Аз имах предвид релефа на тялото и,не да бягам като нея.На мен семейството ми е приоритет,бягането-удоволствие.Тренирам от август-септември.Смятам,че за този период съм постигнала достаъчно.Аз поне се чувствам доволна от себе си,което е най-важното.А целите-бавно ги постигам,като гледам всичко да е съобразено с това да не пречи на здравето и психиката ми.Чета систематично и се коригирам,за да мога да се развивам.Пак казвам,това е само началото
казано от JulsaVena на 13.02.13, 10:11:
Аз имах предвид релефа на тялото и,не да бягам като нея.
Релефа на тялото и е в следствие на тренировките и - нали се сещаш, че тя тренира за да бяга бързо, а не “за релеф”.
И с това приключвам по темата. :)
Зачетох се в дневника ти, защото ми бяха интересни кросфит тренировките ти...писала си в профила си “Crossfit-ър”. За сега не ги виждам...
Да не кажа, че тоя релеф, при жена, се постига само с една по-специална суплементация :D
Хубаво е, да се казва истината, особено на хора, които хал хабер си нямат как се става толкова ‘нацепен’.
И аз има няколко приятелки, които все ме питат: Е, добре бе, ти толкова много тренираш, защо не си супер релефна?
Еми защото съм жена и трудно ще стана релефна ;)
Мнението беше редактирано от Блажка на 13.02.13 10:26.
За кросфита-преди изпълнявах някой кросфит комплекси,на открито,когато имаше период,в който имах човек,който да гледа малкия.Сега нямам такава възможност.След това се запалих по Табата,по-реално изпълнимо ми е с времето и мястото,което разполагам.Имам много добри постижения при издръжливостта и дишането.
За добавките на Ивет Лалова като цяло-аз съм обективна и съм далеч от мисълта,че мога да стана като нея.НО!!! За мен е важно човек да си постави някаква цел и да я следва.Моите цели,визуализирани в главати ми,са напълно постижими.Дали ще постигна зависи само от мен.Аз съм сериозен и постоянен човек.Усеща,че се развивам.Какво по-хубаво от това?
“Еми защото съм жена и трудно ще стана релефна “
Гууд Уан ; ))) добро измъкване
Попринцип Славко каза доста работи, and my god he`s right….again…Не се отнасяй в облаците, тренирай си там за голямо дупе и такива работи, хубаво е че имаш ентусиазъм.
А за тоя пълен клек ще искам клипче....ако беше написала клек, щях да разбера “Ааа сещам се, онова дето го правят дамите в Мах-фитнеса на смит машината, с инструктора допрян максимално зад тях и обвил ръце” ..но като каза пълен клек значи имаш някакви умения, защото той със сигурност не е даденост....та....искам клипче : )))
Добре,няма проблем.Имах рожден на 11 и подаръкът ми е нов лост и нови тежести-пак втора употреба,но за мен ще са нови,тъй като досега лоста ми беше по-къс ,а тежестите вече са ми леки.Та сега водя преговори за един лост с тежести,не знам кога ще ми го изпратят.Та с хубавия нов лост ще е по-красиво изпълнението :)
Добро утро!!
