12.02.13
15:41
http://www.dnevnik.bg/sport/2013/02/12/2001566_borbata_otpadna_ot_olimpiiskite_igri_obnovena/
Борбата не е ли една от първите дисциплини още от антична Гърция ?
Темата беше редактирана от donsir на 12.02.13 15:42.
Борбата е един евтин и масово достъпен спорт. Можеш да се бориш и във Владивосток, и в Карачи, и на Малдивите.
За сметка на това има спортове като BMX и планинско колоездене, конни спортове и голф, които са скъпи и недостъпни за голяма част от хората.
Но МОК не го е*е за спорта, а гледат да има лапане.
По-нататък ще заменят олимпийските(що ли така им викат?!) щанги със Зумба денс....
12.02.13
18:56
Аз като един нямащ нищо общо с борбата човек ми е гнусно ако това е наистина така... а незнам за хората за които борбата е техния живот... идеята за зумбата е добра мисля... след 50години гей парадите и олимпийските игри ще ги правят заедно.. по едно и също време и на едно и също място :D
....................................................... Скоро сигурно и бокса ще отпадне,каратето,вдигането на тежести,джудото и ще остане бадминтона и фигурното пързаляне.
Мнението беше редактирано от The Reem на 12.02.13 19:01.
Ем деазнам за щангите - в страницата на международната федерация има Биг-есс статия, че щангите ще са короната на 2020 г. олимпиадата :)
Сега ще се присъедини към седем други спорта, които кандидатстват за приемане в програмата - общата кандидатура на бейзбол и софтбол, карате, скуош, каране на ролери, скално катерене, уейкбординг и карате.
Трибоя даже не е в сметките....ем тфа е...стига хамалогия и хернии, идват по-добрите спортове : )))
Eй-добре, че покрай кросфита щангите се посъживиха, че те щяха да са първи зад борда !
Мнението беше редактирано от Valleri на 12.02.13 19:19.
Това може да се обяви за глупост на годината, нищо че все още е февруари месец ...
12.02.13
23:09
От една страна е гнусна история и срам и позор за човечеството.
От друга страна ми е се тая, защото тва е неква пародия на Олимпиада - САЩ на първо място по медали; огромна разлика в представянето на една страна, когато тя е домакин и когато не е; химия отвсякъде.
valerious, не ти схващам логиката за щангите. ММА са доста по-комерс от кросфит, ама борбата отпадна, а джу-джицу или муай-тай на олимпиада няма да гледаме в близките 20 години.
Бе по една конска глава в леглата на всеки член на МОК!
КАЗАХ!
Е има разлика....Кросфит става по-интересен, в пъти по-интересен заради олимпийските...гледай по клиповете какво става на трибуните като се правят тежки клийнове и сначове...а при ММА е обратното - няма интерес към класическата борба и благодарение на Жиу-жмфио и ударите с бушник в лицето става интересно за гледане :)
13.02.13
00:14
Мда... ако кросфита беше толкова лавинообразен всеки втори щеше да е кросфитър а не мма-ец :)
На чичковците в МОК не им пука, кое е популярно и лавинообразно. Важно е да има кльопачка.
Гласува се по един много обективен критерий - кой е дал повече пари под масата ;)
13.02.13
00:26
и подяволите шибаните кънкьори колко пари са дали да ги е*а... представете си ако световната борба заедно със 10-20,000 аматьори борци отиде на протест пред МОК... и бронирани сгради няма да ги отърват :)
Да махат борбата и да приемат тези с кънките (и други абсурди) не е просто гавра със спорта, а гавра с човечеството, историята и стотици хиляди, за които борбата е живота.
”Изпълнителното бюро на МОК e разгледало доклад за оценка на всеки от 26-те спорта по време на игрите в Лондон. В него се анализират над 30 критерия, включително телевизионните рейтинги, продажбите на билети, антидопинговата политика, глобалната популярност и разпространение.”
____________________________________________________________________________________
За нас е спорт, а за други хора това е просто бизнес. Тука обаче всичко се решава от лобизмът и който е по мощен той ще спечели, което ме навежда на мисълта, че руснаците хич няма да им хареса идеята да няма борба ама хич, а те определено са много мощни и ще вземат мерки (call) Според мен малко вероятно е да махнат борбата.
Други спортове обаче трябва да се премахнат завинаги или да се нова тотално различна система за оценка на представянето, защото гаврата пред очите на стотиците милиони зрители, които макар и да не са толкова компетентни по отношение на изпълнението и оценяването, пак разбират когато някой е ощетен или когато гаврата е тотална.
Няма нужда да изброявам за кои спортове става въпрос, всички ги знаете, като се почне от художествен и спортна гимнастика, фигурно пързаляни и да не изброявам и почти всички спортове, където съдийските оценки са определящи и много от тези спортове просто трябва да се премахнат.
Просто не искам и да се сещам за Данчо Йовчев във Атина, когато просто една нещастна групичка съдии му се изср...а на целия труд и всичкото бъхтене в продължение на години. Да това са красиви спортове, но когато виждаш как се раздават медалите, ти вече си отвратен от цялото това представление, което си изгледал !
Тези така наречени съдии (марионетки) ме отвращават също толкова колкото и тези, които работят във българската съдебна система и е добре обществото да насочи гневът си и към тях, защото те са в основата на това България да е последна дупка на кавала. Когато тази “независима политическа” система стане инструмент в ръцете на мафията се случва точно това, което е в момента, а именно - Цирк Блкански :x
Иран реагират доста остро, Турция също. И на двете държава 90% от медалите са им от борба и вдигане на тежести (65-70% от борба). В Иран борбата е най-масовия спорт.
Същото е положението в Българи, Армения, Грузия, Казахстан.
Вероятно на следващото заседание ще я върнат. Просто реакцията е доста шумна. Но самият факт, че някакви дебели бюрократи си позволяват това говори колко е забравена олимпийската идея.
между другото сега трябва да сменят и химна на Олимпийските игри. В него се пее “Στο δρόμο και στο πάλεμα και στο λιθάρι” - бягане, борба и “хвърляне”. Да се смени на “Във Вушу, уейкборд и ролери”...
edit:
подкрепете борбата:
https://www.change.org/petitions/the-international-olympic-committee-save-wrestling-as-an-olympic-sport-saveolympicwrestling#share
Мнението беше редактирано от CarnalK на 13.02.13 23:49.
14.02.13
00:31
Аз нищо няма да подкрепям. Не мисля, че е достойно борбата да проси от Олимпиадата. Би трябвало Олимпиадата да моли борбата да се върне.
Петицията, към която си дал връзка, е до... президента на САЩ?!