasko на 10.02.13 11:56.

10.02.13
13:08

благодаря :) за съветите

Най-вероятно те боли тибиалисът, както е отбелязала Маргаритка. Случва ми се и на мен при бързо ходене, когато не съм загрял. Раздвижване на глезените и разтягане не би било лоша идея преди тичане.

Поздрави.

10.02.13
15:09

по принцип бягам след силовата,което уж значи,че съм загряла,ще пробвам повечко стречинг.благодаря много за съветите

11.02.13
05:07

Това нещо се нарича shin splint на английски и обикновено се дължи на лоша техника (бягане с пета обикновено). Но пък некачествени маратонки също могат да доведат до лоша техника, така че си вземи наистина свестни маратонки за бягане: разликата е голяма.
Аз си купих маратонки от sportsdirect и сега както е евтин паунда, мисля, че си струва. Гледай да са известна марка: Asics, Nike, Mizuno, Salomon…

11.02.13
07:20

Аз бягам предимно на пръсти,за да орелефя прасеца, много е слаб. Насочила съм се към найк ръннинг

24.10.14
16:13

Здравейте и от мен . При мен същата болка се появява при тичане и бързо ходене още към 5-та минута, ако продължа натоварването болката преминава в изгаряне ( все едно ми гори това място ) . Бихте ли ми дали някакъв съвет ,  които може би ще помогне . Благодаря предваритело!!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1