Печени картофи с масло и зехтин.

31.01.13
15:02

Здравейте.Намерих една рецепта за печени картофи с масло,чесън и зехтин:

6-7 големи картофа

2 супени лъжици зехтин

4 супени лъжици масло, нарязано на тънки кубчета

3-4 скилидки чесън, нарязани на ситно.

сол на вкус

Понеже се старая да качвам мускулна маса и по сайтовете пише че трябва да се ядът картофи и ориз.Въпросът ми е мазнината много ли е за картофите, или като е масло и зехтин, няма да има проблем?

Трудно може да се каже дали мазнината е много или малко - супени лъжици с масло на кубчета - това и Нострадамус не може да каже колко е като количество. Всъщност аз намирам съвсем друг проблем - нека картофките се пекат само с масло. Да подлагаш зехтин на термична обработка не е добра идея.

31.01.13
15:07

Супер е мазнината (главно защото е масло), но не прекалявай с въглехидратите. Това, че смесваш картофите с масло и евентуално с някакъв белтък е от полза, защото инсулиновият пик няма да е толкова голям. Но пък може и да си висок 1,80 м на 60 кг и няма да има голямо значение тогава :D

31.01.13
16:49

казано от Витан на 31.01.13, 15:07:

Супер е мазнината (главно защото е масло), но не прекалявай с въглехидратите. Това, че смесваш картофите с масло и евентуално с някакъв белтък е от полза, защото инсулиновият пик няма да е толкова голям. Но пък може и да си висок 1,80 м на 60 кг и няма да има голямо значение тогава :D

Ами  176 см. и 55 кг.
Как е най-удачно да си приготвям картофките?

Мнението беше редактирано от Даниел Бонев на 31.01.13 16:50.

31.01.13
16:55

Единствено слагай качествено масло вместо зехтин, а останалото е по рецептата.

31.01.13
17:02

казано от Витан на 31.01.13, 16:55:

Единствено слагай качествено масло вместо зехтин, а останалото е по рецептата.

И да не пускам нова тема, искам да попитам дали съм разбрал правилно.Пилешки пържоли (и други) ги подправям с соев сос черен пипер и подобни подправки слагам в грил тигана с масло (кое е по-добре масло или зехтин?) по 5 минути от всяка страна, и почвам да качвам килограми :D.
П.С за рибата няма съмнение, че ще е с зехтин, но за месце не знам кое е по-удачно.

Мнението беше редактирано от Даниел Бонев на 31.01.13 17:02.

31.01.13
17:21

По възможност използвай зехтин без термична обработка - за салати и т.н.

Ако ще има готвене - масло.

13.02.13
04:55

Аз мисля, че за никой фитнес ентусиаст, дори за тези, на които целта им е почачване на маса, тази диета/рецепта не е подходяща. Това са си Мазнини с въглехидрати :D

казано от Катя Мичева на 13.02.13, 04:55:

Аз мисля, че за никой фитнес ентусиаст, дори за тези, на които целта им е почачване на маса, тази диета/рецепта не е подходяща. Това са си Мазнини с въглехидрати :D

Защото?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1