Здрасти Виктория!
И аз съм новичка във форума и бързам да те поздравя за “началото”!
Само едно нещо, ако мога да те посъветвам, понеже знам от опит, че е безсмислено да се прави на този етап - коремните преси... До като не паднеш по-значително в телесната маса, няма да има този ефект и е непоносимо трудно. Успех!
08.02.13
22:24
Имам нужда от нещо мотивиращо много спешно ... от 3 дни не правя никакви упражнения и се отпускам с вечерите , тоест понякога си сипвам допълнително, което много ме разтройва след като ми стане тежкo :(
Аз знам от какво е ... от както се претегих и се успокоих че почвам да свалям и някак си си казах че вървя добре, и че ако се отпусна малко нищо няма да ми навреди ... Да ама вече не се чувствам така добре както в първия ден , едно ми е депресирано ... сигурно се дължи на факта, че тотално се опитах да разкарам сладките неща от менюто си и последния път като видях кутия с бисквити, което беше преди около 2 часа изядох 2 или 3 ... вместо да бъдат 2 хапки аз изядох 2 бисквити големи с шоколад ;((((
Незнам какво да сторя, че пак да се мотивирам така както преди ;(
08.02.13
22:36
казано от Виктория Михайлова на 08.02.13, 22:24:
Имам нужда от нещо мотивиращо много спешно ... от 3 дни не правя никакви упражнения и се отпускам с вечерите , тоест понякога си сипвам допълнително, което много ме разтройва след като ми стане тежкo :(
Аз знам от какво е ... от както се претегих и се успокоих че почвам да свалям и някак си си казах че вървя добре, и че ако се отпусна малко нищо няма да ми навреди ... Да ама вече не се чувствам така добре както в първия ден , едно ми е депресирано ... сигурно се дължи на факта, че тотално се опитах да разкарам сладките неща от менюто си и последния път като видях кутия с бисквити, което беше преди около 2 часа изядох 2 или 3 ... вместо да бъдат 2 хапки аз изядох 2 бисквити големи с шоколад ;((((
Незнам какво да сторя, че пак да се мотивирам така както преди ;(
Прочети си поста 1-2 пъти - ако не те кефи да се чувстваш така,ще се мотивираш достатъчно :)
Упражненията ги прави жива или умряла (не,че не може да се случи да пропуснеш,но не го прави просто от мързел) - апетитът идва с яденето :)
Тия номера с разкисванего ги правят (правим,всъщност) много от нас - за да изляза от такова положение , мотивирам се с факта , че е супер тъпо да нямам капка воля,както и да съсипвам постигантото до момента , колкото и да е малко то :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 08.02.13 22:37.
08.02.13
23:02
Промяната идва, когато има желание отвътре, а не когато си зависима от поредната доза надъхващи слова по форуми и видеота в YouTube. Ти сама си решаваш - или ще направиш тренировката, или ще седиш по три дни на дивана с кутия сладки боклуци в ръка.
08.02.13
23:17
добре ... сега ще се напъна и ще стана и ще си направя тренировката ... не искам да съм мързелива дебеланка омазана с шоколад по носа ;( Стягай се ВикториОООУ... Добре. Ставам и ги правя ... Черната рокля която е 42 размер ... нека помислим за нея ... тя е толкова хубава , а аз толкова дебела ...Бала ... Бала идва ... отивам да тренирам !!!
09.02.13
00:27
тренирах, ще спя спокойно :) Да кажем, че тези дни на занемаряване са ми били почивни и през следващите ще се раздам :)
Здравей,
Моят съвет против депресиране: освен тренировките, включвай ПОСТОЯННО движение. Какво значи това: остане ти малко свободно време, недей да се заседяваш във вас, ами излез на разходка. Дори в стуено време се обличай дебело и навън. Какво печелиш: 1. не мислиш за храна 2. дори леките двигателни активности горят повече енергия от седенето или лежането и 3. добро настроение (все ще се случи нещо, ще срещнеш някой...). Измисляй си задачи из къщи или двора: чистене, подреждане, пусни си музика докато го правиш. Ако живееш в блок, винаги се качвай пеш по стъпалата.