Храната за днес ще бъде:
Закуска-100гр.Вита 6 зърна 15гр масло 100гр извара
Протеин
Обяд-100 гр свинско 5 гр масло 100 гр брокол
Следобед-100 гр заквасена сметана
Вечеря-Омлет 3 яйца 15гр масло 50гр сирене
Последно хранене- 100гр извара 50гр моркови
Макрота: 114б/105м/51,4в
Тренировката:По принцип ми е почивен,имам само планувано кардио-liss на велото,но ако е хубаво времето може да отскочим до стадиона.Вчера беше много кално,малкия яде кал ,докато аз бягах..Ужас..Правих спринтове,не знам колко спринта,нито през колко време-беше просто ей така да усетя вятъра в косите :)))
казано от valerious на 13.02.13, 19:21:
“Еми защото съм жена и трудно ще стана релефна “
Гууд Уан ; ))) добро измъкване
Сега защо ме предизвикаш лятото да дойда до Варна и да ме видиш колко съм нацепена в следствието на употреба на правилните медикаменти ;) ХО ХО ХО
Така...времето е лошо..стадион няма да има...Мисля да правя табата клек със собствено тегло и после със дъмбели.Чакам малкия да заспи...и почвам
Ще чакам да пишеш колко клека направи (4 минутната ли ще правиш?) ;)
Така..тренровката мн импровизирана днес
Бърпита-3 серии до отказ,не съм ги броила,но не вярвам да правя повече от 15 в серия
Лицеви опори с раница на гърба с учебници-нз колко тежи-пак 3 серии до отказ
Power jumps-2 серии до отказ,защото имам малко м.треска от спринтовете вчера
Табата клек със собствено тегло-за десерт-да 4 минутен-пуснах камерата на лаптопа да снима,за да ги преброя после,и след това влязох в десктоп да пусна таймера,при което камерата е спряла.С уиндоус 8 съм,някой има ли такъв проблем и може ли да се оправи? Та резултата е -клип 1 секунда...трябва да си сложа таймер на телефона,за да не спира камерата.
Изморих се чак на табата,сега се къпя и ще ям.
казано от JulsaVena на 14.02.13, 12:38:
Така..тренровката мн импровизирана днес
Бърпита-3 серии до отказ,не съм ги броила,но не вярвам да правя повече от 15 в серия
Лицеви опори с раница на гърба с учебници-нз колко тежи-пак 3 серии до отказ
Power jumps-2 серии до отказ,защото имам малко м.треска от спринтовете вчера
Табата клек със собствено тегло-за десерт-да 4 минутен-пуснах камерата на лаптопа да снима,за да ги преброя после,и след това влязох в десктоп да пусна таймера,при което камерата е спряла.С уиндоус 8 съм,някой има ли такъв проблем и може ли да се оправи? Та резултата е -клип 1 секунда...трябва да си сложа таймер на телефона,за да не спира камерата.
Изморих се чак на табата,сега се къпя и ще ям.
А защо не си инсталираш някакъв апп? Ако си с Андроид HIIT Interval App-а е много добър!
а как да ги преброя по друг начин,аз докато ги правя,не мога да БРОЯ,ГЛЕДАМ да мисля да ги изпълнявам правилно
казано от JulsaVena на 14.02.13, 13:39:
а как да ги преброя по друг начин,аз докато ги правя,не мога да БРОЯ,ГЛЕДАМ да мисля да ги изпълнявам правилно
Е за бройката няма как, броиш си ги, на глас ако трябва. Апп-а ще ти свирка кога спираш, кога почиваш, кога пак почваш. Особено за табатата клекове от 4 мин, там и толкова няма какво да помниш, щото е важно в крайна сметка за 20-те секунди да си знаеш колко са и от там вече примерно би направила 140/15 или 150/18 де да знам, зависи. За 20 секунди преброй колко правиш, 10 сек. почиваш и пак. Ама си сложи апп-а за по лесно заради броенето на секундите.
то за секундите и сега ми е лесно,имам табата таймер на компа,не ги броя лично,и таймера си свирка.Просто исках да се снимам-да видя техника на изпълнение и колко съм смешна :)
(bow)
Вдъхновявам се от мотивацията ти ;)
казано от JulsaVena на 12.02.13, 21:54:
уча Международни икономически отношения.
В зала почти не влизам-тренирам 99% вкъщи,със свободни тежести.
