11.02.13
10:23
От скоро (близо 1-2 седмици) постепенно ми се появи един проблем,просто не мога да погледна никаква храна,каквото и да правя и да се опитвам да се тъпча,после с часове ми е лошо и въобще нямам никакъв апетит за нищо,нямам промени в тренировките и храненето,храненето е нещо от сорта на
- Сутрин ставам и пия протеин,малко по късно 4-5 яйца със сирене/извара и овесени ядки с мляко и плодове
- 200-300 грама месо , въглехидрати ориз/спагети/картофи
- Шейк с протеин,извара,прясно мляко и фъстъчено масло
Водата ми е на 5л. дневно,тренирам от 2 години,1.90 102 кг (вече 98),намалих броя и обема на тренировките защото просто с хранене от сорта на 3-4 яйца дневно и малко ориз,нищо няма да се получи,винаги съм имал голям апетит и не съм имал проблеми с храната ...
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 11.02.13 21:50.
11.02.13
11:35
Увеличи си зеленчуците/плодовете в менюто.Аз така се чувствам като ям без свежи зеленчуци..Просто не ми е вкусно и изобщо не ми се яде.Резнеш си една краставичка и яйцата стават други на вкус направо...
И на мен ми се случва,просто си дай малко почивка.Яж 1 седмица каквото ти се иска на душата ,после пак режимен и всичко ще е ок
11.02.13
16:27
Вкусно си ми е пак,просто някак си не мога да го глътна,иначе вкарвам всеки ден полодове (банани,мандарини,грейпфрут,киви) между храненията и сурови ядки понякога.За момента просто не виждам от какво може да е,принципно това да нямаш апетит е един от признаците на “претренирането”,но не мисля,че е това при суплементацията,храненето и тренировките ми,може би да си дам почивка 1 седмица и от тренировки и от храна и да видим ...
11.02.13
16:41
Опитай да пренасочиш храненето си ма-а-алко по-близо до мазнините. С други думи - да увеличиш дяла на мазнините в общия ти енергиен прием, за сметка на въглехидратите. Това ще намали обема на храната, която трябва да изяждаш. Да не говорим, че мазнините в това хранене са под разумния минимум така или иначе. :)
Много съм съгласна с Пияндето..как не се сетих и аз....всъщност при мен проблема се оправи точно,когато минах от НВД на ВМ-НВД.Ей хора,това ми е любимото място-този форум...бахти яките хора :)))
11.02.13
17:48
казано от Кольо Пияндето на 11.02.13, 16:41:
Опитай да пренасочиш храненето си ма-а-алко по-близо до мазнините. С други думи - да увеличиш дяла на мазнините в общия ти енергиен прием, за сметка на въглехидратите. Това ще намали обема на храната, която трябва да изяждаш. Да не говорим, че мазнините в това хранене са под разумния минимум така или иначе. :)
Ами Кольо,приемам омега 3 суплемент всекидневно,от фъстъченото масло,целите яйца,изварата (от мандра е и не е от най-обезмаслените),прясното мляко и суровите ядки мисля,че не са в излишък,но определено набавям “разумния” минимум :)
11.02.13
23:31
Омегите - добре, ама дай да не ги слагаме в сметката. Няколко цели яйца - добре. Фъстъчено масло, извара и мляко - какви количества изяждаш, че си осигуряваш достатъчно мазнини? Гледах, гледах - ядки в описаната от теб храна не видях. Хич не съм уверен, че си далеч от минимума... Какво те притеснява в мазнините - че ще ти се лепнат на корема ли? Виж колко енергия има в 100 g сметана или ядки... сравни ги с енергията от 100 g ориз или картофи. Хайде сега сравни и обемите на тези количества храни...