Не знам дали работиш, но на работа също можеш да гориш повече калории, но вече зависи какво работиш.
Като цяло: бъди активна 24/7 :)
09.02.13
12:58
Ами в момента не работя, като работех работата ми беше в офис на комп и тотално се застоях ... Аз това и правя чесно казано, излизам с кученцето си 2-3 пъти на ден , ходя до магазино, но не се качвам пеша, че сме на 8мия етаж и ми се струва ужасно много, но това мога да се пробвам да го правя наистина ... Все гледам да зачиствам , да мия чиниите и да пускам прахосмукачка особено сега , когато съм безработна ... общо взето се спирам на едно място следобед и вечер ... Благодаря за съветите Анелия , ще гледам да ги спазвам по-сериозно и да не се оставям на мързела да ме тръшне пред телевизора с чипс в ръка .... Ще се опитам да ходя повече пеша, да не използвам градският транспорт за кратки разстояния ...
Закуската ми днес се състоя от 3 с.л. кисело мляко, 1 препечена филия хляб, 2 бъркани яйца, и домашно краве сирене мммм , сега пия фрапе с малко повечко захар, от допустимото 3-4 лъжички, но няма да си позволявам нищо друго сладко през остатъка от деня :)
Абе Викс, и аз съм в офис и то не от 1 година. Това изобщо не е пречка. Има толкова движения, които и в офиса могат да се правят (карай, че ти вече не си). Освен това даже до като си пред ТВ можеш да стоиш права, да се разтягаш, да правиш клекове, пред печката докато бъркаш някоя манджа можеш да се накланяш настрани (тип pendulum), като си легнеш дай краката на горе, разтегни, раздвижи все едно караш колело... Изобщо каквото и да правиш, където и да си, гледай да вкарваш някое и друго движенийце/упражненийце. И това ако не е 24/7 action, здраве му кажи! Айде дай напред и махай тия бисквити. (sun)
09.02.13
15:31
Аз,когато уча,на всеки час правя клекове,скачащи джакове,разтяжки,а-у :D
За по 3-4-5 минути ,де, ама пак е нещо :)
казано от Т. Тодорова на 09.02.13, 15:31:
Аз,когато уча,на всеки час правя клекове,скачащи джакове,разтяжки,а-у :D
За по 3-4-5 минути ,де, ама пак е нещо :)
Хехее, аз ако докато следвах бях се почнАла, сега сигурно щях да съм бомба, ама нейсе. Абе по-добре късно, от колкото никога, както умно се казва. (giggle)
09.02.13
20:42
Бе ти майтап си мислиш , ама ако не се размърдам от време на време , започва да ме боли кръст,гръб,гъз,краката ми изтръпват,раменете ме теглят надолу .. :)
09.02.13
21:46
1. Не бъди толкова строга към себе си.
2. Бавен прогрес е по-добре от никакъв прогрес.
3. Когато ти е скучно,тъжно,тъпо - тренирай. После ще се почувстваш по-добре.
В един фитнес блог имаше една фраза: “Нещо не си в настроение за трениране? Стани от дивана, не си измисляй оправдания и тренирай. Колкото повече се чудиш, толкова повече извинения ще си намираш”. И това е така. Нормално е понякога да НЕ ти се тренира. И това е много потискащо и тъжно, но станеш ли да се пораздвижиш, доброто настроение отново идва, освен това правиш нещо добро за себе си. Измисли си някаква примерна тренировка и правиш.
Ще ти копирам нещо от блога на chickentuna, което много ми хареса:
1. When you don’t feel like doing your workout, do it anyway. You’ll feel better afterwards.
2. When you feel like eating pizza for dinner, eat grilled chicken instead, you will survive. You’ll feel great about your choice the next day.