Краката и дупето-не знам защо толкова зле ви изглеждат,краката ми са стегнати,тепърва започва да се орелефяват,затова не съм ги снимала-защото все още не съм доволна много от тях.Гъзът ми беше плачевен преди август-септември 2012,не целулитест,просто плосък-това ми е ген,всички жени от фамилията са така и въпреки това от тогава досега аз имам 8см горница в обиколката на дупето,като ханша и талията не са порастнали-тоест дупето расте назад,не настрани.За мен това е достатъчно голям напредък,тепърва започвам да се развивам.Другата причина поради която краката ми изостават е ,че ако ги тренирам наравно съъс всички мускулни групи,квадрицепса ми буквално расте за седмица.Защо краката ми никога няма да бъдат перфектни? Защото допреди 6-7 години бях страшно болнава.Имам 13 пневмонии през живота си.Всички лекувани с антибиотици мускулно в крака отпред-само че тъпия доктор не разбрал,че имам непоносимост към тоя антибиотик,дето с години ми е бил инжектиран-и на мястото,където е ставало това,течността не се е абсорбирала,от което се получи мехур между мускула и кожата,който беше пълен с нещо като гел-в това се беше превърнал неабсорбирания антибиотик.В гимназиалните години спортувах много активно и мускула започна да ме боли.Наложи се оперативно да се отстрани това нещо,плюс част от мускула,където е бил захванат мехура.Резултатът-видимо хлътнало място,което не се знае дали с годините ще се оправи.Операцията ми беше 2009,досега почти няма промяна.
Само човек,който е в същото положение,може да ме разбере защо например не ходя в зала.Синът ми е на година и 3 месеца,мъжът ми е на работа от 8 до 5.Живеем сами.Детето,домакинството,курсови работи,четене за изпити,пазаруване,извеждане на разходка на детето,тренировки-в момента имам в някои дни по 2 кардио тренировки.Няма на кого да го оставям,освен в събота.За 1 ден какво по напред да свърша? Тренирам докато спи преди обяд,защото ако не спи ми се вре в краката-ще го ударя с дъмбела,ще го ритна без да иска,ще стане мазано.Плюс това се иска концентрация за добра тренировка.Защо не може мъжът ми да го гледа след работа,за да ходя на зала?Защото имаме пчелин и ходи там се занимава с кошерите.Просто,хора,това което правя в момента е магия.Не се оплаквам ,не се оправдавам,само отговарям на вашите казани и неказани въпроси.Ставам в 7,лягам към 2….През тези 5-6 часа сън ставам поне два пъти...С времето и оборудването,което разполагам в момента,аз давам всичко от себе си.
някакъв зверски глад за шоколад,който не бях усещала от месеци...Отчитам се с 250гр Милка млечен шоколад :)
ДОбро Утро На Всички!! :))))
Заради снощния шоколад,който беше около 1250 ккал и много въглен,днес трябва да балансирам малко нещата.Планът е един почти високобелтъчен ден,с колкото се може по-малко въглехидрати.Затова пропускам умишлено закуската.Ще започна деня с протеин,малко преди трен.Ето храната за днес:
Протеин преди трен
Протеин след трен
Обяд: 100гр свинско,100 гр брокол,5 гр масло
Протеин следобед
Вечеря: 3 яйца,15 гр масло,50 гр сирене салата 100гр зеле,50гр морков,5 гр зехтин
Макротата- 129б/64м/29в
Ккал общо-1208
Днес имам прилична мускулна треска почти на цяло тяло,тея бърпита винаги ме изтормозват-гърдите ми са слаби и лицевите опори по принцип са ми трудни.От Табата пък-краката ми и те са с малко м.треска.Но пък шоколада добре ми се отрази,днес мускулите са доста твърди.От малкото въглехидрати,особено последните дни преди зареждането,ми поомекват.
Така,направих си нова програма,не е много различна,но кардито сесиите са намалени.В дните,където е Табата,смятам да правя и по някое бърпи или кросфит комплекс,който ми е удобен за вкъщи-те са доста малко.Целта ми в тези дни е да развия повече издръжливост и техника на дишане,за която Табата засега много добре ми се отразява.
Понеделник - гръб, трицепс, задно рамо,кардио
Вторник - табата
Сряда - глутеус, бедра и корем,кардио
Четвъртък - табата
Петък - гърди, бицепс, предно и средно рамо,кардио
Събота - кардио
Неделя - бедра, глутеус, прасци и корем
Друго интересно нещо,което искам да споделя,е че откакто правя Табата-някъде от октомври мисля започнах,съм имала хрема за по 1-2 дни и забелязах,че по време на Табата,текат повече сополи,извинявам се за цветущото обяснение,но пък след това са бистри,носът се отпушва и минават за ден-два.Аз лекарства на традиционна медицина не пия от години.лекувам се с класическа хомеопатия и бабешки рецепти.Но определно Табата ще ми е опция за лечение на болести на дихателнитер пътища.
