09.02.13
11:24
Здравейте :) Казвам се Марти. На 15 години съм (е, 16 без няколко дена ако трябва да сме точни). През последната година се случиха доста неща. Минах през много трудности, много промени, някои, от които не толкова положителни, колкото се очакваше.
Всичко започна някъде април месец 2012, когато бях достигнала заветните 70-71 кг на ръст около 165. Един месец бях на “режим”, който включваше основно анорексични пристъпи и тренировки в домашни условия. Голяма грешка, не го препоръчвам на никой..!
Както и да е, от тази простотия ефекта беше достигането на 67-68 кг в рамките на този месец. Лятото не съм се подлагала на никакви ораничения, но и никакви тренировки (още една грешка). Не бях качила нито грам, но се чувствах ужасно. Единствения плюс е, че до декември месец бях порастнала с цели 2 сантиметра! Което беше голямарадост хах :)
Та, новата година започна с нов режим, този път по правилния начин. Започнах да се храня редовно, което подобри метаболизма ми. Започнах да тренирам отново в домашни условия. До средата на януари вече бях около 65 кг.
Тогава реших, че е време за една последна стъпка напред към целта ми - отидох във фитнеса и поисках да си направя програма. Естествено въпреки многобройните ми занимания от танци до домашните упражнения и опита ми със фитнеса преди 2 години, програмата ми е за напълно начинаещ. Тренировките са 3 пъти в седмицата, с натоварване на цялото тяло. Основна цел - изчистване на подкожни мазнини и оформяне на мускули. Тази програма е предназначена за ползване в рамките на 3 месеца. Успоредно с тренировките, реших да си направя режим, който включва 4 хранения в точно определени часове, от които последното хранене е около 18 часа, но не по късно от 19. Пия МНОГО вода, старая се да е минимум над 2,5 литра. Понякога е невъзможно да се спази последното условие, но все пак, важен е опита. :) Не се лишавам от нищо и въпреки това губя килограми и сантиметри като насън. В момента съм висока 167см и тежа 59-60кг. Обожавам си програмата, режима, всичко. Никога не съм обичала дресинги, готвене с мазнина или солта, което доста ми помага.
Това е основното, което правя. За жалост хванах зимното грипче и ми забраниха да тренирам (по-скоро да мърдам от леглото, но мисля че се подразбира това с тренировките). Е, поне мога да си пия чай по цял ден (да, остана ми като навик от кофтите периоди в моята борба с килограмите). Надявам се до вторник-сряда да мога да се върна във фитнеса.
Малко се поувлякох, за което се извинявам, но обожавам да пиша :) Ако някой има някакви въпроси или препоръки, с удоволствие ще ги приема :)
09.02.13
12:56
Браво за постоянството и резултатите. Пиши си тренировките и храната тук - ще е интересно да се видят (sun) Успех!
10.02.13 - болничен :( :D
Окей, този грип вече ме побърква. Днес ми е 4ти ден без тренировка и се чувствам все едно съм погълнала слон. Е, не буквално, но не е приятно.
Осъзнах, че след като бях поискала за Коледа, електронно кухненско кантарче, още не съм го получила и още си меря на старото, че даже вече и не меря, защото е много досадно и давам на око..
Закуска: 11.30 ч. (късна)
1. 1 портокал (честно казано по-скоро беше голяма мандарина, какви са тези гадости, които продават...)
2. 1 парче пуешко филе, което беше изядено с цел дегустация :D
3. 1/4 кафена чаша кисело мляко със сладко от ягоди, овесени ядни, сушени банани, стафиди и тн. (остатък от вчерашната вечеря)
и цяяяяяяяяяяяяял куп хапчета....
Обяд: 14.30 ч.
1. Половин купичка зеленчукова супа
2. 150 гр ориз + малко парче пилешко месо
Вечеря: 18.30 ч.
1. хах, ами доста малко зеленчукова супа, 1/4 купичка
2. 100 гр. ориз + парче пилешко месо
Апетита ми го няма никакъв и ям насила. За целия ден съм изпила доста чай, сигурно поне 2 литра и нещо.. Водата я намалих драстично откакто съм болна, за нейна сметка пия чая. Доста жалко..
Мнението беше редактирано от Martti <3 на 10.02.13 20:22.
11.02.13 - болничен и за капак се налага и да уча за изпит => чисто наказание.
Не съм мърдала от вкъщи вече 3ти ден, което ме побърква (меко казано). Да не коментирам факта, че се навличам с 15 пласта дрехи и ПАК ми е студено. Интересно е, как се разболях ТОЧНО, когато ми пристигна шейка, с който щях да си направя новия режим :( В стачка съм докато не оздравея.!
И все пак нещата имат позитивна страна. По цял ден си чета статийки и дневници, направо рай! (sun)
Относно храната:
Закуска: 9.30 часа
1. 80 грама кисело мляко (0,1%) + 5 с.л. овесени ядки с мюсли (стафиди, орехи и тн.) + 2 ч.л. сладко от ягоди
И отново предрусване с хапчета... чувствам се като баба на 90 години, която слага 11-12 хапове на масата и почва да пие едно по едно. Дори баща ми ми се подиграва, като почна да ги пия и на 3тото вече се давя. Пък за капак половината трябва да ги пия през 5 минути едва ли не.. аман! (Доста ме бива да се оплаквам, а?)