3. Keep doing the above every week consistently. Consistency is KEY.
А за чийтването... еми, нормално е да се чийтва, не вярвам абсолютно всички да сме супер стриктни към режимите, НО от една страна си прецакваш прогреса, от друга - не се ли чувстваш после зле чисто физически? Айде моралната вина я оставяме, въпреки че аз не подкрепям чувството за вина, свързано с храната - не е хубаво, стресираш се, изнервяш се, пренапрягаш се. Живеенето на здравословен начин на живот трябва да носи удоволствие. Влизането във форма да не е мъчение, че да се чувстваш гузна за малко залитане. Но да се върнем към “чувстването зле чисто физически” - лично аз като чийтна от режима се чувствам после като парцал. Сериозно, я пробвай да ядеш много чисто 1-2 седмици - ама плътно. Зеленчуци,месо,яйца,извара,малко ядки... и после си дай един ден да ядеш хлябове, сирена, олио.. пробвай се . Дай си това. На 99% съм сигурна, че ще ти е тежко, неприятно, ще ти се спи постоянно, няма да имаш енергия и т.н. Ще опиша днес в дневника си за това, ако искаш виж - понеже доста излязох от режима днес и последиците са лоши. Не се чувствам виновна, но физически ми е ЗЛЕ.
Храни се правилно, не се наказвай прекалено, не забравяй защо го правиш - защото се чувстваш прекрасно, защото се обичаш, защото ще си здрава. Толкова от мен, че пак си изписах писането. Наистина ми е трудно да не съм многословна!
09.02.13
23:07
Оооо много сте мили към мен, искам да сте по- строги и груби хихих :) Благодаря за окуражаването.. Днес ядох долу горе добре , струва ми се , макар че ядох само 2 пъти, после ще кажа защо... но не правих тренировка през деня и сега в 23 часа това ме чака . От една страна спя доста по- добре след трениране, някак си непробудно... Дори снощи като съм си легнала и се събудих на сутринта в същото положение... много интересно.
Наистина това е вярно, което казвате ... Чувствам се адски зле като мръдна от режима, освен психически и емоционално ами и физически ... обърква ми се целия ден , спи ми се по обед, като баба се чувствам ... Да не говорим че след тая “почивка” от тренирането за няколко дни, снощи като се раздрусах и мислех че ще се счупя ... всичко ме болеше и ми беше адски трудно да изпълнявам неща, които с лекота правех в началото ... Друг проблем ми е водата ... Хич не пия вода, направо насила пия на вечеря една чаша , а това е по-малко от 500 мл ... срамота ... После идва и друг момент ... Ям здравослоовно примерно цял ден и не се чувствам гладна ... това ме кара да си мисля, че не свалям нищо и че го правя зле ... понеже съм свикнала на гадните диети, с които чувствам глад непрестанно, дори само при мисълта за думата диета огладявам , някаква реакция на мозъка ми ... странна
А днес ядох само 2 пъти и не усещам никакъв глад, знам , че не е хубаво, но просто като не съм гладна изобщо не виждам смисъл да се тъпча било то и с краставици или ябълки ...
Закуска в 11:30 - 3 с.л. кисело мляко, 1 препечена филия хляб, 2 бъркани яйца, и домашно краве сирене
към 12:30 едно бяло фрапе с 3 лъжички захар и мляко
Вечеря към 21:00 - малко манджа с пилешко филе и зеленчуци и 2 яйца панагюрски с кисело мляко и сирене и чаша вода
п.с. Фрапето е това, което ме държа сита през целия ден, дори не съм си помисляла за храна. Със сигурност е от захарта и
самото нес кафе... енергийна бомба му викам на това ...
Физически упражнения : разходки с кучо, разходки из нас и след малко аеробика 30 мин ... мисля утре да си купя гирички по 2 кг и пясъчни тежести за краката... Това е общо взето ... ще гледам да се движа повече и да подскачам наляво надясно като съм сама, че да не ми се подиграват обитателите на къщата хихихи ... Днес не се качих нито един път пеша до 8мия етаж... направо ми се вижда като самоубийство ... Утре ще се пробвам :)
Иначе приятеля ми беше командировка 2 дни и като ме видя и ме похвали, че съм се била стегнала и вталила в кръстта и краката... Няма по-голяма мотивация от това ... Просто съм отнова щастлива и надъхана! Айде отивам да се друскам в ритъма на аеробиката... :)
09.02.13
23:28
Не съм забелязала захарите да държат сито, мисля, че това всеки ще го потвърди.
