Комбинация на добавки - коя е най-добрата за мен?

11.02.13
20:30

Здравейте, МОЛЯ за вашето компетентно мнение по въпроса.
Преди това:
24 години, 1,74, 82 kg.
1 година усилени тренировки 2/3 дни фитнес към 1 почивка, преди това 2 години бокс.Като малък също съм спортувал ако има значение.
Взимани добавки до момента: Isolate Whey NOW unflavored, Amino complete NOW, Tribulus NOW,flax oil,aquasource algae.
Kила - лесно качвам мускулна маса може да се каже, мазнини също много лесно качвам, всичко ми се лепи, но и бързо чистя с кардио.

Замислил съм някой комбинации, искам да пробвам нещо различно.

1-ва комбинация - Animal Stak + ON Whey Gold Standart + Amino Complete NOW
2-ра комбинация - Jack3d + Amino Complete + Aquasource Sea Energy
3-та комбинация - Animal Stak + Amino Compelte + Sea energy (Без протеина)

Искам и да е до 150-60-70 лв комбинацията - толкова мога да отделям долу горе за добавки на месец.

Харесал съм тези продукти: Animal STAK, Jack3d, AminoX bsn, BCAA usp labs NEW Formula, kre-alcalin EFX, NOW всичко, ОN Whey Gold Standart, Syntha 6 bsn.

Кажете според вас каква комбинация да си спретна? Мерси предварително и се извинявам ако съм сбъркал нещо за форума нов съм :)

п.с. работя на бюро по 8 часа на ден и май ми се отразява на ставите въпреки фитнеса, - пукат и ме понаболяват колената по специално,ще съм благодарен на съвет и по този въпрос ако не съм много нахален. За ставите знам за NOW Glucosamine и Aquasource flexibilyty.

Най-важното нещо, което трябва да споменеш, за да могат колегите успешно да ти препоръчат комбинация от добавки е какви точно са ти целите. За твоя ръст си на едни нелоши килограми и предполагам, че искаш да поддържаш теглото и си и да изчистиш възможно най-добре. Лично моето мнение е, че всички неща, които си изброил са много хубави. Първата комбинация е най-удачна, поне според мен. Но пак ти казвам, много зависи какви са целите ти и каква е диетата ти. Третият вариант го зарежи, щом работиш на бюро, едва ли имаш постоянна възможност да ядеш постоянно храни с високо белтъчно съдържание, затова без протеин няма да минеш.

Мнението беше редактирано от Севастократор Стрез на 11.02.13 21:22.

11.02.13
21:44

казано от Георги Мутафчиев на 11.02.13, 21:22:

Най-важното нещо, което трябва да споменеш, за да могат колегите успешно да ти препоръчат комбинация от добавки е какви точно са ти целите. За твоя ръст си на едни нелоши килограми и предполагам, че искаш да поддържаш теглото и си и да изчистиш възможно най-добре. Лично моето мнение е, че всички неща, които си изброил са много хубави. Първата комбинация е най-удачна, поне според мен. Но пак ти казвам, много зависи какви са целите ти и каква е диетата ти. Третият вариант го зарежи, щом работиш на бюро, едва ли имаш постоянна възможност да ядеш постоянно храни с високо белтъчно съдържание, затова без протеин няма да минеш.

Здр, мерси за отговора значи целта е да кача мускулна маса още след което да изчистя в момента съм на висок прием на въглехидрати,  април ще почвам чистене с протеинова диета и 30-тина капсули Л-карнитин или CUTS, та мисълта ми е до тогава с какво най-добре ще качвам.Мазнините ми в момента са към 12-15 процента целта е да станат към 8… до половин година да речем.

Ако ще качваш, определено първата комбинация ще ти се отрази най-добре. Сметни си калорийния баланс, ако още не си го сторил, направи си един приличен хранителен режим, с достатъчно протеини, въглехидрати и мазнини и тренирай с постоянство. Добавките ще ти помогнат, но не са магически. Голд Стандарта е много добър продукт, аз самият го пия в момента и бих казал, че става и за качване на мускулна маса, и за изчистване. Сега дали е най-добрият протеин на пазара, както го препоръчват, е въпрос на личен избор - тук нещата падат и на индивидуални специфики, а и до възможности. Animal Stack-a е също продукт от висок клас, макар че на мен лично ми идва доста “хардкор”. Всеки случай няма да сбъркаш, ако го приемаш, стига да ти понася употребата му. Препоръчвам ти го, макар и лично да съм приемал прекалено малко количество от продукта, за да му правя генерални оценки. Щом качваш лесно, предполагам че за 2 месеца до април ще направиш една добра база, която да изчистиш след това. Що се отнася до изчистването, тогава вече, както и ти си написал ти трябва диета, която съдържа много протеин, по-малко въглехидрати и мазнини. Освен това трябва да правиш АЕРОБИКА. Без аеробика трудно се свалят подкожни мазнини. Поне 40 минути кардио след тренировка, а най-добре да го правиш сутрин, веднага след като се събудиш.