Обяд: 12.30 часа
1. 1/4 купичка зеленчукова супа
2. 100 гр. ориз + парче пилешко месо
3. 1/2 малък портокал
Следобедна закуска: 15.30/40 часа
1. Другата половинка от портокала + още 1 портокал ;д
Вечеря: 18:30 часа
1. 100 гр ориз + парче пилешко месо (няма край това..)
2. 60 гр. сирене
ВОДА: 3,5 литра
Мнението беше редактирано от Martti <3 на 12.02.13 19:29.
11.02.13
14:15
Така най-обичам, докато всички са на дс, да си седя на топло, да си цъкам в BBteam и да се надъхвам за тренировки (devil) :D
да бе, ще ми се, на мен ми забраниха да ставам от леглото ама вече не издържам и ще направя една 30-40 минутна разходка из квартала (с цел да си купя шейкър) :D
Мнението беше редактирано от Martti <3 на 12.02.13 19:31.
12.02.13 - болнично-трени-изпитен ден ще видим как ще стане..
Йесте, отдавна не се бях събуждала в толкова добро настроение. Щастие, щастие, щастие и много любов :)
Закуска:
08.40ч.: Шейк
10.40ч.: 80гр ябълка
Обяд:
12.40ч..: ориз + парче пилешко (за последен път, най-сетне..)
15.40ч.: фреш от портокал
Вечеря:
19.10ч.: чаша чай с 1 ч.л. мед, 1 малък банан, 1 киви и 1 малък портокал
ВОДА: 3-4 литра
Днес все пак отидох до фитнеса, направих тренировка (която много ме мързи да я опиша сега, така че утре..). Беше много лека, същото което правя попринцип, но с по-леки тежести и по-малко повторения. Кардиото също го направих по-леко.. Но предвит факта че ми е забранено да тренирам, дори само на това съм благодарна. ИСКАМ СИ ФИТНЕСА, ИСКАМ СИ ТРЕНИРОВКИТЕ, ИСКАМ СИ РЕЖИМА, СТАЧКА! :(
Мнението беше редактирано от Martti <3 на 13.02.13 13:34.
13.02.13 - болнично-нетренировъчен
ОПРЕДЕЛЕНО, вчерашната тренировка НЕ беше добра идея. Вечерта кашлях, вдигнах температура и дне съм отпаднала. Не е честно просто. Кога ще спре това? Утре е Свети Валентин и дори не мога да излезна да купя някое подаръче за говедото (приятеля ми).. :( Да не говорим че вкъщи само чистя, ям, спя и стоя на компютъра.. толкова е досадно, че няма накъде.
Закуска:
8.30 часа: 80 гр. кисело мляко (0,1 %) + 3,5 супени лъжици овесени ядки с мюсли (и стафиди и тн) + 1 малък банан
Обяд:
12.10 часа: мусака + сирене + 1 малък банан (има снимка, но нека не коментираме вида на мусаката, не съм я правила аз :D )
Следобедна закуска:
15.30 часа: 1 банан
Вечеря:
18.20 часа: Плодова салата от портокал, ябъла и киви
Калории: 900+/
Мнението беше редактирано от Martti <3 на 13.02.13 19:01.
Нещо ме удари доста силно по главата, днес, така че сигурно за това реших, че искам да започна да се храня Палео. Цял ден го обмислях и четох статии, форуми и така нататък.. ииии реших! От утре на Палео режим, с някои изключения, а именно:
- В менюто ми ЩЕ има картофи и грах.
- За това много ме е яд, понеже реално погледнато единственото драстично, от което щях да се лиша са млечни продукти, но просто се налага да пия 250 ьо 500 мл прясно мляко (0,1%) заради шейка, който пия.. :(
Общо взето е това, ще оцелея без бобови раствния, без овесените ми ядки (е, ще липсват де) и така нататък.. Оу, и много ми е кофти за царевицата. :D Аз ОБИЧАМ царевица, сирене и овесени ядки. Просто не мога без тях. Но това си е решение за цял живот. След 3 месеца сигурно дори няма да се сещам, че съм обичала тези продукти ;) (да живеят хората, че поне ядки са яли, защото тогава щях да изобретя машина на времето и да ги изям един по един заедно с ушите.)
Ох, пак се увлякох. Та мисълта ми беше, кой още се храни Палео, да сподели малко опит и да каже как се чувства :)
Мнението беше редактирано от Martti <3 на 13.02.13 19:57.
Не, не мога да го започна още, за жалост, но може би лятото около юли месец ще се ориентирам натам :)
Йехее, най-сетне успях да се върна :) С ново допълнение - кухненска везна (wasntme)
03.03.2013г. - нетренировъчен
Честит празник на всички! :)
Закуска:
9.30: Шейк {217 кал.}
Обяд:
11.30: Омлет (2 яйца + 25 гр сирене + 30 гр кашкавал) {327 кал} + 1 бонбон {15 кал}
Следобедна закуска:
15.30: Шейк {217 кал.}
Вечеря:
17.30: Овесени ядки (120гр кисело мляко + 20 гр овесени ядки + 10гр течен шоколад (странно)) {194 кал}
Вечеря 2:
21.00: Домати (200гр) + краставици (150гр) + ориз със зеленчуци (80гр) {150кал.} + 1 диабетична бисквитка {14 кал} + 1 зелена ябълка (150гр)
общо калории: 1210
Вода: не повече от 1.5 литра.. :(
Мнението беше редактирано от Martti <3 на 03.03.13 21:45.