И не, когато живееш здравословно, не би трябвало да си гладен и измъчен, а енергичен и лек. Ако хапваш достатъчно фибри (задушени зелени зеленчуци,примерно) никога няма да ти е гладно и празно на корема. Добрата мазнина също държи сито. Но ако ще увеличаваш полезната мазнина, трябва да държиш доста ниски нивата на въглехидратите - което не е чак толкова трудно в интерес на истината. Сигурно знаеш за ВМ-НВД, дава добри резултати, може би ще е добра и за теб, но нека някой по-авторитетен потребител се изкаже.
Мен ме обвиниха леко за булгура, но ако си говорим за фибри, именно в него има такива и е едно от варивата, които са под знака на алтернативата за по-добрите въглехидрати. Вместо традиционните картофи и ориз, разнообразявай с киноа, елда, амарант, нахут... като ги смесваш със зеленчуци и/или месо. Наричат ги “суперхрани” и биха били много по на място за обяд, за да се чувстваш здрава и нахранена, от колкото фрапето с трите лъжици захар. :)
И евала на приятеля ти, че видимо те подкрепя. Тренирайте заедно! :D
Мнението беше редактирано от Membaris на 10.02.13 08:58.
казано от Membaris на 10.02.13, 08:57:
киноа, елда, амарант, нахут... Наричат ги “суперхрани”
Не се наричат така. Суперхраните отговарят на критерии, които споменатите от теб храни не покриват. Иначе като храни са ок.
Виктория, пиенето на вода е едно от най-важните условия при сваляне на килограми. 1.5л на ден е абсолютния минимум. Аз пия по 3-4 литра.
Задължително намери начин да пиеш вода. Сложи си кана/бутилка/ на бюрото/масата. Първите няколко дни ще я пиеш насила, но после няма да можеш без нея.
Аз съм против да се пие вода по време на хранене, това е и една от причините да ям супи рядко.
Според мен жаждата по време на вечеря е сигнал, че съм се нахранила достатъчно.
Поздрави и успех :)
11.02.13
13:13
При мен пък го има психологическият момент с количествата.Не мога да сложа една огромна стомна до себе си и да си поставя за цел да я изпия,защото автоматично ми се отщява.Затова наливам в 500мл бутилка и цокам между 3 и 7 такива на ден (според зависи).При първия “метод” може и да не изпия повече от чаша.
Ами да, и така става, а някои хора броят водата на чаши :) Всеки си избира своя начин, важен е тотала накрая на деня.
казано от ETTY на 11.02.13, 13:00:
Според мен жаждата по време на вечеря е сигнал, че съм се нахранила достатъчно.
По-скоро е сигнал за това, че през деня не е поета достатъчно вода. Няма как да си жаден, тогава когато си гладен. :)
27.02.13
12:00
Здравейте ! Само на бързо да направя един ъпдейт, че ще закъснея за работа !
И така ... да, на работа съм! Най - сетне ... 6 месеца в нас ми се сториха цяла вечност ... От няколко дни вече съм на работа и ми е доста натоварено . Вярно е че съм в офис , но по цял ден да гледаш в монитора е отвратително и изморително ...
Да ви кажа чесно , не съм тренирала от последния път когато съм писала че съм тренирала ... незнам какво стана, мързел, ангажименти и общо взето оправдания ... Преди 2 седмици някъде се теглих и бях 89 ... бях мнооого щастлива ... после ми дойде цикъла и се нахвърлих на всико сладко , което видях по пътя си ... после ходихме на китайски ресторант ( там винаги преяждаме супер много) и така като се качих на следващият ден бях 90 ... мнооого ми беше гадно .... Иначе продължих по старо му ... тоест ям само по 2 филийки хляб Вита на закуска препечени или мюсли или 2 варени яйца ... обяда ми е различен или нещо сготвено или печени пилежки гърдички ... плодове не ям ... ям сушени ядки и някви мискове и в тях и в мюслите ми се намират по някой друг плод ама не е като да си ям пресни плодове ... на вечеря ям със цялото семейство- каквото е сготвено ... манджички , салатки , но винаги без хляб ! Не съм пила газирано от както почнах дневника и се чувствам много добре ! Пия много прясно мляко и айрянчета ... Водата се увеличи от само себе си ...
