10.02.13
19:37
Здравейте, нуждая се от съвета на някой компетентен по въпроса. Прочела съм доста статии относно оформянето на плосък корем, като съответно се показват и на показ 6-те плочки, като за това е необходимо активно кардио и силови тренировки, които са придружени със добър хранителен режим. Аз съм на 21 години, тежа 67 кг, висока съм 175 и по изчисления имам 20% подкожни мазнини, като тренирам 4-5 пъти седмично. За да ми се “покажат” плочките са необходими от 12 до мах 16-17% подкожни. В повечето статии всички казват, че за загубване на подкожните мазнини прилагат НВД. Въпроса ми е дали ако продължа със силовите и кардио тренировки и приложа 90 дневната диета вместо НВД ще имам същия резултат или ще започна да свалям, но не от мазнините, а от мускулите?
Ще съм ви благодарна ако ме посъветвате, като споделите мнението и опита си. :)
Модерация: Моля, поставяйте ЯСНИ и СМИСЛЕНИ заглавия на темите, които публикувате!
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 10.02.13 19:42.
10.02.13
23:06
Зарежи таз 90-дневна глупост.. или по точно не е започвай :) НВД дава добри резултати, определено.
Аз мога да кажа нещо от личен опит. 7 седмици карах на НВД, не свалих и килограм. Визуално виждах леки промени, бях се постегнала, но имах още мазнини за сваляне. Общо взето се разочаровах, макар че кантарът не винаги е фактор. В момента съм на 90-дневната и съм доволна. Забелязвам промени, не се лишавам, не гладувам драстично. Тренирам си редовно.
Но все пак при всекиго е различно. На мен лично НВД ми беше много по-приятна за спазване, но както казах, 1 кило не съм свалила... 7 седмици... Мда.
Иначе за това със свалянето от мускулите при 90-дневната... Дано не е така, че ще се откажа от нея напълно... аз както съм се мотивирала да изкарам и плочки, и всичко... оф.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.02.13 10:30.
казано от indestructible e на 11.02.13, 00:04:
Но все пак при всекиго е различно. На мен лично НВД ми беше много по-приятна за спазване, но както казах, 1 кило не съм свалила... 7 седмици... Мда.
Не си била на достатъчен отрицателен калориен баланс,съобразен с тренировките(ако въобще е имало такива).Няма вариант,в който да поемаш 1500 калорий(примерно),да гориш 2000 и да не сваляш.Няма да коментирам факта че си решила да си разказваш играта на организма с 90-дневната шитня,всеки е свободен да се трови както намери за добре.
Тренирах 5 пъти седмично, да не говорим, че тогава ходех и на таекуон-до.
Oсвен това, за интензивните тренировки, които правех, треньорите и всички в залата ме гледаха много странно, като им казвах, че съм на НВД. “Ама ти имаш ли енергия така изобщо” и други такива бяха коментарите. Но да, ти сам го каза - всеки избира какво да прави, как да се храни и т.н.
А относно темата - прецени кой вариант е най-удобен за теб, ако трябва започни НВД + тренировки и виж как реагира организмът ти на всичко това.
:) Хубав ден.
Мнението беше редактирано от Кристина на 11.02.13 21:53.
Добре е да се опиташ да ускориш метаболизма си като увеличиш броя на храненията(повече хранения с по малки порции) Обменните процеси се ускоряват след всяко хранене. Добавяне на аеробни натоварвания ако може да са на части по 2 пъти на ден вместо веднъж за по дълго време.
Според мен Балансирана диета с регулиран прием на Въглехидрати като Комплексните Въглехидратите да се взимат в Първата част на деня и целта е да се чувстваш добре.
14.05.13
19:58
Нисковъглехидратна храна. Забрави за тестени и сладки. Храни се много пъти на малки порции. Така ще ускориш метаболизма. Бягане с интервали. Спринт 10-15 сек и преминаваме към съвсем леко бягане и след това пак спринт и леко тичане и така се повтаря до 10-15 мин два пъти в седмицата. Суплементи - CLA, аминокиселини, витамини и минерали.
28.03.14
20:41
Според мен на всеки човек му влияят различно диетите. Защо не се консултираш със специалист, който да ти изготви режим на хранене, в съответствие с особеностите на организма ти. По принцип и двете диети, за които говориш може да не донесат желания резултат.
16.04.14
18:14
Здравей! Аз бих ти препоръчала НВД. Тази 90-дневна диета лично аз изобщо не я харесвам. Преди година я бях започнала, издържах само 1 седмица и я спрях, защото не можех да стана от леглото заради ниско кръвно. На мен не ми се отрази особено добре. Имам книжка, в която пише доста за нея и по принцип се препоръчва за хора с наднормено тегло и високо кръвно. Аз не съм с наднормено тегло или с високо кръвно, но от инат реших да я пробвам. Според мен НВД е по-добрия вариант. :)
13.06.14
13:13
И аз съм против тази 90 дневна диета. Според мене най доброто е да си изградиш хранителен режим дали по кръвна група дали някакъв др. но това е най доброто изпитано.