11.02.13
21:21
Здравейте, искам да споделя и някой ако е преживявал подобно нещо да сподели.
Тренирам сериозно от 1 година, 2,3 дни фитнес, 1 почивка, понякога с прекъсвания разбира се, но не съм спирал тренировки за повече от 4-5 дни макс.
Бях болен от настинка не тренирах 4-5 дни тези дни.Днес отивам на фитнеса и колената ме заболяха доста неприятно, правих крака, клек с 10 кг ми беше тегаво да направя усещах неприятна болка в колната и сякаш не ми досигаше сила - а преди седмица две си правех клек с 50 спокойно и без никакви проблеми, много неприятно съм притеснен, ще отида на ортопед разбира се да ме погледне но ми е интересно на някой случвало ли му се е нещо подобно ?
Тренирам крака всяка седмица по принцип, пътека правя, колело ... , работя по 8 часа седнал на бюро... яко обездвижване ...
Къде ми отиде силата изведнъж?
12.02.13
10:49
Изпитвал съм подобно нещо, когато не загрея добре! Затова, сега въртя колелото 5-10 минути и правя упражнения да “загрея” всички стави, кото това е почти 20 мин от тренировката ми и за сега дава добър резултат. Между другото, преди да започна да правя клекове, колената, които са ми слаб възел, ме боляха доста често, за разлика от сега, когато правя клекове всяка тренировка. Обърни и внимание на техниката си, когато клякаш. Рекацията и опората трбва да чувстваш в петие, когато изпълняваш упражнението. Ако усещаш тежеста в пръстите не е добре, защото почти сигурно натоварваш колената излишно.
Наистина може да не си загрял добре. Аз преди да правя клекове отивам малко на колелото, правя бедрено разгъване на машина, също така и клякам по няколко пъти без тежест, за да се загреят добре краката. И разни разгъвания и подобни също се правят. Може й от това, че не си тренирал известно време, примерно на мен преди няколко месеца ми се случи да почивам 2 седмици (май бях болен) от фитнеса. И да не ти разправям през тия две седмици като какъв робот се чувствах. Болки в колената, ставите, гърба чак ме болеше. Но всичко се оправи когато пак започнах да си тренирам, както казват- вървенето е здраве.
Всичко ще се нареди когато отново влезеш в ритъм с тренировките, аз поне така си мисля.
12.02.13
21:54
Хм аз бях загрял .. 10 мин колело правих преди трен.. Ще видим ще ходя на лекар, опасявам се да не са хипермобилни стави. Ще взема и флексибилити да видя кво ще стане ... Мерси за мненията :)