Пример,който да подкрепи мнението на Пияндето-в 100 гр.бекон на скара-дето си го купил суров,не опушен-има 35гр.протеин и 43 гр.мазнини.В 100 извара-18 белтък и 10 мазнини,и то ако не е обезмаслена.Значи за да стигнеш бекона по енергия трябва да изядеш 250 грама извара плюс още някакъв източник на мазнини
11.02.13
23:40
Естествено,че нямам проблем с мазнините да не ми се “лепнат”,никога не съм бил и няма да бъда вманиачен по това да пазя пресата и да си стоя малък,напротив :) Иначе напълно те разбирам какво искаш да каже,нямам изгода да лъжа за “режима си”,но от както не описвам дневника нещата са доста променени,почти всяка вечер вкарвам 50-на грама сурови орехи или лешници а през деня хапвам 50-на грама бадеми,както и да е,разбрах те,най-разумно в момента ми се струва да си дам 1 седмица пълна почивка и от многото хранене и от многото тренировки,ще си почина и ще започна полека да влизам в ритъм и да правя малки промени да видя,кое и как,ще ми се отрази ! Благодаря на отзовалите се :)
12.02.13
00:27
казано от Phxxx на 11.02.13, 23:40:
....нямам изгода да лъжа за “режима си”, но от както не описвам дневника нещата са доста променени, почти всяка вечер вкарвам 50-на грама сурови орехи или лешници а през деня хапвам 50-на грама бадеми...
Ааа, не говоря за лъжа, недей така... а за пропуск, може би не съвсем умишлен.
Аз гледам написаното от теб в началото на темата, не ровя из форума да проверявам дали е така. :)
Така или иначе по този начин можеш да подведеш само себе си, мен - няма как. :)
Идеята за почивката е МНОГО добра. ;)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.02.13 00:28.
12.02.13
08:24
Разбрахме се,всичко го казвам с най-добри чувства,благодаря отново на отзовалите се !
12.02.13
10:14
Да не би да си претренирал случайно. На мен ми се е случвало при прекалено тежки тренировки да нямам апетит в продължение както казваш седмици. Отделно в нашия спорт храненето почти винаги е еднообразно. Имаше една интересна историийка: Един бодибилдър започнал да се занимава с един новак и му казал.”Виждаш ли ги тези кашони, яж всеки ден по 2 кашона през 3 часа в продължние на 30 дни, ако успееш значи ставаш за този спорт.” Та така смело напред! :)
12.02.13
12:24
Така е да,най-вероятно съм претренирал,не самите мускули,защото супоементацията ми е доста силна в момента,нямам мускулни трески или спад в работните тежести,но най-вече съм изпържил ЦНС :) (не пия никакви стимуланти) Почивката е най-доброто решение за сега,спирам трисетите,пускам 3 дневен сплит с по 1-2 дни почивка между дните,по 3 упражнения 5-8 повторения за група,малко да влезна в релси ...
Този проблем е точно от тези при, които причината за това състояние, може да е от страшно много неща. Дори и най големия теоретик с много опит в четенето, не може да каже нищо повече от предположение. Аз съм имал проблеми със храносмилане и стомах и също и с претренирането, които ще споделя и ако не съвпадат с твоите, така ще намалиш възможните причини и по лесно ще разбереш от къде идва проблема.
Ако може да отговориш, тежко ли ти е на стомаха след нахранване и колко време продължава, изпразва ли ти се стомаха за същото време както преди, когато си бил добре, метеоризъм, има ли промяна в дефекацията, като ритъм и състояние на изпражненията, като плътност. Много е важно да се отхвърлят проблеми със ензимите и различните видове дисбактериоза. Може ли кажеш какви добавки взимаш и дали взимаш някакви комплекс мултивитамини и колко дълго.
Ако има претрениране, няма как да не го усетиш в тренировките, ще се уморяваш по бързо и няма как да правиш същите тренировки, както преди, дори няма да имаш много желание да ходиш в залата, пулса в покой също се покачва в зависимост колко си претренирал. По принцип, колкото добре да се храни човек и да взима добавки, ако тренировките са в повече от това което може да понесе тялото, то претренирането е неизбежно.
Ако си претренирал, то решението е само едно и то е пълна почивка, без тренировки и според степента, зависи и колко дни да почиваш от 4-5 дена за по леки случай - до 2 седмици и повече пълна почивка. Не ми харесва, че нямаш зеленчуци в хранителният си режим, вкарай ги със зехтин, те са много важни и това, че взимаш мултивитамини не заместват зеленчуците. Когато ние си измиваме зъбите с четка, целуозата това го прави за нашите черва. Вярно е също така, че приемаш малко мазнини !
Дано да е свързано с претрениране, което с почивка ще се оправи, това по добре от колкото някакъв здравословен проблем ! (muscle)