11.02.13
21:44
Ще си купувам лост/щанга,какви да си взема,какви да са дисковете..не разбирам от тежести.
11.02.13
22:38
60-70кг тежести + лост за 140лв? Увеличи бюджета с още 100 поне.
гледам в продавалник има гумирани ф30 тежести 2,10 за килограм.лостове ф30 се намират до 40 лв 150-165 см.
180-185 ти е нужен, диаметър ф30, правилно гледаш втора ръка за тези неща. Ако пода е с мека настилка и се търси още по ниска цена, може да се гледат и не гумирани тежести, които са по евтини, но ако има добри оферти за гумирани си е по добре. Внимавай с тежестите, защото има с диаметър на отвора и ф25 и ф28 да не стане фал. И като взимаш, гледай да имаш достатъчно малки тежести, за по лесно регулиране теглото на щангата. Обаче ако нямаш дъмбели, тогава това е голям пропуск, защото те са по универсални и с по голяма полза от щангата. Всичко, което правиш със щанга можеш да го правиш с дъмбели, но има упражнения, които се правят само с дъмбели и те не са малко !
имам дъмбели,стар модел-на 20 години,те са си отливка или нз как се казва,за тягата предпочитам с лост,за заден клек също,затова търся лост,настилката е под в панелен блок :)
казано от Христо на 11.02.13, 23:08:
но ако има добри оферти за гумирани си е по добре.
Почти съм убеден, че става въпрос за гумени тежести а не гумирани. Тези тежести миришат ужасно и доживотно, което означава, че идеята да си вземеш за вкъщи подобни тежести, никак не е добра. ;)
казано от Valdis на 12.02.13, 00:39:
казано от Христо на 11.02.13, 23:08:
но ако има добри оферти за гумирани си е по добре.
Почти съм убеден, че става въпрос за гумени тежести а не гумирани. Тези тежести миришат ужасно и доживотно, което означава, че идеята да си вземеш за вкъщи подобни тежести, никак не е добра. ;)
Напълно подкрепям.. направих грешката да си взема такива дъмбели преди време и до няма и 20 дни ги разкарах.. смрад нетърпима