10.02.13
08:25
При бягане има болка в костта пред прасеца.Като цяло прасците ми са много слаби и не наблюдавам никаква хипертрофия при тях,въпреки тежките интензивни тренировки.Може би от там идва проблема.Бягам 4-5 пъти седмично,по 30-40 минути.На 22 години,54 кг,170 см.Какви маратонки да си взема качествени и дали ще ми помогнат да се справя с проблема?
1. Ако не бягаш правилно, никакви маратонки няма да ти помогнат.
2. Сигурна ли си че болката е в костта, а не в тибиалиса?
3. Бягане 5 пъти седмично по 30-40 минути с грешна техника може да ти причини много болежки :)
какво означава правилно бягане? ами и аз си мислех,че е тибиалиса,но досега не ме е боляло там,нямам база за сравнение и не мога да бъда сигурна кое точно ме боли.
Случвало ми се е като не загрея хубаво да се получи такава болка. Ако всеки път, когато тичаш се появява - лекар или спри тичането за известно време.
пс: За техниката - като тичаш не стъпвай само на пръсти или на пета.
Мнението беше редактирано от Nasko на 10.02.13 11:56.
10.02.13
13:16
Най-вероятно те боли тибиалисът, както е отбелязала Маргаритка. Случва ми се и на мен при бързо ходене, когато не съм загрял. Раздвижване на глезените и разтягане не би било лоша идея преди тичане.
Поздрави.
по принцип бягам след силовата,което уж значи,че съм загряла,ще пробвам повечко стречинг.благодаря много за съветите
Това нещо се нарича shin splint на английски и обикновено се дължи на лоша техника (бягане с пета обикновено). Но пък некачествени маратонки също могат да доведат до лоша техника, така че си вземи наистина свестни маратонки за бягане: разликата е голяма.
Аз си купих маратонки от sportsdirect и сега както е евтин паунда, мисля, че си струва. Гледай да са известна марка: Asics, Nike, Mizuno, Salomon…
Аз бягам предимно на пръсти,за да орелефя прасеца, много е слаб. Насочила съм се към найк ръннинг
24.10.14
16:13
Здравейте и от мен . При мен същата болка се появява при тичане и бързо ходене още към 5-та минута, ако продължа натоварването болката преминава в изгаряне ( все едно ми гори това място ) . Бихте ли ми дали някакъв съвет , които може би ще помогне . Благодаря предваритело!!!