11.02.13
22:15

казано от Георги Мутафчиев на 11.02.13, 22:03:

Ако ще качваш, определено първата комбинация ще ти се отрази най-добре. Сметни си калорийния баланс, ако още не си го сторил, направи си един приличен хранителен режим, с достатъчно протеини, въглехидрати и мазнини и тренирай с постоянство. Добавките ще ти помогнат, но не са магически. Голд Стандарта е много добър продукт, аз самият го пия в момента и бих казал, че става и за качване на мускулна маса, и за изчистване. Сега дали е най-добрият протеин на пазара, както го препоръчват, е въпрос на личен избор - тук нещата падат и на индивидуални специфики, а и до възможности. Animal Stack-a е също продукт от висок клас, макар че на мен лично ми идва доста “хардкор”. Всеки случай няма да сбъркаш, ако го приемаш, стига да ти понася употребата му. Препоръчвам ти го, макар и лично да съм приемал прекалено малко количество от продукта, за да му правя генерални оценки. Щом качваш лесно, предполагам че за 2 месеца до април ще направиш една добра база, която да изчистиш след това. Що се отнася до изчистването, тогава вече, както и ти си написал ти трябва диета, която съдържа много протеин, по-малко въглехидрати и мазнини. Освен това трябва да правиш АЕРОБИКА. Без аеробика трудно се свалят подкожни мазнини. Поне 40 минути кардио след тренировка, а най-добре да го правиш сутрин, веднага след като се събудиш.

За тренировките с постоянство няма две мнения аз не съм от тези които лесно се отказват или тренират 3-4 месеца и спират, решил съм да тренирам цял живот Дай Боже стига да сме живи и здрави мотивация не ми липсва :) Много продукти харесах и се чудих кои да избера та затова пуснах темата, наистина първия вариянт и на мен ми изглежда най-удачен.. нямам представа СТАК-а как ще ми се отрази ти си го пил малко казваш.. а защо го спря кое не ти понесе?
Продуктите на NOW ги пия цяла година вече харесват ми но искам да пробвам и други марки вече и нещо малко по хард-кор както ти се изрази.
Jack3d-то също много ми бърка в мозъка ... нека някой ако го е пил да каже добри и лоши страни ...

Whey Gold Standart на ON отдавна не е сред лидерите при избор на протеин. Като цяло трябва да помислиш дали всъщност ти трябва суроватъчен протеин или многокомпонентен такъв. Последните са далеч по-практични. От друга страна в зависимост от организацията на храненето ти е разумно да избереш дали да приемаш протеин или аминокиселини. Приемането на двете успоредно е напълно възможно, но непрактично.

Абсурдно е да се твърди, че заради работата ти приемането на протеин от добавка е наложително.

Уверен ли си, че ти трябва предтренировъчен енергетик? Какво очакваш от него?

Кре-алкалин... какво му е на монохидрата, та нещо не ти харесва?

Animal Stak… не прави щуротии.

Поне 40 минути кардио след тренировка... не прави това, лишено е от смисъл.

Моите съвети:
- избери между протеин и аминокиселини (ако питаш мен - по-добре само ВСАА)
- вземи един креатин монохидрат
- вземи едни хубави витамини
Ако чак толкова искаш да опиташ нещо ново - Rhodiola rosea. Адаптогените са интересни билки.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.02.13 23:20.

11.02.13
23:30

казано от Кольо Пияндето на 11.02.13, 23:12:

Whey Gold Standart на ON отдавна не е сред лидерите при избор на протеин. Като цяло трябва да помислиш дали всъщност ти трябва суроватъчен протеин или многокомпонентен такъв. Последните са далеч по-практични. От друга страна в зависимост от организацията на храненето ти е разумно да избереш дали да приемаш протеин или аминокиселини. Приемането на двете успоредно е напълно възможно, но непрактично.

Абсурдно е да се твърди, че заради работата ти приемането на протеин от добавка е наложително.

Уверен ли си, че ти трябва предтренировъчен енергетик? Какво очакваш от него?

Кре-алкалин... какво му е на монохидрата, та нещо не ти харесва?

Animal Stak… не прави щуротии.

Поне 40 минути кардио след тренировка... не прави това, лишено е от смисъл.