Купих си пясъчни тежести за крака по 1 кг и 2 гирички също по 1 кг като за начало ... днес като се върна от работа съм намислила трнировка ... АААА щях да забравя ... тази сутрин се теглих и съм 88 кг :) Аз съм най-щастливата трътка на света :))))
Много ви благодаря, че ви има и че заради вас се стягам когато се отпусна... някак си знам че трябва да се отчета и ако имам лоши резултати няма да сте добри и мили ... Сега мисля, че си заслужих поне едно потупване по рамото ... не съм била 88 от 3 години и чувството е неописуемо :)))) Айде че закъснявам, довечера ще се похваля с тренировка !!!
Здравей Вики! :)
От няколко дни ти разглеждам дневника докато си почивам от хапването.. е какво да ти кажа, освен, че си страшна! :))) Много ме радва ентусиазма ти, също така ме радва и факта, че си до болка откровена.. също като мен :) Това е ключа към успеха!
Ааа и да добавя - мен също ме крепят мисли от типа ->
казано от Виктория Михайлова на 27.02.13, 12:00:
някак си знам че трябва да се отчета и ако имам лоши резултати няма да сте добри и мили ...
Много е хубаво, че ги има тези дневници! :))
28.02.13
19:33
http://vbox7.com/play:543f3620 поздравявам ви с тая песничка :)))))
05.05.13
21:12
Леле, от колко много време не съм ъпдейтвала в дневника...
Срам не срам - това е ...
Да започнем с това, че се промених. Започнах да получавам комплименти
не само, че съм отслабнала видимо, но и от типа на ” колко си
се разхубавила” , “ауу много си красива” ... повярвайте ми
няма нищо по-хубаво от това да получаваш комплименти
тогава, когато си най-гладен за парче торта или ... айде да
не се залъгваме ... поне две-три парчета торта. Може и пица.
Хранех се така, че да не съм гладна. Не съм се лишавала от нищо,
което ми се ядеше... но някак си го правех с мярка , а и от време на
време подскачах ( там аеробиката) а и кучето доста ми помогна...
В крайна сметка отслабнах с цели 8 килограма... Никога не съм отслабвала
толкова много... и то без диети и някакви екстремни лишения.
Корема ми се прибра. Дънките ми станаха големи.
Извадих дрехите си от преди 2-3 години, които
бях прибрала защото не ми ставаха и с почуда установих,
че ми стават и ми стоят добре :))) Денят
в който се качих на кантара и видях че съм свалила толкова кг
беше най-хубавият ми ден ... чувствах се красива,неотразима, ЗДРАВА.
Говоря в минало време защото от 2 седмици
започнах да живея като преди да реша да отслабвам. :(
Може би защото балът наближава и нервите ми са опънати.Чувствам се
отново подута и дебела. Кантара показа +2 кг и от тогава чувството за
самочувствие ме напусна. Ям хляб, ям сладки, ям майонеза , ям боклуци...
Ям от нерви , от отчаяние, от навик, от несериозност. Много съм разочарована
от себе си ... Честно казано , се бях заблудила, че мога да го направя.
Че ще успея да сваля поне 15 кг до бала ... поне ... А то какво стана...
Казах си, че сега като мине Велик Ден , ще започна пак да се ограничавам
и може и да успея да сваля някой друг килограм, но нямам никаква мотивация.
Дори факта, че бала е след 20 дни и че трябва да обуя високи обувки и
красива бална рокля, и дори това, че ще ме снимат от всички ъгли
и на тези снимки ще се виждат само големи дебели ръце и увиснали меса
не ме мотивира достатъчно :(((
Не знам какво да направя за да си върна онова мислене от преди :(((
Много съм отчаяна...
На всичкото отгоре Докато отслабвах получих бъбречни кризи, които никога
до сега не бях получавала. Ходих по доктори и ми откриха някви дефекти на
бъбреците и камъчета в левия бъбрек май бяха...Пих една камара с лекарства.
