11.02.13
15:13
Здравейте, казвам се Кристина и се надявам с този дневник да мога да контролирам храненето си и по точно това, че има моменти, в които не мога да превъзмогна желанието си да ям сладко. Това ме тормози ужасно много и бих приела всякакви съвети как да упея да се контролирам.
11.02.13
15:21
Ако дадеш на организма си качествена храна, която да е достатъчна и като количество, той няма да изисква от теб ядеш захар.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.02.13 15:30.
11.02.13
15:41
Прочети за добавката хром !!!
11.02.13
16:36
Аз имам същия проблем със сладкото и мога да кажа че все още не съм се справила с него ,при мене не е прищявка а подсъзнателна поквара. Приемам хром от 2 3 седмици ,но не мога да кажа мнение.Преди година пак го почнах ,но спрях просто без причина.Интересното е че при някой приема на сладко е просто навик,а аз усещам че е наркотик за мен ,изпитвам непреодолимо желание,от което не мога да се избавя..и след като го поемеш се питаш ,защо си го направил и после чувството за вина :(.Омагъосан кръг.Но се питам на какво се дължи липса на воля или хранително разройство ..т.е емоционнални проблеми.Борбата понякога е много трудна
Аз страдам от хроничен сладкохолизъм..но пък съм си намерила перфектните диетични алтернативи на сладкото, така че не страдам от липсата му. Винаги има варианти :)
12.02.13
16:27
11.02 2013
Храна: 2х кафе с мляко без захар
1 мъфин ( упс )
1/2 краставица с 3 чушки и 50 гр фета
3 банана
мляко с корнфлейкс
1 круша
задушени зеленчуци с доматен сос
Общо калории : 1550
Тренировка : Бягане 30 мин средно темпо
бокс
12.02.13
16:39
Само захар.
Белтъчините едва се забелязват, под критичния минимум са.
Мазнините са още по-зле.
Имам сериозни съмнения, че тази храна е толкова калории.
Ще променяш ли нещо?
13.02.13
19:59
Какво имаш предвид под “само захар” ?
Искаш да кажеш съм написала повече калории от колкото са или че съм написала по малко??
Естествено че в дните в които не ям месо няма да мога да си набавя достатъчно протеин.
Все пак искам да отслабна първо... Безмислено е да се тъпча с протеин при положение че това само ще доведе до приемане на повече калории.
Първо трябва да смъкна килограми и тогава да приемам протеин за да натрупам само мускулна маса.
13.02.13
22:36
Въглехидрати=Захари; Щеше да ти напише същото ако менюто ти включваше ориз,картофи,леща,хляб,боб и подобни. Не става дума за калории толкова, колкото за това, че храната ти е бедна на нутриенти.
Банани,круша,корнфлейкове,мляко,мъфин - захари.
Малко по-разнообразно трябва да се храниш. За мазнините, предполагам правиш разграничение между добри и лоши и няма да изпадам в подробности.
И ако искаш да смъкваш килограми под формата на телесни мазнини, основно протеин трябва да хапваш, мен ако питаш, съчетано с активност някаква.
За сладкото не знам как да помогна, защото последно време пак си връщам маниите, но важното е в каква посока гледаш и дали си целеустремена и мотивирана. Всичко е възможно, умът е твой, а на ума си почти всичко можеш да подчиниш.
14.02.13
01:20
казано от Кристина Божкова на 13.02.13, 19:59:
Все пак искам да отслабна първо... Безмислено е да се тъпча с протеин при положение че това само ще доведе до приемане на повече калории.
Отдели време да прочетеш материалите на сайта, свързани с хранене, хранителни режими и отслабване.
Разбирането ти е фундаментално погрешно и с такова хранене те чакат само проблеми.
14.02.13
01:33
За сладкото може сама да си помогне,като си наложи да не го яде известно време , докато свикне да не се унижава пред себе си и пред пакет бисквити . Been there,done that (nlick) :D
След това може да си устройва малки , частни ПМС - партита :D
На мен от плодовете само ми се яде повече.Протеин + качествени мазнини - безценно - и хранително,и вкусно,и полезно да целите,които имаш (пък и не само).От пържола само мускул се не прави.И от хубава мазнина не се става дебел (освен ако не решиш да изяждаш по половин прасе дневно :D )
Послушай Мрънкалцето и Кольо , и наистина почети статиите в сайта.Прочети и дневниците на момичетата , има от кой да се поучиш (не от мен със сигурност (nfun) )
Първо трябва да смъкна килограми и тогава да приемам протеин за да натрупам само мускулна маса.
Олеле :x
Иначе, за сладкото, този филм може да помогне:
Sugar: The Bitter Truth
http://www.zamunda.net/details.php?id=213225&hit=1
Аз също страдам от “сладкохолизъм” Здравословните алтернативи, които ползвам са стафиди и фурми, преобладаващо, но днес нямах и изядох запасите от вафли на приятеля ми (devil) Е, беше вкусно (giggle) Цяла седмица въздържание на вятъра. Все пак, откакто изгледах филма, ми е по-лесно в повечето случаи, като се сещам за конкретни факти, а не само “вредна е и се пълнее”.
26.02.13
22:05
Напълно те разбирам!!! Когато ми се прииска да ям сладко ставам ужасна! Става ми нервно, все нещо не ми е наред и в повечето случаи се получава като с теб- вафлите в шкафа свършват :( ...
26.02.13
22:09
26.02.2013г.
Закуска:
Плодове- 150 грама ягоди и малини
2 банана
Обяд:
Салата- краставици,домати и зелена салата с колслоу 150 гр.
Пилешко филе - сварено 150 гр.
Вечеря:
Пълнени чушки с кафяв ориз и телешка кайма 3 чушки
казано от Кристина Божкова на 26.02.13, 22:05:
Напълно те разбирам!!! Когато ми се прииска да ям сладко ставам ужасна! Става ми нервно ...
абстиненция (giggle)
27.02.13
00:23
Естествено че в дните в които не ям месо няма да мога да си набавя достатъчно протеин.
Освен животински, съществува и растителен протеин!
03.03.13
20:53
27.02.2013г
3хкафета с бадемово мляко
100 гр топено сирене
3 яйца
1 чушка
50гр фъстъци
100г кафяв ориз
100 телешка печена кайма
28.02.
——————
тренировка:
10-8-6-4
бърпита,JJ,клякания, коремни преси, лицеви опори и раменно избутване с 7,5 кг
01.03.2013г.
2 кафета с бадемово мляко
3 белтъка с гъби, моркови чушки
400мл бадемово мляко
2 банана
270гр печено пиле
2 моркова
8 бисквити Белвита.. :(
6 крекера с топено сирене
200 гр зеленчуци
400 мл мляко бадемово
Много лош ден...
Общо калории за деня 2000
02.03.2013г
8 бисквити Белвита
400мл бадемово мляко
250 гр пвчено пилешко месо
банан
100гр салата
пита с топено сирене,чушка,домат,печ яйце
.....
1 Корона
2 малибу с ананас....
Събота вечер... :( Много калории
03.03.2013г
Кафе с бадемово мляко
1 банан
3 крекера с топено сирене
Салата 200гр(Зелена салата, домат, краставица, колслоу...)
2банана
Смесени зеленчуци в доматен сос