НВД или 90-дневната диета да избера за намаляване на телесните мазнини?

Здравейте, нуждая се от съвета на някой компетентен по въпроса. Прочела съм доста статии относно оформянето на плосък корем, като съответно се показват и на показ 6-те плочки, като за това е необходимо активно кардио и силови тренировки, които са придружени със добър хранителен режим. Аз съм на 21 години, тежа 67 кг, висока съм 175 и по изчисления имам 20% подкожни мазнини, като тренирам 4-5 пъти седмично. За да ми се “покажат” плочките са необходими от 12 до мах 16-17% подкожни. В повечето статии всички казват, че за загубване на подкожните мазнини прилагат НВД. Въпроса ми е дали ако продължа със силовите и кардио тренировки и приложа 90 дневната диета вместо НВД ще имам същия резултат или ще започна да свалям, но не от мазнините, а от мускулите?

Ще съм ви благодарна ако ме посъветвате, като споделите мнението и опита си. :)

Модерация: Моля, поставяйте ЯСНИ и СМИСЛЕНИ заглавия на темите, които публикувате!

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 10.02.13 19:42.

10.02.13
23:06

Зарежи таз 90-дневна глупост.. или по точно не е започвай :) НВД дава добри резултати, определено.

11.02.13
00:04

Аз мога да кажа нещо от личен опит. 7 седмици карах на НВД, не свалих и килограм. Визуално виждах леки промени, бях се постегнала, но имах още мазнини за сваляне. Общо взето се разочаровах, макар че кантарът не винаги е фактор. В момента съм на 90-дневната и съм доволна. Забелязвам промени, не се лишавам, не гладувам драстично. Тренирам си редовно.
Но все пак при всекиго е различно. На мен лично НВД ми беше много по-приятна за спазване, но както казах, 1 кило не съм свалила... 7 седмици... Мда.

Иначе за това със свалянето от мускулите при 90-дневната... Дано не е така, че ще се откажа от нея напълно... аз както съм се мотивирала да изкарам и плочки, и всичко... оф.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.02.13 10:30.

11.02.13
07:43

казано от indestructible e на 11.02.13, 00:04:

Но все пак при всекиго е различно. На мен лично НВД ми беше много по-приятна за спазване, но както казах, 1 кило не съм свалила... 7 седмици... Мда.

Не си била на достатъчен отрицателен калориен баланс,съобразен с тренировките(ако въобще е имало такива).Няма вариант,в който да поемаш 1500 калорий(примерно),да гориш 2000 и да не сваляш.Няма да коментирам факта че си решила да си разказваш играта на организма с 90-дневната шитня,всеки е свободен да се трови както намери за добре.

11.02.13
10:19

Тренирах 5 пъти седмично, да не говорим, че тогава ходех и на таекуон-до.

Oсвен това, за интензивните тренировки, които правех, треньорите и всички в залата ме гледаха много странно, като им казвах, че съм на НВД. “Ама ти имаш ли енергия така изобщо” и други такива бяха коментарите. Но да, ти сам го каза  - всеки избира какво да прави, как да се храни и т.н.
А относно темата - прецени кой вариант е най-удобен за теб, ако трябва започни НВД + тренировки и виж как реагира организмът ти на всичко това.
:) Хубав ден.

Мнението беше редактирано от Кристина на 11.02.13 21:53.

11.02.13
10:42

Добре е да се опиташ да ускориш метаболизма си като увеличиш броя на храненията(повече хранения с по малки порции) Обменните процеси се ускоряват след всяко хранене. Добавяне на аеробни натоварвания ако може да са на части по 2 пъти на ден вместо веднъж за по дълго време.
Според мен Балансирана диета с регулиран прием на Въглехидрати като Комплексните Въглехидратите да се взимат в Първата част на деня и целта е да се чувстваш добре.

Orlin Asenov

14.05.13
19:58

Нисковъглехидратна храна. Забрави за тестени и сладки. Храни се много пъти на малки порции. Така ще ускориш метаболизма. Бягане с интервали. Спринт 10-15 сек и преминаваме към съвсем леко бягане и след това пак спринт и леко тичане и така се повтаря до 10-15 мин  два пъти в седмицата. Суплементи - CLA, аминокиселини, витамини и минерали.

Според мен на всеки човек му влияят различно диетите. Защо не се консултираш със специалист, който да ти изготви режим на хранене, в съответствие с особеностите на организма ти. По принцип и двете диети, за които говориш може да не донесат желания резултат.

LO

16.04.14
18:14

Здравей! Аз бих ти препоръчала НВД. Тази 90-дневна диета лично аз изобщо не я харесвам. Преди година я бях започнала, издържах само 1 седмица и я спрях, защото не можех да стана от леглото заради ниско кръвно. На мен не ми се отрази особено добре. Имам книжка, в която пише доста за нея и по принцип се препоръчва за хора с наднормено тегло и високо кръвно. Аз не съм с наднормено тегло или с високо кръвно, но от инат реших да я пробвам. Според мен НВД е по-добрия вариант. :)

13.06.14
13:13

И аз съм против тази 90 дневна диета. Според мене най доброто е да си изградиш хранителен режим дали по кръвна група дали някакъв др. но това е най доброто изпитано.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1