И сега дори продължавам да пия 2 вида билкови лекарства , с които се
опитваме да разбием камъните. Дали тези лекарства и самият факт
че преживявам това ме накараха да се откажа ... оф и аз незнам. Май си търся
оправдание само... :( моля ви , помогнете ми със съвет или заплаха :(
Христос Воскресе ! Здраве и щастие на всички !!!
Здравей.
За начало се стягаш психически. Не се самосъжалявай, не се самоопределяй като “отчаяна”, не прави нищо в името на някакви си комплименти, защото според мен те не са важни - по-важно е ти как гледаш на себе си. Не го прави и за баловете (хубаво е да живееш здравословно (или поне да се опитваш) винаги, а не само в периода преди някакво ‘събитие’), не си поставяй срокове 20 дни, не гледай кантара. Ако искаш да си във форма, да се чувстваш добре и оттам и да изглеждаш добре, трябва да намериш мотивацията вътре в себе си, трябва да го пожелаеш наистина силно и да си повтаряш, че можеш, да си повярваш. След това си изготви хранителен режим, съобразен с целите ти, движи се повече и горе главата. Успех. :)
05.05.13
22:50
Благодаря ти, може би наистина се самосъжалявам. Търся си
оправдание за всичко ... Искам отнова да се почувствам така
както в деня на измерването (бях 86 кг от 94 )... сякаш бях перце, което се
рее из въздуха и не ме интересуваше нищо друго. Чувствах се
жива, можеща ... красива ( дори да звучи прекалено) ...
Много искам да си доставя пак това удоволствие...
След малко излизам от работа, работя по 8 часа до 23:00 часа
почти всеки ден... трудно ми е да си организирам деня.
Връщам се в 00:00 в нас... или ям или направо лягам ...
Ако ям си лягам в 01:00 - 02:00 ... после ставам в 11:00 - 12:00 ...
Къпя се и в 14 часа излизам за работа :(
Това също трябва да се опитам да оправя- режима...
Аз нямам такъв, за това и се чувствам зле!
Утре сутринта ще сложа пясъка на краката и ще изляза
с кучето на разходка. Ще се върна и ще тренирам с гирите.
Ще ям кисело мляко и варено яйце, поне на закуска.
За обяд има месце и салатка.
Вечерята ми ще е подобна...
Май си направих план! :)
Ентусиазирана си и имаш воля! Аз от 90-95 свалих до 53. Не се отказвай и не се отчайвай в период на задържане или дори леко покачване. Много се радвам на силни и надъхани хора като теб! Успех (F)
Мнението беше редактирано от Fighter на 06.05.13 00:25.
06.05.13
12:27
Не си поставяй срокове, безсмислени са. Няма да те държат по-мотивирана отколкото ако караш без тях. Вкарвай по 40-50 минути физическа активност през ден или всеки ден, оправи храненето и изобщо не се филмирай колко точно ще смъкнеш до определена дата.
Светът не свършва с бала и истината е, че за да е човек във форма, упражненията трябва да станат част от начина му на живот докато е жив. Веднъж намериш ли любимия си спорт, то след време той се превръща в приятна рутина - просто ставаш и си тренираш по същия начин, по който отиваш и си миеш зъбите. Без нужда от мотивации и нахъсвания и без овации в края на тренировката, поставяне на срокове и прочее такива. Действаш.. “механично” да го наречем. Това ти трябва, а не суетене за някакви измислени снимки и балове.
Мнението беше редактирано от Борис Разколников на 06.05.13 12:28.
07.05.13
17:27
Здравейте,
отчитам се за вчера и днес:
06/05
Закуска/обяд в 12:00
задушени картофи около 100 грама
свинско печено месо около 150 грама
зелена салата около 200 грама
домашна питка около 3-4 хапки
може и 5 да бяха
вода
в 17:30 - 18:00
Някакви шоколадови
енергийни блокчета с
овесени ядки и фъстъци
около 3 - 4 такива излапах
в 00:15 като се прибрах от работа
ядох същото като на обяд
само, че в по-малки количества
Тренировката ми беше никаква.