Моите съвети:
- избери между протеин и аминокиселини (ако питаш мен - по-добре само ВСАА)
- вземи един креатин монохидрат
- вземи едни хубави витамини
Ако чак толкова искаш да опиташ нещо ново - Rhodiola rosea. Адаптогените са интересни билки.

Привет, BCAA usp labs New Formula + sea energy aquasource (витамини и мн др. мн са добри честно) + Протеин ? кой ако не ОN моля те препоръчай някой комплексен да не е изолат ... ? Търсих в нета и не мога да намеря инфо за по-добър, ти като човек с повече опит и стаж ( и като гледам мненията също-респект) кажи какво да взема.
Имам Amino Compelte na NOW останали и Tribulus na NOW имам доста почти пълни опаковки да допълня.Ще ги оставя на страна за сега за да не ги хабя напразно както казваш не е практично (за Complete говоря).

Стака? Малък ми е стажа още ли ? :)

11.02.13
23:37

Да добавя - енергитик не съм сигурен че ми трябва, честно казано трибулуса ми дава доста сила преди тренировка (пия по 1 капсула и вдигам с по 5-6 кила отгоре дори да звучи несериозно).

За кре-алкалина тепърва научавам - изчетох доста мнения и повечето са доста добри... Монохидрата не ми харесва идеята на задържането на водата и за креатинина.Незнам много съм “бос” за него затова питам.

Чудесен вариант за многокомпонентен протеин са Matrix или Trophix на Syntrax. Каквото вече имаш като добавки - изпий си го, разбира се, проблем няма и за хабене не може да става въпрос. Имах предвид нещо друго... Ако можеш да се нахраниш с качествена храна до час след тренировка - спокойно можеш да минеш само с прием на аминокиселини. Ако нямаш тази възможност да си организираш храненето след тренировка - тогава мисли в посока на протеин.

За Animal Stak… зарежи стажа, аз не мисля, че имаш нужда по принцип от такъв суплемент. Отделно от това ми се струва, че мненията за него във форума не са много ласкави...

Креатин монохидрат - няма такъв филм за водата, ако продуктът е качествен. Този на Now е такъв със сигурност. Кре-алкалинът няма да ти донесе нещо по-различно... освен цената му. :) Креатинин... какъв е проблемът с него? Прочети статията за креатина на сайта. Важните неща за креатина са там.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.02.13 23:43.

Кольо, това което казваш е вярно, само не съм съгласен, че от кардиото няма никакъв смисъл. Мога да кажа, че доста авторитетни чужди издания твърдят обратното. Ако имаш време драсни някой ред и поне ме насочи къде да чета материал, който доказва, че няма смисъл (при изчистване на мазнини говоря), защото аз не намирам такъв.

казано от Георги Мутафчиев на 11.02.13, 23:58:

Кольо, това което казваш е вярно, само не съм съгласен, че от кардиото няма никакъв смисъл. Мога да кажа, че доста авторитетни чужди издания твърдят обратното. Ако имаш време драсни някой ред и поне ме насочи къде да чета материал, който доказва, че няма смисъл (при изчистване на мазнини говоря), защото аз не намирам такъв.

Забележката ти е напълно уместна (макар и малко хаплива ;) ), защото аз не съм се изразил така, че да бъда разбран еднозначно. :)
От кардио-натоварването смисъл има, но не и при описания от теб подход - с продължителност поне 40 минути след силова тренировка. След една наистина качествена силова тренировка може да се направи кардио-сесия, но в рамките на около 20 минути при по-висока интензивност (тип HIIT). По-дълго кардио няма да доведе до по-висока ефективност на тренировъчния режим, а тренировката ще стане наистина ненужно натоварваща. Има достатъчно материали (включително на сайта), от които може да се види какъв енергоразход се постига със силова тренировка и с кардио. Има и сравнения на енергоразхода между интервалното кардио и монотонното. Целта на неговия режим ще бъде висок енергоразход, нали? Просто не смятам, че е нужно да става маратонец... проверил съм тези неща и лично. :)

12.02.13
21:51

Мерси за отговорите !! Ще го пробвам тоя протеин цената ми харесва и ревюто и се доверявам на мнението ти :) Ще взема кре-алкалин, витамини, добавка за ставите + амино и трибулуса ми ... пък като свършат ще мислия комбинациите :)

Поздрави

12.02.13
21:54

И аз съм за макс 15 минутно кардио, 40 определено не ми се нрави след силова тренировка а пък и като цяло :)

Ако можеш да изолираш после някакви резултати от Трибулуса, сподели ги тук, да видим как ти действа, като изключим ерекциите, разбира се :))))

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1