Успешен ден ви желая!
Здравей,първо поздравления за прогреса и големия хъс!!!Каква табата правиш?Класическата по 4мин.или ще я правиш по-дълга и импровизирана? :)
Здравей.Правя 4минутната.Ако имам време и сили,правя няколко сесии,но не повече от 3.Пратя табата клек,или избирам примерно 4 упражнения,които вкл.няколко мускулни групи всяко упражнение,и ги правя пи 2 пъти в сесия-.Например jumpin jacks,suicide jumps,power jumps,лицеви опори или бърпи,и такива...
Тренировката за днес
Флайс с дъмбели
Преси с притискане
Повдиг.на дъмбели от хориз.тилен лег
Пулоувър с дъмбел
Лицеви опори
Бицепсово сгъване
Кръстосано чуково сгъване
Скотово сгъване
Апнолд преси от седеж
гладиат.странична преса
От всичко 3 серии по 10 повторения,само от глад.стран.преса 2 серии по 8-не мога повече
Кардио-25-30 мин крос със средно тепмо
пропуснала съм към менюто да добавя 100 грама кюфте 50/50 телешко и свинско,то е включено към макротата
Е, какво стана с броенето? Така и не разбрах колко клека спретна на 4 мин. табатка? Успя ли да броиш?
Погледни,че първо от днес тренирам по нова програма и днес табата нямам.Вчера ти написах,че докато правя Табата,не мога сама да си ги броя,защото се концентрирам да клякам правилно.Все пак изискването при Табата е първо техниката да е добра,после да се бориш за скорост на изпълнението.Като си инсталирам таймер на телефона,ще си направя клип с камерата на лаптопа и после,като се гледам,ще ги преброя.
Е споко де, аз попитах просто, не съм гледала дали баш днес нямаш или имаш табата, но беше писала, че правиш.
Айде със здраве и успех.
казано от Dани на 15.02.13, 21:04:
Най-накрая да видя някоя жена която не е 1,50-60 :D
Всъщност доста от жените тук не са 1.50-60. ;)
По програма като имам ще ги преброя.Ми така е,баща му беше 190,няма да се метна на гората; )
Здраейте.Ето планът за днес
Протеин
50гр свинско 50гр телешко 5 гр масло
100гр зеле 50гр морков 10гр зехтин
3 яйца 15 гр масло 50гр кашкавал
100гр заквасена сметана
Ще ходим 18,30 на юбилей на баба с предварително меню пил.шишче,1 кебапче 1 кюфте,картоф.салата
Салатата няма да я ям,но месото го слагам шиша 100гр,кебапчето и кюфтето общо 100-но не знам дали ще ги ям,купешка кайма по принцип не ям,въпреки това,може да се прежаля-баба ми е все пак :) да не я обидя с моите капризи
Стават 106б/90,5м/20в 1319ккал
Оставам си едни 400-500ккал свободни за една ракия или вино за наздраве
Тренировката за днес по новата програма е само кардио и добре,че е така,щото още имам мускулна треска..почти навсякъде от тея бърпита..много зле..
Писах до 3 през нощта курсова и съм като блъсната от трактор :)))))) Малкият днес е при дядо си,почвам да чета за изпит..пусти тъкмо свършат едните и почват другите.
Та за кардиото-30 мин крос и 20-30 мин вело.
След това почвам да чета....
Приятна събота ви пожелавам,хубави хова :)
16.02.13
17:29
казано от JulsaVena на 16.02.13, 17:13:
Цял ден са ми напомпани краката,чак дънки не мога да си обуя изобщо не ми влиза крака вътре.А имам повод и трябва да изляза и да съм прилично облечена.съвети?
използвай женски дрехи :D
правих два пъти студен душ,не помогна
а за женските дрехи-точно за такъв случай нямам подходящи
Цял ден са ми напомпани краката,чак дънки не мога да си обуя изобщо не ми влиза крака вътре.А имам повод и трябва да изляза и да съм прилично облечена.съвети?
нямам нужда от по-голям номер.Оправиха ми се краката след 30 минути студени компреси с вирнати крака