В 14:00 като тръгвах от нас си сложих
пясъчните тежести по 1 кг са те
на краката и тръгнах за работа.
Вървях до метрото. Возих се.
Вървях до работа 20 мин.
Стоях на работа и докато
плямпах по телефона правех някакви
измислени повдигания на краката.
Напред назад Ha cам на там и се изMорих дори.
До 00:00 не ги свалих от мен.
Като ги махнах мислех че ще полетя.
Доста ми олекна.
Имах разходка на кучето сутринта към 11:00
и вечерта към 00:00 , обикновено ме чакат
долу пред входа. Разхождаме се и се прибираме.
07/00
Закуска/Обяд в 12:00
Козунак 2 парчета
100 грама кисело мляко
1 варено яйце
вода
в 15:30 един сандвич
от работа с бекон и гаден маргарин
160 грама.
Вода вече имам изпити 1200 мл...
и едно енергийно блокче от онези с ядките
сега кисна тука и се чудя какво да ям след малко...
май не съм толкова гладна колкото е гладен мозъка ми
Нещо готвено ще е. Тука си имаме К-експрес.
Разхождах кучето 30 мин сутринта и това е ... за сега !
Като е написано изглежда по-зле от колкото като е в главата ми :(
23.05.15
22:53
След 2 години, аз пак съм тук. По-дебела от всякога. За 2 години качих 10 кг. В този момент съм 100кг. Случиха се много неща, но и много неща не се случиха. Като това да направя промяната, която така отчаяно желаех и продължавам да го правя. Прочетох първия си пост и се разплаках ... била съм 90кг ... сега ме чакат пот и сълзи докато пак се върна в изходящото положение, но няма да гледам повече назад.
За 2 години получих огромни, дълбоки, сърбящи и червени стрии по корема. Шкембето ми увисна като пояс. Ръцете ми са по-висящи от балдахин и по надути от втасал козунак.
Преди малко реших, че пак ще се опитам. Още един път. Ще съм като Кубрат Пулев - ще продължа напред. Ще се боря.
Тренирах.
Insanity Max 30 - 1st day. 30 min- youtube. Не ми се получи като на пича във видеото, но съм доволна.
Закусko oбяд 16:00 - картофена яхния със зеленчуци и някаква наденица, филия хляб.
Вечеря 21:30 - 300 ml шейк - ягоди, 2 с.л. кисело мляко, малко захар и вода.
23.05.15
23:13
Здравей!
И аз прочетох първия ти пост, както и останалата част прегледах, за да се запозная с предисторията ти.
Преди 2 години не си имала хормонални проблеми и казваш, че излишното тегло е от прекомерно хранене и то с лоши храни. Това все още ли е така? Изследва ли си пак хормоните?
Относно порока на сърцето - каква физическа активност може да правиш? Прегледах, че преди 2 години си правила дълги разходки и аеробика.
Бяха те посъветвали, че за да постигнеш това, което не си имала трябва да направиш това, което не си правила - коренна промяна на навиците, която обаче да става с плавни темпове, за да може и психически да свикваш.
В противен случай става това, което видях и в първата страница на дневника - няколко дни режим последвани от няколко дни преяждане, обвинения и попадане в кръговрата.
В този ред на мисли менюто ти от днес не е за образец и предполагам, че го знаеш - имаш прекалено много въглехидрати на фона на оскъден протеин, нямаш полезни мазнини; комбинираш хляб и картофи, което е ненужно особено в твоя случай; нямаш сурови зеленчуци.
Ще се наредят нещата, но трябва да излекуваш и мислите си, емоциите си и всичко, което те кара да се храниш емоционално.
Не се обвинявай - станалото е станало, не се връщай назад.
Зареди се с търпение, желание и мотивация за създаване на нови и трайни навици.
Сподели какво те затруднява най-много.
Успех ти желая! :)
Здравей,
на снимката изглеждаш много красиво момиче. Също много увлекателно пишеш. От друга страна обаче имаш много лошо мнение за себе си самата и за тялото си—как ти висели ръцете и т.н.—това едва ли е вярно и не ми харесва, че така говориш за тялото си. Психически имаш доста неща за барване, освен целта ти да отслабнеш.
Пожелавам ти успех!
24.05.15
10:40
:) знам, че всичко ще е наред ... използвам подобни думи за да се опиша... когато отслабна ще ми е трудно да си представя какво е било :P а втасал козунак напълно избистря представите ми за обем и пухкавост хахах
В момента закусвам в офиса ябълка, стафиди, крекери и китайски чай.
На път за работа не ползвах нито един ескалатор.
:)
Ябълка, стафиди, крекери и чай не е добра закуска освен, ако не ти е супер вкусно. По-добра алтернатива е домашни овесени бисквити или мъфини с ябълки и стафиди примерно + сметана или горещо мляко. По-добре е, защото е много по-вкусно и удовлетворяващо според мен и ти носи някакъв протеин. Млечните освен това ти носят калий, цинк, аминокиселини (глутамин). Също можеш чая да го пиеш с мляко.
Зареждането на мускулите с въглехидрати се подпомага от протеините. В комбинация с калий, хром и протеин от въглехидратите става super carb loading, което ти дава оптимална енергия през деня.* След тия ябълки, сухички стафиди и крекери едва ли бих се чувствала комфортно рано сутрин—но това естествено е мое мнение.
Браво за ескалаторите—нека повече хора следват твоя пример!
*Позовавам се на книгата “Нутриционен учител” на Др. Волфганг Файл, която наскоро си купих и намирам за много полезна.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 24.05.15 11:08.
24.05.15
11:13
Да си призная ми беше много вкусно :)
Дори се наядох. В смисъл, не останах гладна както предполагах. По принцип почти всяка сутрин пия кафе с мляко, но млякото е малко , да речем 50мл или най-много 100мл. Днес реших да разнообразя малко с чай :)
Имам странно главоболие, но това сигурно е от тренировката вчера. Започнаха да ме болят и прасците и стъпалата, заради натоварването от килограмите. На обяд към 2, мисля да хапна пилешко шишче, понеже е на скара и е бяло месо + салатка домати и краставици.
24.05.15
23:30
И така готова съм с тренировката за днес. Отново като вчера. Много по-трудно ми беше от колкото вчера. Не вярвах, че ще ме боли толкова всичко. Но сега съм зачервена като домат и щастлива. :)
Обядвах пилешко шишче и салата.
Следобед хапвах шепа стафиди и 2 крекера от сутрешните.
Вечеря салата + пържени картофи и малко питка - приятеля ми от скоро се научи да меси и ... :)
След малко може да си направя айрянче.
Аааа да не забравя - може би съм изпила повече от 2 литра вода. Йей :)
Снощи си взех мерки ... Числата са големи, и три цифрени :D
Като имам време ще ги пусна.
Благодаря на всички за подкрепата. Това означава много за мен. :)
27.05.15
00:09
Вчера пропуснах тренировката вкъщи като я замених с тичане и стречове по време на вечерната разходка на кучетата ми. 4 дължини от по 100 метра. Около 30 мин търчах насам натам. Яденето ми беше както всеки ден. Опитвам се да ограничавам тестото и захарта. От около 6 месеца не пия газирани напитки, явно съм си изпила дажбата до живот и никак не ми харесва вече.
Не искам да се стресирам с диети и стриктно ограничение от самото начало, защото се познавам добре и ми е ясно как ще свърша.
Знам, че не е хубаво да се меря често, но го направих и за около 4 дни тренировки, съм свалила 2 кг и по няколко милиметра в прасците и корема. Много се мотивирах.
Днес бяхме на бал и по прекалих с тъпкането, но пък за това си направих с още по-големи усилия тренировката. Потих се здравата.
След тренировката си направих шейк от пресни ягоди, 3 с.л. кисело мляко, 1 ч.л. захар и студена вода всичко това в блендера - 1 литър. Поделих го с приятеля ми :)
Продължавам да гледам напред и въпреки болките от които едва спя заради мускулната треска, вечер си лягам удовлетворена от усилията си.